Lenovo: Θα πουλά σε τιμές κόστους για να γίνει ανταγωνιστική

Η Lenovo παραδέχτηκε πρόσφατα ότι η εξαγορά της Motorola δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της και όπως φαίνεται ετοιμάζεται να αλλάξει την τακτική της για να σταθεί σε μια δύσκολη αγορά όπως αυτή των smartphones και δη στην Κίνα.

Όπως αναφέρουν σήμερα τα κινέζικα media, ο πρόεδρος της Lenovo Mobile Business Group, Cheng Xudong, δήλωσε πως η Lenovo σχεδιάζει να πουλήσει τα προϊόντα της σε τιμή κόστους προκειμένου να γίνει ανταγωνιστική στην κινέζικη αγορά.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα βγάζει κέρδος από τα κινητά που πουλά (ή τουλάχιστον θα κερδίζει πολύ λιγότερα από κάθε συσκευή). Η Κίνα μπορεί να έχει την μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, όμως ο ανταγωνισμός από τοπικούς κατασκευαστές είναι τεράστιος και ο κορεσμός εξίσου μεγάλος. Πρόσφατα μάλιστα έδειξε μικρές, αλλά πτωτικές τάσεις. Επομένως, η απόφαση της Lenovo δεν πρέπει να μας εκπλήσσει ιδιαίτερα.

Επιπλέον, ο Xudong θεωρεί πως τα Motorola και ZUK brands μπορούν να βοηθήσουν τη Lenovo να αυξήσει την παρουσία της στην Κίνα. Οι δηλώσεις του Προέδρου εξηγούν γιατί τα ZUK Z2 και ZUK Z2 Pro, παρά τα δυνατά χαρακτηριστικά τους έρχονται σε τόσο οικονομικές τιμές.

lenovo smartphones at cost, Lenovo: Θα πουλά σε τιμές κόστους για να γίνει ανταγωνιστική

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
george

Θα δειξει στην πραξη.κ μιλαω για αυτα που ερχονται επισημα ελλαδα.κινεζακι εχω αλλα φθηνο δε μου παει να δωσω πανω απο 150€ για κατι ηλεκτρονικο απο οθονη κ ηχειο μεχρι ενα σκασμο αισθητηρες κ να μη ξερω οτι κατι απο ολο το hardware κ το software να μη δουλεψει καλα να μην εχω εναν ανθρωπο πισω απο ενα γκισε να του πω αυτο κ αυτο.

Νικος

Ε καλα τραγικος τεχνολογία αγοραζεις τι ειναι 150 ευρω ρε φιλε ενα οργανο γυμναστική ς ν αγορασεις πχ που ειναι απλα σιδερα εχει πανω απ 200 ευρω ….το ατομο πισω απ τ ” γκισε ” σε μαρανε

Jorge

Πτώση στην πτώση την βλέπω, χωρίς κέρδος δεν την βλέπω για πολυ να μένει… Κρίμα να κλείσει τώρα που ανέλαβε και την Moto έστω να πουλήσει πίσω στην Google την Moto και ας κλείσει 😂😂

Konstantinos

Μάλλον θα είσαι μικρός και δε θα ξέρεις τι σημαίνει παραγγέλνω από Κίνα συσκευή με Android 3-4.4.. Επίσης δεν αγοράζεις απλά ένα μάτσο σίδερα ή γυαλί αλλά υπηρεσίες που πρέπει να δουλεύουν και σέρβις και καινοτομία. Αν έχεις υπολογιστή μπορείς να βάλεις και έναν emulator να έχεις Android εφαρμογές να γλιτώσεις και άλλα.
Αν 150 σου φαίνονται τπτ για ανθρώπους που έχουν άλλες προτεραιότητες και ενδεχομένως οικογένεια να σημαίνουν πάρα πολλά.

Και να με συγχωρείς το καταναλωτικό όργιο που εκφράζεις δεν το έχουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κάθε ευρώ μετράει και έχεις απαίτηση να δουλεύει αυτό που παίρνεις.
Η Κίνα μπήκε στο σωστό το δρόμο και προσφέρει στην αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.