Λύσεις anti-skimming από την Mellon Technologies

Οι λύσεις anti-skimming που προτείνει η Mellon Technologies έχουν στόχο την αποτροπή της υποκλοπής στοιχείων εντοπίζοντας και αποτρέποντας την εγκατάσταση οποιουδήποτε εξωγενούς στοιχείου (συσκευή, ψεύτικη πρόσοψη κλπ) στο ΑΤΜ. Επιπλέον και κατ’ επιλογή του τραπεζικού οργανισμού, υπάρχει η δυνατότητα να τεθεί το ΑΤΜ εκτός λειτουργίας σε περίπτωση που εντοπιστεί ψεύτικος καρταναγνώστης.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του EAST (European ATM Security Team), το πρώτο εξάμηνο του 2008 παρατηρήθηκαν συνολικά 6.153 επιθέσεις σε ΑΤΜ της Ευρώπης (περίπου 18,8 επιθέσεις ανά 1000 ΑΤΜ), σημειώνοντας αύξηση 143% από την αντίστοιχη περίοδο του 2007. Από τις επιθέσεις αυτές οι 4.609 ήταν με τη μέθοδο card skimming, ενώ οι συνολικές ζημιές που υπέστησαν οι τράπεζες ανέρχονται σε 438 εκ. Ευρώ! Για τον λόγο αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληρωμών (European Payments Council) συνιστά στις τράπεζες μια σειρά από οδηγίες για την λήψη μέτρων ενάντια στις επιθέσεις αυτού του τύπου. Ιδιαίτερα ευάλωτες είναι οι χώρες που έχουν καθυστερήσει στη μετάπτωση της τεχνολογίας των έξυπνων καρτών (EMV).

Παράλληλα, και για να επιτύχει μέγιστη ασφάλεια, η Mellon Technologies έχει παρουσιάσει και σειρά λύσεων με τοποθέτηση online μίας ως τέσσερις κάμερες στο ΑΤΜ. Οι κάμερες ενεργοποιούνται με συμβάντα όπως μια συναλλαγή, μια απόπειρα παραβίασης ή/και βανδαλισμό.

Ήδη, οι πρώτες ελληνικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η Εμπορική Τράπεζα, έχουν προχωρήσει στην αναβάθμιση του δικτύου ΑΤΜ εγκαθιστώντας τις λύσεις anti-skimming της Mellon Technologies, ενώ εντός του 2009 αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά ο ρυθμός υιοθέτησης λύσεων anti-skimming από το σύνολο των τραπεζών.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gstam

Φαντάζομαι ότι το anti-skimming πραγματοποιείται μέσω ειδικού λογισμικού. Όσον αφορά στις κάμερες αυτές διαθέτουν τη δυνατότητα ανίχνευσης κίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Samsung

Samsung Life Unstoppable: Μια ξενάγηση στο “house of surprises”

Η Samsung παρουσίασε το “Life Unstoppable 2021”, μια εξελιγμένη ψηφιακή εμπειρία μέσω μίας ταινίας μικρού μήκους γεμάτης χρώμα και στυλ, που ξεναγεί τους θεατές στο “house of surprises”.

Business

Ανοίγει τις πύλες η BEYOND 4.0, η 1η διεθνής έκθεση για την τεχνολογία και την καινοτομία

Το κύριο ζήτημα που θα απασχολήσει την τεχνολογική έκθεση Beyond 4.0 είναι “Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης”, με workshops από startup και μεγάλες εταιρείες του χώρου.

Business

Sitecore: Λανσάρει το πρώτο πακέτο επιχειρηματικών υπηρεσιών SaaS

H Sitecore, ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή λογισμικού πλατφόρμας ψηφιακής εμπειρίας, παρουσιάζει το Experience Manager Cloud, την πρώτη, εξολοκλήρου cloud-native λύση.

Business ΙΒΜ

IBM CodeNet: O προγραμματισμός σε φυσική γλώσσα έρχεται

Το project CodeNet της IBM θέλει να αλλάξει την εικόνα μας για το πώς γίνεται ο προγραμματισμός.