Ληστής έκλεψε μη-κρυπτογραφημένους δίσκους με στοιχεία 29.000 εργαζομένων της Facebook

, Ληστής έκλεψε μη-κρυπτογραφημένους δίσκους με στοιχεία 29.000 εργαζομένων της Facebook

Ληστής κατάφερε να κλέψει μη-κρυπτογραφημένους σκληρούς δίσκους στους οποίους υπήρχαν τραπεζικά στοιχεία 29.000 εργαζομένων της Facebook. Οι σκληροί δίσκοι που απέσπασε ο ληστής από αυτοκίνητο περιέχουν πληροφορίες χιλιάδων Αμερικανών εργαζομένων τους οποίους προσέλαβε η Facebook το 2018. Στα στοιχεία συμπεριλαμβάνονται τραπεζικοί λογαριασμοί, ονόματα, τα τελευταία τέσσερα ψηφία του αριθμού Social Security, ο μισθός καθώς τα μπόνους.

Η Facebook από την μεριά της φαίνεται πως καθυστέρησε να ενημερώσει το προσωπικό καθώς η κλοπή σημειώθηκε στις 17 Νοεμβρίου ενώ η ενημέρωση έγινε εχθές το πρωί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απουσία των δίσκων εντοπίστηκε τρεις ολόκληρες ημέρες μετά την κλοπή ενώ η επιβεβαίωση ότι οι δίσκοι περιείχαν στοιχεία των εργαζομένων ήρθε στις 29 Νοεμβρίου. Επιπλέον, η εταιρεία συνεργάζεται με την αστυνομία για να ανακτήσει τους σκληρούς δίσκους και προσφέρει στους υπαλλήλους διετή συνδρομή σε υπηρεσία προστασίας κλοπής ταυτότητας.

Εκπρόσωπος της Facebook δηλώνει ότι αυτή η πράξη ήταν απλά μία ακόμη κλοπή παρά μία προσπάθεια κλοπής πληροφοριών των εργαζομένων της εταιρείας. Επιπλέον, δηλώνει ότι δεν είναι ξεκάθαρο γιατί οι δίσκοι μεταφέρθηκαν στον έξω κόσμο καθώς ο εργαζόμενος που έκανε την μεταφορά δεν έπρεπε να τους βγάλει έξω από το γραφείο. Επίσης, τρομακτικό είναι το γεγονός ότι σκληροί δίσκοι που αποθηκεύουν προσωπικές πληροφορίες παρέμειναν χωρίς κρυπτογράφηση.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
akaluptos21

γυρίζει η ρόδα…

τώρα κλέβει ο κόσμος τα δεδομένα από το φβ 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.

Internet Facebook Instagram Mark Zuckerberg

Γερουσία των ΗΠΑ: Οι CEOs των social media έχετε αίμα στα χέρια σας

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές κατηγόρησαν τους ηγέτες των μεγαλύτερων εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο.