Λύσεις anti-skimming από την Mellon Technologies

Οι λύσεις anti-skimming που προτείνει η Mellon Technologies έχουν στόχο την αποτροπή της υποκλοπής στοιχείων εντοπίζοντας και αποτρέποντας την εγκατάσταση οποιουδήποτε εξωγενούς στοιχείου (συσκευή, ψεύτικη πρόσοψη κλπ) στο ΑΤΜ. Επιπλέον και κατ’ επιλογή του τραπεζικού οργανισμού, υπάρχει η δυνατότητα να τεθεί το ΑΤΜ εκτός λειτουργίας σε περίπτωση που εντοπιστεί ψεύτικος καρταναγνώστης.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του EAST (European ATM Security Team), το πρώτο εξάμηνο του 2008 παρατηρήθηκαν συνολικά 6.153 επιθέσεις σε ΑΤΜ της Ευρώπης (περίπου 18,8 επιθέσεις ανά 1000 ΑΤΜ), σημειώνοντας αύξηση 143% από την αντίστοιχη περίοδο του 2007. Από τις επιθέσεις αυτές οι 4.609 ήταν με τη μέθοδο card skimming, ενώ οι συνολικές ζημιές που υπέστησαν οι τράπεζες ανέρχονται σε 438 εκ. Ευρώ! Για τον λόγο αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληρωμών (European Payments Council) συνιστά στις τράπεζες μια σειρά από οδηγίες για την λήψη μέτρων ενάντια στις επιθέσεις αυτού του τύπου. Ιδιαίτερα ευάλωτες είναι οι χώρες που έχουν καθυστερήσει στη μετάπτωση της τεχνολογίας των έξυπνων καρτών (EMV).

Παράλληλα, και για να επιτύχει μέγιστη ασφάλεια, η Mellon Technologies έχει παρουσιάσει και σειρά λύσεων με τοποθέτηση online μίας ως τέσσερις κάμερες στο ΑΤΜ. Οι κάμερες ενεργοποιούνται με συμβάντα όπως μια συναλλαγή, μια απόπειρα παραβίασης ή/και βανδαλισμό.

Ήδη, οι πρώτες ελληνικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η Εμπορική Τράπεζα, έχουν προχωρήσει στην αναβάθμιση του δικτύου ΑΤΜ εγκαθιστώντας τις λύσεις anti-skimming της Mellon Technologies, ενώ εντός του 2009 αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά ο ρυθμός υιοθέτησης λύσεων anti-skimming από το σύνολο των τραπεζών.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gstam

Φαντάζομαι ότι το anti-skimming πραγματοποιείται μέσω ειδικού λογισμικού. Όσον αφορά στις κάμερες αυτές διαθέτουν τη δυνατότητα ανίχνευσης κίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Business Meizu

Η Meizu πουλάει αυτοκίνητα στους εκθεσιακούς χώρους τηλεφώνων της

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προωθήσει την πώληση αυτοκινήτων επέλεξε η Meizu, καθώς τα τοποθετεί στους εκθεσιακούς της χώρους.

Business Business Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση μπορεί σύντομα να είναι τόσο εύκολη όσο η σύνδεση με το Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση είναι μια τεχνολογία που υπάρχει στην αγορά εδώ και μερικά χρόνια. Οι περισσότεροι καταναλωτές την γνωρίζουν λόγω των κινητών τηλεφώνων, πολλά από τα οποία μπορούν να φορτίσουν και χωρίς καλώδια.

Business Apple Business

Apple, 35η θέση στη λίστα με τις ιδανικότερες εταιρείες για απασχόληση

Στην ετήσια λίστα με τις “Καλύτερες Εταιρείες για Εργασία το 2014” που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Glassdoor, οι αναφορές από τους εργαζόμενους στην Apple την τοποθετούν στο νούμερο 35, μια θέση χαμηλότερα σε σχέση με το περσινό έτος, στη λίστα με τις εταιρείες που θεωρούνται σαν ιδανικές για απασχόληση.

Business Business

Innovation Act, Νομοσχέδιο των ΗΠΑ κατά των patent trolls

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ πέρασε ένα νέο νομοσχέδιο, το Innovation Act, για την προάσπιση των εταιριών τεχνολογίας ενάντια στα patent trolls. Το νέο νομοσχέδιο, απαιτεί από τον ενάγων πολλές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς ο εναγόμενος καταπατεί τις πατέντες του πρώτου. Επίσης αναγκάζει τον ενάγων να κατονομάσει όλες τις πλευρές που έχουν […]