Μέτρια η ζήτηση για το iPhone 14 σύμφωνα με τη JP Morgan

iphone 14, Μέτρια η ζήτηση για το iPhone 14 σύμφωνα με τη JP Morgan

Κάθε χρόνο, παρακολουθώντας τις προπαραγγελίες για τα iPhone, αξιολογείται η ζήτηση που απολαμβάνει το smartphone της Apple. Ο χρόνος παράδοσης μετρά το διάστημα από τη στιγμή που υποβάλλεται η παραγγελία σας μέχρι τη στιγμή που θα την παραλάβετε. Συνήθως, όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος παράδοσης, τόσο περισσότερο υπερτερεί η ζήτηση της προσφοράς. Τα μοντέλα με μεγαλύτερη ζήτηση χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν, καθώς οι πρώτοι αγοραστές θα παραλάβουν αρχικά και οι επόμενοι θα πρέπει να περιμένουν να συμπληρωθούν οι παραγγελίες.

Προκειμένου να τον βοηθήσει να παρακολουθεί τη ζήτηση για μοντέλα iPhone, ο επενδυτικός οίκος JP Morgan διαθέτει ένα εργαλείο που ονομάζει Apple Product Availability Tracker το οποίο εξετάζει τους χρόνους παράδοσης παγκοσμίως και σε διάφορες χώρες.

Το πρόγραμμα παρακολούθησης, τώρα στην έκτη εβδομάδα του, καταγράφει ορισμένες αλλαγές που δείχνουν ότι ο παγκόσμιος μέσος χρόνος παράδοσης για το iPhone 14 Pro Max συγκλίνει με τον χρόνο παράδοσης για το iPhone 14 Pro. Οι τρέχοντες παγκόσμιοι χρόνοι παράδοσης για το iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max είναι επί του παρόντος 2, 2, 29 και 30 ημερών αντίστοιχα. Την προηγούμενη εβδομάδα, οι αριθμοί ήταν 2, 4, 32 και 34 αντίστοιχα.

Οι χρόνοι παράδοσης για τη σειρά iPhone 14 (εκτός από το iPhone 14 Plus που κυκλοφόρησε αργότερα) είναι χαμηλότεροι από τους αντίστοιχους χρόνους παράδοσης για τη σειρά iPhone 13 στο ίδιο στάδιο της κυκλοφορίας του. Ο χρόνος παράδοσης 2 ημερών για το iPhone 14 δείχνει γιατί η JP Morgan χαρακτήρισε τη ζήτηση για το βασικό μοντέλο «μέτρια».

Στις ΗΠΑ, οι χρόνοι παράδοσης για το iPhone 14 Pro Max και το iPhone 14 Pro είναι 32 ημέρες με το πρώτο να μειώνεται αρκετά από τις 39 ημέρες. Και τα δύο iPhone 14 και iPhone 14 Plus έχουν χρόνο παράδοσης δύο ημερών. Πέρυσι εκείνη την εποχή, το iPhone 13 και το iPhone 13 mini είχαν χρόνο παράδοσης περίπου 11 ημερών το καθένα.

Στην Κίνα, το iPhone 14 Pro (22 ημέρες) και το iPhone 14 Pro Max (29 ημέρες) ακολουθούν τους παγκόσμιους μέσους όρους. Οι χρόνοι παράδοσης στην Κίνα για το iPhone 14 και το iPhone 14 Plus, και τα δύο σε 1 ημέρα, ακολουθούν επίσης τον παγκόσμιο μέσο χρόνο παράδοσης και τις 12 ημέρες για τα iPhone 13 και iPhone 13 mini που παρατηρήθηκαν στο ίδιο στάδιο κυκλοφορίας πέρυσι.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, το iPhone 14 και το iPhone 14 Plus έχουν χρόνο παράδοσης μία ημέρα που είναι μικρότερος από τους χρόνους παράδοσης 11 ημερών που είχαν τα iPhone 13 και iPhone 13 mini σε αυτό το στάδιο των κυκλοφοριών τους το 2021.

Οι παγκόσμιοι χρόνοι παράδοσης του AirPods Pro 2 μειώνονται πλέον σε 2 ημέρες κατά μέσο όρο σε σύγκριση με 3 ημέρες πριν από μία εβδομάδα. Όσον αφορά τα Apple Watch Series 8 και Apple Watch Ultra, ο παγκόσμιος μέσος χρόνος παράδοσης μειώθηκε από 11 ημέρες και 25 ημέρες την περασμένη εβδομάδα σε 9 ημέρες και 24 ημέρες αντίστοιχα. Το Apple Watch SE παρουσίασε επίσης μείωση στον παγκόσμιο μέσο χρόνο παράδοσης από 10 ημέρες σε 9 ημέρες.

Η Apple θα δημοσιεύσει την έκθεση κερδών του τέταρτου τριμήνου στις 27 Οκτωβρίου. Η JP Morgan εκτιμά ότι θα αναφέρει συνολικά έσοδα 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη ανά μετοχή 1,31 δολάρια. Οι μετοχές της Apple ανέκαμψαν σήμερα με άνοδο 4,03 $ (ή 2,91%) στα 142,41 $ σε κανονικές συναλλαγές. Μετά από ώρες, η μετοχή έφτασε στα 1,04 $ ή 0,73% στα 143,45 $. Το υψηλό 52 εβδομάδων είναι 182,94 $ με το χαμηλό 52 εβδομάδων στα 129,04 $.

Στην τρέχουσα τιμή της μετοχής της, η Apple αποτιμάται περίπου στα 2,29 τρισ. δολάρια. Συγκριτικά, η μητρική Alphabet της Google έχει κεφαλαιοποίηση 1,31 τρισ. δολαρίων, η Microsoft αξίζει 1,77 τρισ. δολάρια και η Amazon αξίζει 1,16 τρισ. δολάρια.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.