LG Electronics & Volkswagen: Αναπτύσσουν από κοινού πλατφόρμα connected car

H LG Electronics ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τη Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen AG έτσι ώστε από κοινού να αναπτύξουν μια πλατφόρμα connected car η οποία θα επιτρέψει στα οχήματα να επικοινωνούν με εξωτερικές συσκευές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της LG Electronics οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν τα επόμενα χρόνια έτσι ώστε να εξελίξουν τεχνολογίες όπως το το connected car και το smart home, δίνοντας στους οδηγούς τη δυνατότητα να ελέγχουν και να παρακολουθούν τις έξυπνες συσκευές στο σπίτι τους, όπως τα φώτα, συστήματα ασφαλείας αλλά και τις προμήθειες του ψυγείου τους από το δρόμο. Θα αναπτύξουν από κοινού ένα σύστημα το οποίο θα “κατανοεί” το περιεχόμενο με ασφαλή τρόπο με στόχο την παροχή συστάσεων στους οδηγούς με βάση καταστάσεις σε πραγματικό χρόνο. Τέλος θα εξελίξουν τεχνολογία infotainment επόμενης γενιάς για τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα.

Τα τελευταία χρόνια κατασκευαστές οχημάτων και εταιρείες τεχνολογίας συνεργάζονται στενά με στόχο την εξέλιξη οχημάτων που δεν χρειάζονται οδηγό, αλλά και την εξέλιξη λογισμικού και εξοπλισμού το οποίο επιτρέπει στα οχήματα να επικοινωνούν με διάφορες εξωτερικές συσκευές ή ακόμα και με υπηρεσίες στο internet.

Σε δηλώσεις του αναφορικά με τη συνεργασία της Volkswagen με την LG, ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας ηλεκτρονικών και οχημάτων της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Thomas Form, δήλωσε πως η LG είναι ένας ισχυρός εταίρος και οι δύο εταιρείες θα εργαστούν μαζί για να ενσωματώσουν λύσεις smart home σε οχήματα της Volkswagen.

LG Electronics, LG Electronics & Volkswagen: Αναπτύσσουν από κοινού πλατφόρμα connected car

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business IFA 2023 LG LG Electronics

Η LG μοιράζεται το όραμά της για μια βιώσιμη ζωή [IFA 2023]

Η LG Electronics (LG) προσκαλεί τους καταναλωτές από όλο τον κόσμο να γνωρίσουν τις τελευταίες καινοτομίες της στην IFA 2023 στο Βερολίνο της Γερμανίας (1-5 Σεπτεμβρίου).

Cars Volkswagen

Η VW παρουσίασε το ID. 2all – Η προσιτή λύση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Volkswagen αποκάλυψε το προσιτό ηλεκτρικό της όχημα με τη μορφή ενός concept που ονομάζεται ID. 2all, με τιμή εκκίνησης 25.000 ευρώ.

Cars Volkswagen

Volkswagen: Πενταετές πλάνο επένδυσης 180 δισ. ευρώ για την ηλεκτροκίνηση

Η Volkswagen στρέφει την προσοχή της στο μέλλον και ανακοινώνει πενταετές πλάνο επενδύσεων 180 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την βελτίωση της ηλεκτροκίνησης και της ψηφιοποίησης.

Cars Volkswagen

Volkswagen: Στόχος να αυξήσει το ποσοστό των ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030

Η Volkswagen αναμένει να πουλήσει περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη πιο γρήγορα από ό,τι είχε προβλεφθεί.