Μήνυση κατέθεσε στην Apple το MIT για καταπάτηση πατέντας

Σε μήνυση προς την Apple προέβη το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Μασαχουσέτης (MIT) για καταπάτηση πατέντας που χρονολογείται πίσω στο 1997! Το MIT υποστηρίζει ότι οι συσκευές της Apple χρησιμοποιούν φλίδες ημιαγωγών οι οποίες παράγονται μέσω μιας τεχνικής με κοπή από laser, η οποία τεχνική είχε πατενταριστεί από δύο άτομα στο πανεπιστήμιο πριν από 15 χρόνια.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι η εταιρεία Micron Technology γνώριζε πολύ καλά για την πατέντα πριν απευθυνθεί στην Apple για την κατασκευή των ημιαγωγών DRAM σε προϊόντα όπως τα iPhone και τα iPad, γεγονός για το οποίο έχουν καταθέσει αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βοστώνης.

Η συγκεκριμένη πατέντα είναι μια μέθοδος κοπής μιας σύνδεσης μεταξύ δύο αλληλένδετων κυκλωμάτων. Η πατέντα είχε κατοχυρωθεί σε έναν Ισραηλινό καθηγητή μηχανολογίας ονόματι Joseph Bernstein, και στον συνιδρυτή του Zhihui Duan. Οι δυο μηχανικοί κατέθεσαν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1997, με τα δικαιώματα χρήσης ωστόσο να ανήκουν στο ΜΙΤ. Για το πανεπιστήμιο οφείλονται ζημιές και δικαιώματα από όλα τα προϊόντα της Apple που περιέχουν chip κατασκευασμένα με αυτόν τον τρόπο παραγωγής.

Σε μια παρόμοια περίπτωση το 2013, το Πανεπιστήμιο Βοστώνης μήνυσε την Apple για καταπάτηση πατέντας πάλι από το 1997, για ένα μικρό εξάρτημα. Το Πανεπιστήμιο Βοστώνης χρησιμοποίησε ένα δικηγορικό γραφείο στο Τέξας που χρηματοδοτήθηκε έκτακτα για μηνύσεις στην Apple και άλλες εταιρείες τεχνολογίας που καταπάτησαν την πατέντα.

Η εταιρεία ζήτησε την απαγόρευση της κυκλοφορίας του iPhone 5, και ένας αναλυτής τεχνολογίας προέβλεψε ότι η αγωγή θα μπορούσε να διευθετηθεί περίπου στα 75 εκατομμύρια δολάρια, μόνο και μόνο για να απαλλαχτεί από τους μπελάδες η Apple.

MIT v Apple

mit μήνυσε apple, Μήνυση κατέθεσε στην Apple το MIT για καταπάτηση πατέντας

Πηγή

Κώστας Κοσμπόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannogeorge

Η Apple δεν κάνει τέτοια πράγματα! Είναι είναι άγγελος επί γης.

Γιάννης

Εεεεεελα μωρέ και τι έγινε…… Πείτε μου πόσα θέλετε να σας αγοράσω όλους μαζί να μη μου πρίζετε τα @@! Κρατήστε και τα ρέστα να πάρετε καμιά τσίχλα

jimo

δηλαδη η samsung τωρα με το galaxy s6 ποσα πρεπει να πληρωσει στην apple ? σκετη κοπια ειναι ασ μην το κυκλοφορησει καθολου καλυτερα !! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχ

bill

@jimo ποση ωρα το σκευτοσουν αυτο?
κλ ειναι γνωστο οτι εκει στην αππλε ειναι η μεγαλυτεροι κομπιναδοροι
κλεβουν πατεντες κ τις πουλανε σαν “καινοτομιες”
κλ ολοι κλεβουν πατεντες αλλα η αππλε ειναι η χειροτερη γτ ναι μεν τις κλεβει κ μετα υσχυριζετε οτι ειναι καινοτομια κ εξελιξη
αντε γειαααα

βαγγος

εγω θα ζητουσα περισσοτερα λευτα αν ισχυει κτ τετοιο !χδ

βαγγος

λεφτα*-.-

Γιάννης

Έχει ένα βιντεάκι στο youtube με τιτλο has ever apple realy ivented something καπως ετσι και δειχνει ενα ενα τα προιοντα και υπηρεσιες και τελικα δεν εχει εφευρει τιποτα! Ολες οι ιδεες και τα προιοντα ειναι απο αλλους απλα κανει ενα μαρκετινγκ και ενα rebrand και βουαλα το πλασαρει σαν και ουαου τις συσκευες και υπηρεσιες και τρεχουν τα προβατα

Alekos

https://www.youtube.com/watch?v=wFeC25BM9E0
Λέει πολλές αλήθειες στο βίντεο.

j

@Γιαννης
1)όταν ενας χρήστης αγοράζει μόνο Samsung, htc και τα λοιπά δεν ειναι πρόβατο. Όταν αγοράζει iphone ειναι. Επισης κάποιος που αγοράζει μόνο προϊόντα της apple επειδή ειναι 100% ικανοποιημένο απο τα προϊόντα της ειναι πρόβατο
2)ναι μεν δεν εχει βγάλει σχεδόν τιποτα πρωτη, αλλά ο,τι εγινε γνωστό απο την Apple πριν ήταν για πέταμα. Π.χ. Έχεις δει τα πρώτα smartphone και κινητά αφής πριν το πρώτο iphone;

Genesis

j

τι λες? που κολλάει το ένα με το άλλο? συγνώμη και άλας αλλά το ότι έβγαλε το πρώτο κινητό αφής στην αγορά δεν μου λέει κάτι αφής είχανε βρει άλλοι πριν την apple. και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι πρόβατο λέγεται αυτός που παίρνει μόνο iphone για να πουλάει μούρη στην καφετέρια που δυστυχώς είτε μας αρέσει είτε όχι το κάνουν πολλοί εδώ στην Ελλάδα…πλέον είμαστε στο 2015 υπάρχουν πολλά καλά smartphone πλέον και καλύτερα από iphone…έχω ένα φίλο μιλάμε ότι είναι super fan iphone ένας φίλος μου αγόρασε το g2 κοινός γνωστός μας και βγήκαμε έξω και βλέπει το g2 και το πιάνει το βλέπει και λέει lg για πέταμα.. αυτά είναι τα πρόβατα της apple και είναι πολλά είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι και δεν έχει μόνο η apple πρόβατα αλλά και άλλες εταιρίες όπως samsung. απλά η apple έχει τα περισσότερα και για αυτό πουλάει τόσο.. πριν το iphone που ήτανε η apple?….

Genesis

j

1ον

ο Γιάννης μιλάει για ivented δεν θες να στο μεταφράσω? που η apple αφής κινητό δεν το εφηύρε αλλά το έβγαλε στην αγορά πρώτη.

2ον

πρόβατα υπάρχουν παντού αλλά η apple έχει τα ποιο πολλά…εδώ στην Ελλάδα το iphone δυστυχώς οι περισσότεροι το παίρνουν για να λένε ότι έχουν iphone και να το δείχνουν, είτε μας αρέσει είτε όχι πολλοί από εμάς θα έχετε δει κάτι τέτοιους δυστυχώς που δεν ξέρουν από τεχνολογία και πέφτουν θύματα τον επωνυματων είτε είναι samsung είτε apple. ξέρω ένα φίλο μου που μόνο από iphone κοιτάει και τίποτε άλλο μια φορά είδε ένα g2 το πιάνει το βλέπει και λέει τι είναι αυτό lg? για πέταμα είναι. δυστυχώς αυτά είναι τα λεγόμενα πρόβατα.

sorry άμα είμαι λίγο απότομος δεν θέλω να ανεβάσω έντασής απλά συζήτηση κάνω.
και πριν πάτησα για ένα post αλλά δεν μπήκε δεν ξέρω γιατί άμα βγει ποιο μετά γράψτε άκυρο σε εκείνο.

Γιάννης

Φίλε j έλα να σε κεράσω ένα τσάι 12αρι και να ανάψουμε τη πιπα της ειρήνης! Εγω μίλησα για προϊόντα και εφευρέσεις γενικά της Apple μη με πας στα iPhone κατευθείαν ρε μαγκα μου και σε άλλες μάρκες πρόβατα είναι όλοι ρε φιλαρα μου…. 500 χάρτινα παίρνει ο άλλος το μηνα συνεχώς φωνάζει οτι πεινάει και σουλατσαρει με iPhone , ipad… οκ πες το galaxy s5 και htc m8 οπως αγαπάς το ίδιο είναι! Αλλα εγω παραμένω στο θέμα ευρεσιτεχνιων και για να στο πω αλλιώς!.. οπως η φιλη μας η apple μας ανοιξε τα πόδια (καλα το λεω πρόσεξε) με το πρώτο iphone ετσι και οι αλλες κυραδες εταιρίες πήρανε ιδεες και πατεντες απ την apple και τις φτασαν στο θεο ενω η apple τισ κρατουσε για να σε πουλαει τη τεχνολογια με το σταγονομετρο…. Με καταλαβαινεις τι θελω να πω.! Εμενα να μου δεν υποστηρίζω κανενα οπου θελεις να σπασεις το χαρτι σου σπαστο… αλλα να λεμε την αλήθεια!….

Genesis

Γιαννης

εγώ προσωπικά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Γιάννη τα λες μια άχαρα ειδικά αυτό με το 500 χάρτινα και σκάει μύτη με iphone η samsung s5 και λα αυτά όντως ισχύει και σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Γιάννης

Ε ναι ρε φιλαρακι βλεπω κατι φοιτητές με iPhone 6 να παιζουν με το facebook και σαχλαμαρες και καμια 3-4 μωρά στη παρέα και ολο το βράδυ είναι με ένα ποτό αντι να πεταξουν κανα χαρτι να κερασουν και να περασουν ωραία!! Ρε τι είστε εσείς χαλάτε τη πιάτσα ρε δεν ξέρετε πως να σπάσετε δημιουργικά τα φράγκα σας ρε όταν μεγαλώσετε τι θα έχετε να θυμάστε ρεεεεεε που μαλώνετε για κινητά;;; Αντε τραβατε οξω να παρρηγορισετε κανενα κοριτσακι μερα που είναι και αφήστε τις σαχλαμάρες αυτα δε θα τελειώσουν ποτές

telas

Ωραίος ο Γιάννης! Πολύ σωστά τα λέει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.