Kuo: Ανέτοιμο το μόντεμ 5G της Apple, από την Qualcomm τα τσιπ 5G για τα iPhone του 2023

apple, Kuo: Ανέτοιμο το μόντεμ 5G της Apple, από την Qualcomm τα τσιπ 5G για τα iPhone του 2023

Ο γκουρού της Apple, Ming-Chi Kuo, δημοσίευσε μια ενημέρωση σχετικά με το μόντεμ 5G της Apple και σε τι στάδιο βρίσκεται. Θυμίζουμε πως ο τεχνολογικός γίγαντας αγόρασε την επιχείρηση μόντεμ της Intel το 2019 για να ξεκινήσει να παράγει τα δικά της τσιπ 5G για iPhone.

Οι αναφορές για την ανάπτυξη του μόντεμ 5G από την Apple ξεκίνησαν στα τέλη του 2020, αλλά το ποστάρισμα του Kuo δείχνει πως η Apple δεν θα είναι έτοιμη να μεταβεί στο δικό της μόντεμ 5G μέχρι το 2024.

Ο Kuo σημείωσε ότι η «ανάπτυξη chip modem 5G της Apple μπορεί να έχει αποτύχει» και ότι η Qualcomm θα συνεχίσει να είναι ο μοναδικός προμηθευτής τσιπ 5G για τα iPhone 2023 της Apple. Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Kuo, η μετοχή της Qualcomm αυξήθηκε πάνω από 3%. Σύμφωνα με το CNBC, η Qualcomm αναμενόταν προηγουμένως να παρέχει το 20% των μόντεμ 5G για τα iPhone του 2023.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα μόντεμ 5G της Apple βρίσκονται ακόμη υπό ανάπτυξη. Ο Kuo αναμένει ότι τα τσιπ της Apple θα αντικαταστήσουν τελικά τα μόντεμ 5G της Qualcomm στα νέα iPhone. Μέχρι να είναι έτοιμη η Apple, όμως, η Qualcomm αναμένεται να έχει αναπτυχθεί αρκετά ώστε να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο στα έσοδα που θα αντιμετωπίσει όταν θα λήξει η συνεργασία.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.