MediaTek: Kατασκευαστές τηλεφώνων μεταφέρουν την παραγωγή chip από την Ταϊβάν

MediaTek Rick Tsai, MediaTek: Kατασκευαστές τηλεφώνων μεταφέρουν την παραγωγή chip από την Ταϊβάν

Μεγάλος αριθμός κατασκευαστών smartphone επιθυμούν να μεταφέρουν εκτός Ταϊβάν την παραγωγή chip, λόγω των εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ, Κίνας και Ταϊβάν, σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλος της MediaTek, Rick Tsai.

Το Channel News Asia (CNA) αναφέρει ότι ο Tsai είπε: “Πολύ μεγάλοι κατασκευαστές εξοπλισμού θα απαιτήσουν από τους προμηθευτές chip να έχουν πολλαπλές πηγές, αποχωρώντας όπως από την Ταϊβάν και από τις ΗΠΑ και μεταφέροντας την παραγωγήξ σε Γερμανία ή Ευρώπη. Νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να βρουν πολλές πηγές για το ίδιο τσιπ, εάν η επιχείρηση το εγγυάται αυτό.” Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MediaTek λέει ότι αυτό συμβαίνει ήδη αλλά όχι σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Κανείς δεν φτιάχνει τσιπ στις ΗΠΑ ή τη Σιγκαπούρη και αν αυτό δεν διορθωθεί, θα υπάρξει ανησυχία για πυροτεχνήματα μεταξύ Κίνας, Ταϊβάν και ΗΠΑ, όταν η συζήτηση αφορά τα πιο προηγμένα chipset.

Η MediaTek θα παράγει μερικά από τα τσιπ της στο εργοστάσιο της TSMC στην Αριζόνα, αλλά η Tsai παραδέχεται ότι δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς από ολόκληρη την τεχνολογική βιομηχανία να εγκαταλείψει την Ταϊβάν. Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε το Dimensity 9200 SoC το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί τον ισχυρό Snapdragon 8 Gen 2 και το Apple A16 Bionic που χρησιμοποιείται επί του παρόντος για την τροφοδοσία των iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.