Meta: Καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα από το αναμενόμενο

Meta, Meta: Καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα από το αναμενόμενο

Η Meta ανέφερε κέρδη και έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και εξέδωσε μια καλύτερη από την αναμενόμενη πρόβλεψη για την τρέχουσα περίοδο.

Η μετοχή σημείωσε άνοδο περίπου 7% στις εκτεταμένες συναλλαγές.

Κέρδη: 2,98 $ ανά μετοχή έναντι 2,91 $ που ανέμενε η Refinitiv.
Έσοδα: 32 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 31,12 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανέμενε η Refinitiv.

Καθημερινοί Ενεργοί Χρήστες (DAU): 2,06 δισεκατομμύρια έναντι 2,04 δισεκατομμυρίων αναμενόμενων
Μηνιαίοι Ενεργοί Χρήστες (MAU): 3,03 δισεκατομμύρια έναντι 3 δισεκατομμυρίων αναμενόμενων,
Μέσος όρος εσόδων ανά χρήστη (ARPU): 10,63 $ έναντι 10,22 $ αναμενόμενα. Όλα σύμφωνα με το StreetAccount.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 11% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, την πρώτη φορά που η εταιρεία ανέφερε διψήφια ανάπτυξη από το τέλος του 2021.

Η μητρική εταιρεία του Facebook προέβλεψε έσοδα από 32 έως 34,5 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίτο τρίμηνο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση πριν από την έκθεση περίμεναν guidane 31,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Refinitiv. Αυτό υποδηλώνει ανάπτυξη τουλάχιστον 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

«Είχαμε ένα καλό τρίμηνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg. «Συνεχίζουμε να βλέπουμε ισχυρή αφοσίωση στις εφαρμογές μας και έχουμε τον πιο συναρπαστικό οδικό χάρτη που έχω δει εδώ και καιρό με το Llama 2, τα Threads, τα Reels, τα νέα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης στα σκαριά και την κυκλοφορία του Quest 3 αυτό το φθινόπωρο».

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 7,79 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 2,98 δολάρια ανά μετοχή, από 6,69 δολάρια ή 2,46 δολάρια ανά μετοχή, την προηγούμενη περίοδο.

Η Meta είπε ότι το συνολικό κόστος και τα έξοδά της ήταν 22,61 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, που είναι αύξηση 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Η εταιρεία προβλέπει τώρα κεφαλαιουχικές δαπάνες για το 2023 από 27 δισεκατομμύρια έως 30 δισεκατομμύρια δολάρια, από την προηγούμενη εκτίμηση των 30 δισεκατομμυρίων σε 33 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο συνολικός αριθμός εργαζομένων μειώθηκε κατά 14% σε ετήσια βάση σε 71.469, με την εταιρεία να προσθέτει ότι «περίπου οι μισοί από τους εργαζομένους που επηρεάστηκαν από τις απολύσεις του 2023 περιλαμβάνονται στον αναφερόμενο αριθμό προσωπικού μας στις 30 Ιουνίου 2023».

Η Meta υποστηρίζει ότι σχεδιάζει να δαπανήσει περισσότερα για τα έξοδα μισθοδοσίας καθώς η εταιρεία εξελίσσει τη «σύνθεση του εργατικού δυναμικού της προς τεχνικούς ρόλους υψηλότερου κόστους», υποδηλώνοντας ότι ορισμένοι υπάλληλοι που μετατοπίζονται σε συγκεκριμένους τεχνικούς ρόλους θα μπορούσαν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα.

Η μονάδα Reality Labs, η οποία είναι επιφορτισμένη με την ανάπτυξη του metaverse, απέφερε πωλήσεις 276 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το δεύτερο τρίμηνο, ενώ σημείωσε ζημιά 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.