MIT και Facebook αναπτύσσουν AI που δημιουργεί διευθύνσεις σε κατοίκους μη χαρτογραφημένων περιοχών

MIT Facebook AI δημιουργεί διευθύνσεις κατοίκους μη χαρτογραφημένων περιοχών, MIT και Facebook αναπτύσσουν AI που δημιουργεί διευθύνσεις σε κατοίκους μη χαρτογραφημένων περιοχών

Το MIT σε συνεργασία με το Facebook, αναπτύσσουν νέα τεχνητή νοημοσύνη για να μπορεί να δώσει διευθύνσεις σε κατοίκους που βρίσκονται σε μη χαρτογραφημένες περιοχές και δεν έχουν κάποια οδό στην κατοικία τους.

Σε πρόσφατη μελέτη αναφέρθηκε πως τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν διεύθυνση στο χώρο κατοικίας τους, ένα πρόβλημα το οποίο τους επηρεάζει σε πολλούς τομείς, από την εγγραφή τους για ψηφοφορίες μέχρι την παραλαβή αλληλογραφίας. Το πρόβλημα για αυτούς τους ανθρώπους έρχεται να λύσει η τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύσσουν το MIT σε συνεργασία με το Facebook.

Σύμφωνα με έρευνα, οι περισσότεροι από τους μισούς δρόμους σε όλο τον κόσμο δεν έχουν όνομα και όσοι βρίσκονται σε αυτούς τους δρόμους, δεν έχουν κάποια διεύθυνση για να μπορέσουν να λάβουν την αλληλογραφία τους, κάτι το οποίο εμφανίζεται κυρίως στους κατοίκους των αναπτυσσόμενων χωρών. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν υπάρχουν προϊόντα τα οποία πωλούνται μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων, οπότε αν κάποιος έκανε μια αγορά, δε θα είχε μια φυσική διεύθυνση για να παραλάβει το προϊόν που παρήγγειλε.

Αυτό που κάνουν το MIT και το Facebook για να λύσουν αυτό το πρόβλημα, είναι η χρήση αλγορίθμων machine learning οι οποίοι επεκτείνουν τα pixel στις φωτογραφίες των δρόμων που απεικονίζονται από τους δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Τα pixel των δρόμων συνδέονται στη συνέχεια μέσω ενός δικτύο που χρησιμοποιεί έναν άλλον αλγόριθμο και μέσω της δομής της κάθε περιοχής, δίνουν αριθμούς και ονομασίες στους δρόμους που βρίσκονται σε μη χαρτογραφημένες περιοχές, υπολογίζοντας τους ήδη υπάρχοντες δρόμους και τις αποστάσεις τους από το κέντρο της κάθε πόλης.

Η ομάδα ερευνών προχώρησε στη σύγκριση των αποτελεσμάτων της με τις ονομασίες των διευθύνσεων που είχαν δοθεί από τις τοπικές αρχές και παρατηρήθηκε πως το αυτόματο σύστημα μέσω τεχνητής νοημοσύνης είχε επιτυχία στο 80% των περιοχών αυτών. Όλα αυτά θα μπορούν να εφαρμοστούν αλλά πάντα μπορεί να υπάρχει και κάποιο εμπόδιο σε αυτά, όπως ο αναλφαβητισμός ο οποίος μπορεί να είναι ένα εμπόδιο για την ανάπτυξη των διευθύνσεων ενώ και οι κρατικές παρεμβάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν όλο αυτό το σχέδιο σε αποτυχία.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Δεν θα βρίσκεις τρύπα να κρυφτείς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Instagram

Instagram: Τεστάρει συνδρομές επί πληρωμή για να κερδίζουν χρήματα οι δημιουργοί

Η λειτουργία Συνδρομές θα επιτρέψει στους δημιουργούς να ξεκλειδώσουν ένα κουμπί “εγγραφή” στο προφίλ τους στο Instagram και να ορίσουν μια μηνιαία τιμή της επιλογής τους.

Business Facebook featured

Facebook: Αγωγή 2,3 δισ. λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο για εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων

Η Meta Platforms, η μητρική εταιρεία του Facebook, αντιμετωπίζει αγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο αξίας άνω των 2,3 δισεκατομμυρίων λιρών (περίπου 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια).

Internet Facebook Twitter

Τα social media στο εδώλιο στις ΗΠΑ για την επίθεση στο Καπιτώλιο

Η επίθεση στο Καπιτώλιο και ο ρόλος που έπαιξαν τα social media σε αυτή αποτελεί αντικείμενο έρευνας από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Software Facebook Instagram

“Edit Grid”: Η νέα δυνατότητα που δοκιμάζει το Instagram

Σύμφωνα με τον ερευνητή εφαρμογών Alessandro Paluzzi, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο φωτογραφιών θα αποκτήσει σύντομα μια νέα λειτουργία.