Η LG Electronics δημοσίευσε τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου και τα νέα είναι παραπάνω από καλά (όπως το περιμέναμε άλλωστε). Κατάφερε να πουλήσει 14.5 εκατομμύρια smartphones, το 1/3 εκ των οποίων είναι LTE-enabled. Αυτό σημαίνει 20% αύξηση σε σύγκριση με την ίδια περσινή περίοδο και 17% αύξηση συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2014. Τα αποτελέσματα […]
Η LG Electronics δημοσίευσε τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου και τα νέα είναι παραπάνω από καλά (όπως το περιμέναμε άλλωστε). Κατάφερε να πουλήσει 14.5 εκατομμύρια smartphones, το 1/3 εκ των οποίων είναι LTE-enabled.
Αυτό σημαίνει 20% αύξηση σε σύγκριση με την ίδια περσινή περίοδο και 17% αύξηση συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2014. Τα αποτελέσματα αποτελούν ρεκόρ για την εταιρεία.
Τα έσοδα της LG αυξήθηκαν κατά 16%, KRW 412 δισεκατομμύρια (περίπου 399.8 εκατ. δολάρια) και είναι τα καλύτερα αποτελέσματα τριμήνου που έχει παρουσιάσει η εταιρεία από το 2010.
Τα λειτουργικά έσοδα έφτασαν στα 588.5 εκατομμύρια δολάρια, 26.5% αύξηση σε σύγκριση με πέρσι. Τα μεικτά έσοδα έφτασαν 14.93 δισεκατομμύρια δολάρια, 7.7% πάνω από το πρώτο τρίμηνο.
Στα κέρδη της σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο το LG G3 και όσον αφορά στον τομέα των mobiles η LG σίγουρα ποντάρει στην ναυαρχίδα της και επισήμανε ότι θα το λανσάρει και σε άλλες αγορές ανά τον κόσμο.
Ενδιαφέρον έχει το ότι η εταιρεία εκτός από το πρόσφατο LG G3 Beat/s και το LG G3 LTE-A με Snapdragon 805 ανέφερε ότι θα κυκλοφορήσει και άλλες εκδόσεις του LG G3
Εκτός από την LG Mobile Communications και η LG Home Entertainment τα πήγε πολύ καλά με έσοδα δεύτερου τριμήνου στα 4.94 δισεκατομμύρια, 3% αύξηση από το προηγούμενο τρίμηνο. Τέλος η LG Home Appliance είναι 5% κάτω σε σ΄σύγκριση με πέρσι, με 2.94 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η LG παρουσίασε στην CES 2026 το AI in Action, φέρνοντας το Affectionate Intelligence σε σπίτια, οχήματα και υποδομές με ρομπότ, OLED TVs και έξυπνες συσκευές.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Προσθήκη σχόλιου