MacBook Pro: Οι αποστολές «καθυστερούν σοβαρά» λόγω του lockdown στην Κίνα

macbook pro, MacBook Pro: Οι αποστολές «καθυστερούν σοβαρά» λόγω του lockdown στην Κίνα

Η Quanta, ο προμηθευτής της Apple, δυσκολεύεται με την κατασκευή μοντέλων MacBook Pro στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη λόγω των περιοριστικών μέτρων στην Κίνα. Αν και τα μέτρα έχουν χαλαρώσει και η παραγωγή έχει ξεκινήσει, οι δυσκολίες παραμένουν, αναφέρει το DigiTimes.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, η Quanta μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να αποκαταστήσει μόνο το 30% της παραγωγικής ικανότητας στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη μετά τη λήξη του lockdown τον προηγούμενο μήνα. Η Quanta είναι ο μοναδικός συναρμολογητής των MacBook Pro 14 και 16″ της Apple, ενώ τα μηχανήματα κατασκευάζονται κυρίως στο εργοστάσιο της ODM στη Σαγκάη.

Ο αντιπρόεδρος της Quanta, CC Leung, δήλωσε στις 30 Απριλίου ότι το εργοστάσιο της εταιρείας στη Σαγκάη έχει αποκαταστήσει περίπου το 30% της χωρητικότητάς του και φιλοδοξεί να αυξήσει το ποσοστό στο 50% σταδιακά.

Οι πελάτες της Apple χρειάζεται να περιμένουν αρκετές εβδομάδες για παράδοση λόγω της περιορισμένης παραγωγικής ικανότητας που προκαλείται από lockdown και ελλείψεις chip.

Σύμφωνα με το DigiTimes, η Apple μεταφέρει πλέον αεροπορικά για να συντομεύσει τα χρονοδιαγράμματα αποστολών αναμένοντας διαταραχές στα logistics στην Κίνα, αλλά μόνο ένας περιορισμένος αριθμός αποστολών έχει μεταφερθεί στις αεροπορικές μεταφορές και γι’ αυτό υπάρχουν τώρα οι ελλείψεις.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σπύρος

Παραγγελία MacBook Pro 16 M1MAX από Γενάρη στην iStorm, έχουν περάσει 18 εβδομάδες και κανείς δεν ξέρει τίποτα για χρόνο παραλαβής!!! Δεν τους ενημερώνει ο προμηθευτής λένε. Να στέλνουν όμως διαφημιστικά για το πόσο καλά είναι τα Mac ξέρουν. Έτσι όπως πάει θα μας προλάβει το …επόμενο μοντέλο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.