Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Microsoft Bill Gates τοποθετήθηκε δημόσια σε συνέντευξή του στο BBC σχετικά με την εξαγορά του Skype από την εταιρία του. Το ποσό ρεκόρ των 8.5 δισ. δολαρίων που αποταμιεύτηκε από τον CEO της Microsoft Steve Ballmer θεωρήθηκε από πολλούς υπερβολικό, αλλά ο Bill Gates φαίνεται ότι διαφωνεί. Η κριτική που […]
Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Microsoft Bill Gates τοποθετήθηκε δημόσια σε συνέντευξή του στο BBC σχετικά με την εξαγορά του Skype από την εταιρία του. Το ποσό ρεκόρ των 8.5 δισ. δολαρίων που αποταμιεύτηκε από τον CEO της Microsoft Steve Ballmer θεωρήθηκε από πολλούς υπερβολικό, αλλά ο Bill Gates φαίνεται ότι διαφωνεί.
Η κριτική που ασκείται τις τελευταίες ημέρες στον Steve Ballmer είναι έντονη, καθώς από πολλούς θεωρήθηκε λάθος η κίνηση εξαγοράς του Skype σε αυτή την τιμή. Το γεγονός αυτό αντανακλάται και στην χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας η οποία έχει υποχωρήσει κατά 5 περίπου τις εκατό μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.
Ο Ballmer βρίσκεται σχεδόν 31 χρόνια στην εταιρία από το Redmond και ήταν μόλις ο 30ος υπάλληλος της. Από το 2000 έχει αναλάβει την θέση του CEO και παρά τις τελευταίες επιτυχίες του με τα Windows 7 και τα Windows Phone 7, πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να τον δουν να χάνει τη θέση του.
Πάντως ο Bill Gates που ασχολείται τα τελευταία χρόνια μόνο με το φιλανθρωπικό του έργο, στήριξε τον παλιό του φίλο λέγοντας ότι ο ίδιος ήταν ένας από τους ανθρώπους που πίεσαν τον Ballmer να προχωρήσει στην εξαγορά. Μάλιστα τόνισε ότι θεωρεί ιδιαίτερα επιτυχημένη την κίνηση και περιμένει να δει πως θα εκμεταλλευτούν οι ερευνητές της Microsoft την τεχνογνωσία του Skype.
Αυτό που μένει να δούμε είναι αν τα καθησυχαστικά λόγια του Bill Gates θα δώσουν την απαιτούμενη ηρεμία στους μετόχους της εταιρίας και θα ανεβάσουν εκ νέου την τιμή της. Για την ιστορία ο Ballmer κατάφερε μετά την αποχώρηση του Gates το 2007-2008 να αναγεννήσει την εταιρία, δημιουργώντας προϊόντα περισσότερα φιλικά στους χρήστες. Μην ξεχνάμε με τα Windows 7 η Microsoft έσωσε την παρτίδα που μπορεί να εξελισσόταν πολύ άσχημα σε ενδεχόμενη νέα αποτυχία μετά τα Windows Vista. Εγώ στηρίζω Ballmer.
Η Microsoft μπλοκάρει registry tweak στα Windows 11 που ενεργοποιούσε ταχύτερο NVMe driver, βελτιώνοντας τις επιδόσεις SSD αλλά με θέματα συμβατότητας.
Η Google, μαζί με Meta, Microsoft και OpenAI, υπέγραψε νέα διεθνή συμφωνία κατά των online scams, με έμφαση σε AI, ανταλλαγή πληροφοριών και συνεργασία με τις αρχές.
Νέα εξέλιξη στο Project Silica: Η Microsoft γράφει 7TB δεδομένων σε γυαλί που μπορεί να διαρκέσει έως 10.000 χρόνια. Δείτε πώς λειτουργεί η τεχνολογία.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Προσθήκη σχόλιου