Οι Mac είναι οι πιο αξιόπιστοι υπολογιστές στις Η.Π.Α για το 2017

apple mac αξιόπιστοι υπολογιστές 2017 rescuecom usa, Οι Mac είναι οι πιο αξιόπιστοι υπολογιστές στις Η.Π.Α για το 2017

Έρευνα στις Η.Π.Α έδειξε πως οι υπολογιστές της Apple είναι οι πιο αξιόπιστοι για το 2017 όσον αφορά την ποιότητα και την αντοχή των κομματιών που τα συνθέτουν αφηνοντας πίσω τις υπόλοιπες εταιρείες.

Την άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα πραγματοποίησε η RESCUECOM, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες επισκευής και υποστήριξης ηλεκτρονικών προϊόντων, η οποία αναφέρει πως οι υπολογιστές της Apple μπορεί να είναι πολύ ακριβότεροι από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με Microsoft Windows, αλλά παρουσιάζουν τα λιγότερα προβλήματα και είναι πιο αξιόπιστα. Επίσης, εκτός της αξιοπιστίας τους, είναι και αυτά που κρατάνε το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς των προσωπικών υπολογιστών στις Η.Π.Α.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Fletcher Previn, Chief Information Officer στην IBM, σχολιάζει πως “για κάθε Mac που αγοράζουμε, γλιτώνουμε χρήματα στην IBM”, ενοώντας ότι από τη στιγμή που οι Mac δεν παρουσιάζουν συχνά προβλήματα, γλιτώνουμε χρήματα που θα δίναμε στο service των συμβατικών προσωπικών υπολογιστών. Αρκετά θαραλλέα δήλωση θα μπορούσαμε να πούμε.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες εταιρείες, η Samsung παραμένει ψηλά στην αξιοπιστία σαν εταιρεία παρά τα “εκρηκτικά” γεγονότα με το Galaxy Note 7, που στον τομέα των tablet, έχει το Galaxy Tab S2 σαν αντίπαλο του iPad. Μπορεί το Tab S2 να είναι φτηνότερο από το iPad αλλά την ίδια στιγμή είναι πιο ακριβό από τα υπόλοιπα Android tablet.

Στην τρίτη θέση βρίσκουμε την LG η οποία με τα LG G Pad που διαθέτει, την κατατάσσουν μέσα στις πιο αξιόπιστες εταιρείες, μαζί με τη Lenovo που ακολουθεί. Η Lenovo που διαθέτει τα ThinkPad, τόσο ανθεκτικά σαν το kevlar, και με τα πληκτρολόγια που είναι ανθεκτικά σε πιθανό χύσιμο υγρών, την κατατάσουν στις αξιόπιστες σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Βλέποντας τις Dell, Asus, Acer και HP, είναι εταιρείες που παρέχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές για κάθε είδους σκοπό, από απλή χρήση μέχρι επαγγελματική και για αυτό βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα αξιοπιστίας, μιας και ανάλογα με την ποιότητα του υπολογιστή, είναι και τα επιμέρους κομμάτια του.

Πηγαίνοντας στη Microsoft, η οποία μπορεί να κατασκέυασε το εντυπωσιακό Surface Studio αλλά τα Surface tablet αποτελούν πραγματικό εφιάλτη όταν έρθει η στιγμή της επισκευής τους μιας και ο τρόπος που είναι φτιαγμένα είναι σαν η Microsoft να τα έχει κάνει μη επισκευάσιμα, με το παράδειγμα του να σπάει η οθόνη κατά τη διαδικασία αποκόλλησής της από το tablet, να ακούγεται πραγματικά οδυνηρό.

Κλείνοντας, η Toshiba βρίσκεται ουραγός στη συγκεκριμένη λίστα μιας και το ελάχιστο μερίδιο αγοράς που κατέχει, απόρροια του οικονομικού σκανδάλου το 2015 αλλά και ενδεχομένως της φτωχής αξιοπιστίας των προσωπικών υπολογιστών, δεν της δίνουν πολλά περιθώρια για κάτι καλό.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Συμφωνώ 100% … η μετάβαση απο pc σε mac ήταν η πιο ευχάριστη εμπειρία της ζωής μου, έπειτα από πολλά χρόνια με υπολογιστές κουτιά και λαπτοπ με windows αλλά και Linux. Για κανένα λόγο ή πρόγραμμα δεν θα γύριζα πίσω. Ησύχασα από τις συχνές αναβαθμίσεις σε hardware και software ( κάθε χρόνο ) για μα είμαι πάντα top…. θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι τουλάχιστον 1 φορά τον μήνα ήμουν στις γνωστές αλυσίδες καταστημάτων. Όταν δειλά δειλά προσπαθούσα να φτιάξω ένα pc να λειτουργεί ως hackintosh, κατάλαβα την αξία του καλύτερου software εκεί έξω… έως που αγόρασα ένα.

Billias

Θα συμφωνήσω και γω με τον Νίκο…ακριβώς έτσι έγιναν τα πράγματα και με μένα.Θεωρούσα και γω υπερτιμημένα τα mac (που είναι ) όμως σου προσφέρουν μια εμπειρία stress free ασχολείσαι μόνο με αυτό που θέλεις να κάνεις και όχι με αυτά που τρέχουν από πίσω ,ούτε με το να βρείς τρόπο να κάνεις κάτι να δουλέψει.
Αν μπορώ να πώ κάποια αρνητικά είναι η αδιανόητη έλλειψη write σε δίσκο ntfs χωρίς third party app και η δυσκολία σύνδεσης android συσκευης πάλι χωρίς την χρήση κάποιας εφαρμογής.Εξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ έχω ανοίξει task manager από τότε που έχω κάνει την μετάβαση.και αυτό λέει πολλά.

ΝΙΚΟΣ

χαχαχαχαχαχαχαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.