Lenovo: Πρώτη φορά απώλειες σε 6 χρόνια – Κατηγορεί τα smartphones

Για πρώτη φορά μέσα σε 6 χρόνια η Lenovo ανέφερε στα οικονομικά της αποτελέσματα ότι έχει απώλειες. Η αγορά των PC τα πήγε πολύ καλά, αλλά η αγορά των smartphones έχει αποδείξει ότι είναι πιο σκληρή. Λόγω της εξαγοράς της Motorola από την Google και 300 εκατ. δολάρια από απούλητα κινητά, η Lenovo ανέφερε απώλειες 714 εκατ. δολαρίων.

Τα PC τα πήγαν καλά, αλλά δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν πολύ με τα κέρδη του τμήματος να πέφτουν στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο 17% σε σύγκριση με πέρσι, όμως οι απώλειες είναι μικρότερες σε σύγκριση με αυτές των αντιπάλων. Ωστόσο, οι πωλήσεις συνολικά ανέβηκαν σε σύγκριση με πέρσι, στα 12.2 δισ. δολάρια.

Η ίδια αναφέρει ότι με τις αλλαγές που έκανε, φέτος θα εξοικονομήσει 650 εκατ. δολάρια. Δυστυχώς, μέσα στις αλλαγές αυτές περιλαμβάνονται και οι απολύσεις, η Lenovo φέτος θα περικόψει 3200 θέσεις εργασίας.

Η Lenovo πρόσφατα είχε πει ότι φέτος βλέπει να αντιμετωπίζει το πιο δύσκολο περιβάλλον στην αγορά τα τελευταία χρόνια, αλλά και πάλι θεωρεί ότι η αξίας 2.9 δισ. δολαρίων εξαγορά της Motorola, θα αποδώσει καρπούς. Για την ακρίβεια αναφέρει ότι οι πωλήσεις smartphones εκτός Κίνας πήγαν από το 19% στο 70% του συνόλου. Στο σύνολο οι mobile πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11% (στα 2.7 δισ. δολάρια) και η Motorola είναι υπεύθυνη για τις μισές (και και κάτι παραπάνω).

Το συμπέρασμά της είναι ότι θεωρεί πως το τμήμα mobile θα σταματήσει να “αιμορραγεί” και θα παρουσιάσει κέρδη σε ένα με δυο τρίμηνα.

Lenovo: Πρώτη φορά απώλειες σε 6 χρόνια - Κατηγορεί τα smartphones, Lenovo: Πρώτη φορά απώλειες σε 6 χρόνια – Κατηγορεί τα smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Παράτα τη Lenovo Mobile και βάλε την Motorola να παίξει μπάλα μόνη της. Τόσο απλό!
Συνέχισε μόνο τις σειρές Moto όπως τις άρχισε η Google. Λίγα μοντέλα αρα λιγότερος κανιβαλισμός στις πωλήσεις των ίδιων σου των συσκευών αρα και πιο ξεκάθαρες επιλογές για τους καταναλωτές. Αν θες βγάλε και μια premium σειρά τώρα που είναι της μόδας. Ηδη εχεις και το brand “Razr” εκμεταλλεύσου το, οπότε smartphones με λεπτό προφίλ μέταλο και Kevlar όπως ξέρει η Motorola, θα κάνει αίσθηση στην αγορά. Πάνω απ όλα, όμως, κράτα τις ΕΛΚΥΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ που έχει η Motorola.

Πάρτε με για CEO ρε Κινέζοι να δείτε άσπρη μέρα…

Τάσος

Όντως όπως τα λέει και ο panos7gr πρέπει να αφήσει τη μότο να παίξει τον κυρίαρχο ρόλο ειδικά τώρα που ξανά πήρε τα πάνω της, το πολύ πολύ να βγάλει κάνα δυό κινητά ακόμα και ένα ταμπλετακι πάντα με τις τιμές που την ανέδειξαν.

Ενημερωτικά έχω το moto g 2013 και σε κάνα δίμηνο θα πάρω το moto g 2015 αφού δεν έχω λεφτά για το moto x

παπαροκας tiamat

Η φουσκα Smartphones σιγα σιγα σκαει παιδια! Μεχρι και ο φουρνος και το σουπερ μαρκετ της γειτονιας μου βγαζει κ κυκλοφορει smartphones τη στιγμη που με λιγα λεφτα παιρνεις ενα nexus 5 και εχεις κινητο για 4 χρονια

Θανασης

Αντε περιμενω καποιον να πει οτι παει για κλεισιμο…..

Sotiris

Αν δείτε τις πωλήσεις αυτό που της στοίχισε είναι οτι την πήρε φαλάγγι η Huawei. H Lenovo πλέον πουλάει λιγότερο κι από την Xiaomi αν δεν κάνω λάθος. Έτσι από τη 2η θέση, έχει πέσει στην 4η.

fotis

Sotiris ηταν 3 πισω απο samsung και apple και τωρα ειναι 5 πισω απο samsung apple huawei και xiaomi.επισης συμφωνω με τον παπαροκα φετος θα πουληθουν 1.6 δις smartphones με αυξηση μολις 12.4 τις εκατο ενω ο μ.ο αναπτυξης παλια ηταν ο εξης 2012 47% 2013 34% και 2014 27.7%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones featured Motorola

H Motorola παρουσίασε φουτουριστικό smartphone που διπλώνει στον καρπό σου

Ένα από τα πρώτα τηλέφωνα που είχαν τη δυνατότητα να λυγίζουν και να διπλώνουν ονομαζόταν Royole FlexPai και παρουσιάστηκε από τη Royale.

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Όλα τα τηλέφωνα Motorola θα χρησιμοποιούν Gorilla Glass

Στο φετινό MWC στη Βαρκελώνη, η Motorola ανακοίνωσε πως όλα τα μελλοντικά smartphone της θα χρησιμοποιούν Corning Gorilla Glass.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.