Kuo: Ανέτοιμο το μόντεμ 5G της Apple, από την Qualcomm τα τσιπ 5G για τα iPhone του 2023

apple, Kuo: Ανέτοιμο το μόντεμ 5G της Apple, από την Qualcomm τα τσιπ 5G για τα iPhone του 2023

Ο γκουρού της Apple, Ming-Chi Kuo, δημοσίευσε μια ενημέρωση σχετικά με το μόντεμ 5G της Apple και σε τι στάδιο βρίσκεται. Θυμίζουμε πως ο τεχνολογικός γίγαντας αγόρασε την επιχείρηση μόντεμ της Intel το 2019 για να ξεκινήσει να παράγει τα δικά της τσιπ 5G για iPhone.

Οι αναφορές για την ανάπτυξη του μόντεμ 5G από την Apple ξεκίνησαν στα τέλη του 2020, αλλά το ποστάρισμα του Kuo δείχνει πως η Apple δεν θα είναι έτοιμη να μεταβεί στο δικό της μόντεμ 5G μέχρι το 2024.

Ο Kuo σημείωσε ότι η «ανάπτυξη chip modem 5G της Apple μπορεί να έχει αποτύχει» και ότι η Qualcomm θα συνεχίσει να είναι ο μοναδικός προμηθευτής τσιπ 5G για τα iPhone 2023 της Apple. Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Kuo, η μετοχή της Qualcomm αυξήθηκε πάνω από 3%. Σύμφωνα με το CNBC, η Qualcomm αναμενόταν προηγουμένως να παρέχει το 20% των μόντεμ 5G για τα iPhone του 2023.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα μόντεμ 5G της Apple βρίσκονται ακόμη υπό ανάπτυξη. Ο Kuo αναμένει ότι τα τσιπ της Apple θα αντικαταστήσουν τελικά τα μόντεμ 5G της Qualcomm στα νέα iPhone. Μέχρι να είναι έτοιμη η Apple, όμως, η Qualcomm αναμένεται να έχει αναπτυχθεί αρκετά ώστε να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο στα έσοδα που θα αντιμετωπίσει όταν θα λήξει η συνεργασία.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android featured iOS

iOS vs Android: Ποιο λειτουργικό σύστημα είναι πιο ασφαλές;

Πείραμα που διεξήχθη από δημοσιογράφο του Cybernews θέλει να δείξει ποια πλατφόρμα είναι πιο ασφαλής, το iOS ή το Android.

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.