Λύσεις anti-skimming από την Mellon Technologies

Οι λύσεις anti-skimming που προτείνει η Mellon Technologies έχουν στόχο την αποτροπή της υποκλοπής στοιχείων εντοπίζοντας και αποτρέποντας την εγκατάσταση οποιουδήποτε εξωγενούς στοιχείου (συσκευή, ψεύτικη πρόσοψη κλπ) στο ΑΤΜ. Επιπλέον και κατ’ επιλογή του τραπεζικού οργανισμού, υπάρχει η δυνατότητα να τεθεί το ΑΤΜ εκτός λειτουργίας σε περίπτωση που εντοπιστεί ψεύτικος καρταναγνώστης.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του EAST (European ATM Security Team), το πρώτο εξάμηνο του 2008 παρατηρήθηκαν συνολικά 6.153 επιθέσεις σε ΑΤΜ της Ευρώπης (περίπου 18,8 επιθέσεις ανά 1000 ΑΤΜ), σημειώνοντας αύξηση 143% από την αντίστοιχη περίοδο του 2007. Από τις επιθέσεις αυτές οι 4.609 ήταν με τη μέθοδο card skimming, ενώ οι συνολικές ζημιές που υπέστησαν οι τράπεζες ανέρχονται σε 438 εκ. Ευρώ! Για τον λόγο αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληρωμών (European Payments Council) συνιστά στις τράπεζες μια σειρά από οδηγίες για την λήψη μέτρων ενάντια στις επιθέσεις αυτού του τύπου. Ιδιαίτερα ευάλωτες είναι οι χώρες που έχουν καθυστερήσει στη μετάπτωση της τεχνολογίας των έξυπνων καρτών (EMV).

Παράλληλα, και για να επιτύχει μέγιστη ασφάλεια, η Mellon Technologies έχει παρουσιάσει και σειρά λύσεων με τοποθέτηση online μίας ως τέσσερις κάμερες στο ΑΤΜ. Οι κάμερες ενεργοποιούνται με συμβάντα όπως μια συναλλαγή, μια απόπειρα παραβίασης ή/και βανδαλισμό.

Ήδη, οι πρώτες ελληνικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η Εμπορική Τράπεζα, έχουν προχωρήσει στην αναβάθμιση του δικτύου ΑΤΜ εγκαθιστώντας τις λύσεις anti-skimming της Mellon Technologies, ενώ εντός του 2009 αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά ο ρυθμός υιοθέτησης λύσεων anti-skimming από το σύνολο των τραπεζών.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gstam

Φαντάζομαι ότι το anti-skimming πραγματοποιείται μέσω ειδικού λογισμικού. Όσον αφορά στις κάμερες αυτές διαθέτουν τη δυνατότητα ανίχνευσης κίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon

Amazon: Πρόστιμο μαμούθ 746 εκ. ευρώ για το GDPR

Το αστρονομικό ποσό των 746 εκατομμυρίων ευρώ καλείται να πληρώσει η Amazon στο Λουξεμβούργο για παραβιάσεις του κανονισμού GDPR.

Business 5G

Στην Ελλάδα ανησυχούμε υπερβολικά για τα δίκτυα 5G

Τα στοιχεία της Focus Bari είναι ενδεικτικά για το πόσο επιφυλακτικοί είναι οι κάτοικοι της Ελλάδας για τα δίκτυα 5G.

Business TSMC

TSMC: Ετοιμαζόμαστε για τους επεξεργαστές των 2 nm

H TSMC ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή των επεξεργαστών με αρχιτεκτονική 2 nm κάποια στιγμή μέσα στο 2023.

Business Facebook iOS

Facebook: Τα έσοδα δεν επηρεάστηκαν από τις αλλαγές στο iOS

Ο περιορισμός της στοχευμένης διαφήμισης που έφερε το iOS δεν φαίνεται να είχε σοβαρό αντίκτυπο στα έσοδα του Facebook.