Bloomberg: Αύξηση πωλήσεων Mac και PlayStation στην Ελλάδα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει το Bloomberg, εν μέσω της τραπεζικής αργίας και της επιβολής των capital controls, τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών έχουν την τιμητική τους. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι Έλληνες στρέφονται σε ηλεκτρονικά προϊόντα όπου κάνουν αγορές με πιστωτικές κάρτες σε καταστήματα που τις δέχονται ακόμη.

Την τιμητική τους έχουν τα Mac της Apple και το PlayStation της Sony. Ο λόγος είναι ότι με αυτόν τον τρόπο αξιοποιούν τα χρήματα που έχουν μέσα στους λογαριασμούς τους και τα οποία δεν μπορούν να βγάλουν. Στην περίπτωση λοιπόν που γίνει κάποιο κούρεμα καταθέσεων ή επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, η επένδυση σε μια αγορά όπως ένας iMac θεωρείται πολύ καλή.

Ειδικά αφορά στα προϊόντα της η Apple η μεταπωλητική τους αξία είναι αρκετά υψηλή, οπότε τα χρήματα θεωρούνται διασφαλισμένα σε μια τέτοια αγορά. Για παράδειγμα ένας 21.5 ιντσών iMac που το 2011 για να τον αγοράσεις ήθελε 1200 δολάρια, σήμερα μπορεί να πουληθεί μέχρι και 600 δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι μετά από 4 χρόνια διατηρεί την μισή του αξία.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρώτο στη λίστα με τις προτιμήσεις των Ελλήνων είναι ο iMac 5K που κοστίζει γύρω στα 3.566 ευρώ.

Λόγω του φαινομένου το οποίο ονομάζεται “anxiety spending”, το οποίο προκαλείται από τους τραπεζικούς περιορισμούς, έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στις πωλήσεις όχι μόνο των ηλεκτρονικών ειδών αλλά και στα τρόφιμα και οι ελλείψεις μπορεί να ξεκινήσουν να παρουσιάζονται μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα της ρευστότητας.

Bloomberg: Αύξηση πωλήσεων Macs και PlayStations στην Ελλάδα, Bloomberg: Αύξηση πωλήσεων Mac και PlayStation στην Ελλάδα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panos

Ειναι τουλαχιστον αισχρο αυτο που συμβανει,οι Ελληνες δηλαδη σπαταλανε τα χρηματα τους σε υλικα αγαθα ακομα και σε τετοιες ωρες.Πραγαμτικα ντρεπομαι που σαν εθνος εχουμε τετοια ταση αντι να ειμαστε ολιγαρκοις και το μειζον ζητημα μας να ειναι πως θα επιβιωσουμε και οχι πως θα αποκτησουμε τον imac 5k…

nikmour

Το ίδιο γινόταν στη Ρωσία όταν έπεφτε το Ρούβλι. Είναι κόλπο της Apple να πουλήσει περισσότερα τεμάχια. Μαζί με τον Soros και τους μασόνους…

Ιωάννης jb

pano ξεκολλα! Το ίδιο το άρθρο σου λεει ότι αυτό γίνεται και σαν επένδυση!
Αλλά ακόμη και να μην ισχύει αυτό δεν έχεις κανένα λόγο να μιλάς με αυτό το τρόπο! Άνεργος είμαι με 200 ευρώ το μήνα τη βγάζω αλλά έτσι όπως μιλάς δε θα μιλήσω!
Υπάρχει πιθανότητα να βγούμε απ’το ευρώ! Αν βγούμε (λογικά δε θα βγούμε)Για να πάρεις ένα τέτοιο θα θέλει να δουλεύεις 2 χρόνια για να πάρεις ένα mac 5k…..
Επίσης υπάρχει περίπτωση να γίνει κούρεμα καταθέσεων, (λογικά δε θα γίνει) αν συμβεί κάτι τέτοιο θα χάσει λεφτά ο κόσμος! οπότε επιλέγει να πάρει ένα προϊόν, το οποίο κιόλας δε χάνει την αξία του!
ΕΛΕΟΣ έχεις καταλάβει ότι σχολιάζεις σε site τεχνολογίας!?
Μιλάμε ότι να ναι

panos

ιωαννη ξερω πολυ καλα που βρισκομαι δεν χρειαζεται να μου το υπενθυμιζεις και αν ο τροπος που εκφραστηκα ηταν προσβλητικος τοτε ζηταω ειλικρινα συγνωμη.Περα απο αυτο επενδυση σε μια τετοια εποχη δεν ειναι να αγοραζεις Η/Υ διοτι δεν σου εγγυαται οτι η αξια του θα παραμεινει αμεταβλητη μακροπροθεσμα και βραχυπροθεσμα.Απλα δεν μπορω να καταλαβω την νοοτροπια μιας μεγαλης μεριδας του πλυθησμου να αγοραζουν ασκοπα.Αυτο.
ΥΓ και εγω ειμαι geek και γουσταρω τεχνολογια αλλα κατι τετοια διαβαζω και βγαινω απο τα ρουχα μου

stathis

ετσι ειναι οι επι 5 μηνες βγαζουν τα λεφτα τους στο εξωτερικο και τωρα τρεχουν για mac.Mιλαμε για τρελη επένδυση ειδικα αν γίνει η εξοδος θα τρεχουν ολοι μετα να παιρνουν μεταχειρισμενους mac!!!!

peristeri

Μαλλον γραφουν για να γραφουν εκει στο bloomberg κια να κανουν θεμα εκει που δεν υπαρχει. Καμια τετοια ταση δεν υπαρχει, κανεναν δεν ξερω που να εδωσε λεφτα για υπολογιστες και οτι αλλο ηλεκτρονικο ειδος. Απλα γραφονται για να δειξει οτι εκει στην ελλαδα εχουν τρελαθει γιατι μπορει να γινει κουρεμα και μπορει να χασουν τα λεφτα τους και μπορει το ενα και και και….

Anonymous Coward

Εγώ είμαι ένας από αυτούς που αυτές τις μέρες κάνει αγορές. Ο λόγος απλός. Κάποια πράγματα που τα χρειάζομαι (για επαγγελματικούς λόγους αλλά όχι μόνο) ήταν προγραμματισμένο να αγοραστούν πχ το φθινόπωρο. Αν γίνει οτιδήποτε, θα μειωθεί η αγοραστική μου δύναμη. Αγοράστηκαν λοιπόν τώρα. Θα κινηθεί και το χρήμα και αυτά τα καταστήματα θα μπορέσουν να πληρώσουν υπαλλήλους κλπ. Δε μιλάω βέβαια για παράλογες αγορές ή κινήσεις πανικού.

Allo_gyros_kiallo_kyros

Μαλλον ειναι οτι να’ναι οι τυποι στο Bloomberg, κι εμεις τους έχουμε κάνει θεους.
Το ρεπορτάζ βασιζεται στη μαρτυρία της Νατάσας (αγνωστων λοιπων στοιχείων) που ειναι πωλήτρια στο Πλαίσιο!!!!
Σαν το αλλο ρεπορτάζ του Bloomberg οτι το Χίλτον χρεωσε τον ανταποκριτή του σε δραχμες αντι για ευρώ.
ΓτΠ

Παναγιώτης

Δεν υπάρχει μέλλον για του Ελληνες…
Αν και νομίζω οτι αυτή η είδηση είναι κουλή απο μόνη της.(ρεπορτάζ του Bloomberg)…
Και βέβαια ναι αν έχεις 50.000 ευρώ στην τράπεζα κανεις αγορες, φτάνεις στα 8.000 και δεν έχεις κούρεμμα…
Ερεεε Ελαδιστάν !!!!

One

Θα μας τρελάνουν μου φαίνεται τα ψευτομπλουμπεργκ. Κάποιος ελληνικός οργανισμός να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει δεν υπάρχει??

kateriniotis

Καμία πατρίδα για τους μελλοθάνατους.

Nickolas

Δε νομίζω οτι λέει ψέματα και δικός μου γνωστός που αγχώθηκε όταν άκουσε για κούρεμα πάνω από 8.000 πήγε και αγόρασε πράγματα που είχε αφήσει για Σεπτέμβριο, βέβαια ήταν πράγματα που χρειαζόταν, αλλά και πάλι…
Στο μεταξύ στο κατάστημα που πήγε του είπαν οτι εκείνη τη μέρα το κατάστημα είχε κάνει πωλήσεις μεγαλύτερες από αυτές των Χριστουγέννων!

george

ρε τι παθατε μερικοι διαβασατε ενα αρθρο σωστο η λαθος δε με ενδιαφερει κ ειμαι σιγουρος οτι ολοι εδω μεσα είστε μορφωμένα παιδια τσουβαλιαζετε τους ελληνες σαν παππουδες στο καφενειο.

Alex

Ρε παιδιά όλα αυτά είναι στάχτη για να μας μισήσουν όλοι οι λοιποί ευρωπεοι
μην τα πιστεύετε, είναι τόσο αλήθεια όσο οτι η MS θα σταματήσει τα Windows… 😛

Thodoris

Και σε ποιόν θα το πουλήσει αν χρεοκοπήσουμε; Κανείς δε θα χει χρήμα

Agnostos13

Παιδια ισχυει αυτο που γραφει το αρθρο… Το γνωριζω απο δικο μου ατομο που δουλευει σε τετοια καταστηματα. Με τον τρομο του κουρεματος των τραπεζικων καταθεσεων σου λενε οι περισσοτεροι “απο το να τα φανε οι τραπεζες θα τα φαω εγω”! Επισης μια τετοια αγορα αποτελει επενδυση και σε ενδεχομενη επιστροφη στη δραχμη οπου η αγοραστικη δυναμη υπολογιζεται οτι θα πεσει στο 50%. Και για οσους σκεφτονται “μα καλα τι επενδυση ειναι αυτη, ποιος θα δωσει λεφτα για μεταχειρισμενο υπολογιστη μεσα στην κριση” να θυμισω οτι και με δραχμη θα υπαρχει το ebay…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.