Λύσεις anti-skimming από την Mellon Technologies

Οι λύσεις anti-skimming που προτείνει η Mellon Technologies έχουν στόχο την αποτροπή της υποκλοπής στοιχείων εντοπίζοντας και αποτρέποντας την εγκατάσταση οποιουδήποτε εξωγενούς στοιχείου (συσκευή, ψεύτικη πρόσοψη κλπ) στο ΑΤΜ. Επιπλέον και κατ’ επιλογή του τραπεζικού οργανισμού, υπάρχει η δυνατότητα να τεθεί το ΑΤΜ εκτός λειτουργίας σε περίπτωση που εντοπιστεί ψεύτικος καρταναγνώστης.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του EAST (European ATM Security Team), το πρώτο εξάμηνο του 2008 παρατηρήθηκαν συνολικά 6.153 επιθέσεις σε ΑΤΜ της Ευρώπης (περίπου 18,8 επιθέσεις ανά 1000 ΑΤΜ), σημειώνοντας αύξηση 143% από την αντίστοιχη περίοδο του 2007. Από τις επιθέσεις αυτές οι 4.609 ήταν με τη μέθοδο card skimming, ενώ οι συνολικές ζημιές που υπέστησαν οι τράπεζες ανέρχονται σε 438 εκ. Ευρώ! Για τον λόγο αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληρωμών (European Payments Council) συνιστά στις τράπεζες μια σειρά από οδηγίες για την λήψη μέτρων ενάντια στις επιθέσεις αυτού του τύπου. Ιδιαίτερα ευάλωτες είναι οι χώρες που έχουν καθυστερήσει στη μετάπτωση της τεχνολογίας των έξυπνων καρτών (EMV).

Παράλληλα, και για να επιτύχει μέγιστη ασφάλεια, η Mellon Technologies έχει παρουσιάσει και σειρά λύσεων με τοποθέτηση online μίας ως τέσσερις κάμερες στο ΑΤΜ. Οι κάμερες ενεργοποιούνται με συμβάντα όπως μια συναλλαγή, μια απόπειρα παραβίασης ή/και βανδαλισμό.

Ήδη, οι πρώτες ελληνικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η Εμπορική Τράπεζα, έχουν προχωρήσει στην αναβάθμιση του δικτύου ΑΤΜ εγκαθιστώντας τις λύσεις anti-skimming της Mellon Technologies, ενώ εντός του 2009 αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά ο ρυθμός υιοθέτησης λύσεων anti-skimming από το σύνολο των τραπεζών.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gstam

Φαντάζομαι ότι το anti-skimming πραγματοποιείται μέσω ειδικού λογισμικού. Όσον αφορά στις κάμερες αυτές διαθέτουν τη δυνατότητα ανίχνευσης κίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business LG Logitech

LG και Logitech συνεργάζονται και προσφέρουν λύσεις τηλεδιάσκεψης

Η LG Electronics Hellas και η Logitech συνεργάζονται για να προσφέρουν προηγμένες συνδυαστικές λύσεις για απρόσκοπτες, υψηλής ποιότητας τηλεδιασκέψεις.

Business COSMOTE GERMANOS

Ψηφιακή Μέριμνα: Δώρο 12GB COSMOTE Mobile Internet για 1 χρόνο για όλους τους Δικαιούχους

Οι Δικαιούχοι του προγράμματος Ψηφιακή Μέριμνα που αποκτούν το Tablet ή το Laptop τους στην COSMOTE και στον ΓΕΡΜΑΝΟ επωφελούνται με δώρο 12GB COSMOTE Mobile Internet για 1 χρόνο.

Business Apple TSMC

H Apple επηρεάζεται και αυτή από την παγκόσμια έλλειψη επεξεργαστών

Η παγκόσμια έλλειψη επεξεργαστών χτυπά πλέον και την Apple, η οποία θα προκαλέσει καθυστερήσεις στην παραγωγή των MacBook και των iPad.

Business Apple Kotsovolos

Οι Apple Masters Plus στα καταστήματα Κωτσόβολος

Οι 24 εξειδικευμένοι Apple Masters Plus θα βρίσκονται σε 18 καταστήματα του δικτύου Κωτσόβολος και θα φέρουν τη διακριτική σήμανση με pin της Apple.