Ληστές εισβάλλουν σε Apple Store και αρπάζουν συσκευές αξίας άνω των 20.000 δολαρίων

ληστεία apple store california 20000 δολάρια, Ληστές εισβάλλουν σε Apple Store και αρπάζουν συσκευές αξίας άνω των 20.000 δολαρίων

Ληστές εισέβαλαν σε Apple Store της California και άρπαξαν συσκευές που η αξία τους ξεπερνά τα 20000 δολάρια, ένα μήνα μετά την προηγούμενη ληστεία σε Apple Store με συσκευές αξίας 27000 δολαρίων, με την αστυνομία να ερευνά το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους ίδιους ληστές.

Η ληστεία έγινε στο Apple Store του Roseville Galleria με τον ίδιο τρόπο που πραγματοποιήθηκε η προηγούμενη, μιας και το κατάστημα ήταν σε ώρα αιχμής και είχε πελάτες να κάνουν τα ψώνια τους. Σε μια στιγμή, τέσσερις ληστές εισβάλλουν στο κατάστημα και αρπάζουν 20 iPhone, δύο MacBook Pro και ένα iPad mini, με την αξία των συσκευών να ξεπερνά τα 20000 δολάρια.

Η αστυνομία του Roseville αναφέρει ότι η ληστεία ήταν παρόμοια με την προηγούμενη, με τους ληστές να είναι άοπλοι και να φοράνε φούτερ με κουκούλα και αθλητικά παπούτσια. Με το που εισέβαλαν οι ληστές στο κατάστημα, άρχισαν να τραβάνε τις συσκευές από τα καλώδια ασφαλείας τα οποία υπάρχουν στους πάγκους επίδειξης για να μπορούν οι πελάτες να χειρίζονται τις συσκευές.

Οι πελάτες κατά τη διάρκεια της ληστείας έβγαλαν τα κινητά τους και φωτογράφισαν τους ληστές, χωρίς να τους εμποδίσουν ή να τους σταματήσουν, με την αστυνομία να καλεί σε βοήθεια για την αναγνώρισή τους από όσους μπορούν να δώσουν πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα των ληστών.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως οι συσκευές που βρίσκονται στα Apple Store στους χώρους επίδειξης, απενεργοποιούνται όταν απομακρυνθούν από την εμβέλεια του Wi-Fi των Apple Store και έτσι δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν και δεν έχουν την παραμικρή αξία, με τους ληστές να μην έχουν το παραμικρό όφελος από τέτοιου είδους ληστείες, τις οποίες ευνοεί το ανοιχτό περιβάλλον τέτοιων καταστημάτων.

Τέλος, αναφορικά με τις ληστείες στα Apple Store, πρέπει να αναφέρουμε πως υπάρχει εσωτερικός κανονισμός ο οποίος απαγορεύει στους εργαζόμενους να παρεμβαίνουν σε περίπτωση ληστείας ακόμα και όταν γίνεται μπροστά στα μάτια τους. Το ίδιο συμβαίνει όταν ο ληστής μοιάζει ακίνδυνος, μιας και όταν γίνει ληστεία, η αστυνομία λαμβάνει το υλικό από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος και αναλαμβάνει τη σύλληψη του δράστη.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

«Θα πρέπει να τονίσουμε πως οι συσκευές που βρίσκονται στα Apple Store στους χώρους επίδειξης, απενεργοποιούνται όταν απομακρυνθούν από την εμβέλεια του Wi-Fi των Apple Store και έτσι δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν και δεν έχουν την παραμικρή αξία, με τους ληστές να μην έχουν το παραμικρό όφελος από τέτοιου είδους ληστείες, τις οποίες ευνοεί το ανοιχτό περιβάλλον τέτοιων καταστημάτων.»

Προφανώς για να επαναλαμβάνονται σημαίνει οτι υπάρχει όφελος. Είτε έχουν βρει τρόπο να τις ξεκλειδώνουν είτε τις δίνουν ανταλλακτικά…

Darth

@Agnostos13 και για 20$ να φιγει η συσκευη εχουν οφελος

Agnostos13

@Darth:
Η ασφαλιστική πληρώνει τιμή πώλησης όμως…

Vendetta

Ακριβώς. Μετά από μία εμβέλεια 122,29 μέτρα από την κεντρική είσοδο του μαγαζιού εμφανίζεται ηχητικό μήνυμα που ανακοινώνει στον κάτοχο του κινητού ότι η συσκευή θα καταστραφεί μετά από 5 δευτερόλεπτα (βλέπετε mission impossible)!!!
Επίσης, σύμφωνα με τον κωδικο A72647AJ-404error μία ασφαλιστική εταιρία πληρώνει πάντα την τιμή πώλησης του κινητού σε περίπτωση καταστροφής!!!

Vendetta

Σημαντική διόρθωση
Κωδικό–> νόμο

Efkairiakos

Τοση φασαρία για ούτε 20 κινητά;
😂😂😂😂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.