Morgan Stanley: Οι πωλήσεις iPhones θα πέσουν για πρώτη φορά το 2016

Με το 2015 να οδεύει προς το τέλος του, οι αναλυτές όπως συνήθως, αρέσκονται στο να κάνουν τις προβλέψεις τους για τις επιδόσεις που θα έχει η αφρόκρεμα της τεχνολογίας μέσα στη νέα χρονιά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για την Apple, η οποία λανσάροντας τα iPhone κατάφερε να σπάσει ρεκόρ κερδών και αναμφίβολα είναι το πιο κερδοφόρο προϊόν της.

Με τις επιδόσεις της η Apple κατάφερε να αφήσει πίσω παγκόσμιους κολοσσούς όπως η ρωσική Gazprom. Το ερώτημα είναι αν θα καταφέρει και με τη νέα χρονιά να έχει ανάλογες ή καλύτερες πωλήσεις στη σειρά των iPhone, η οποία το φθινόπωρο θα υποδεχθεί το iPhone 7 και ίσως το iPhone 7c.

Σύμφωνα με την Morgan Stanley και την επικεφαλής οικονομική αναλύτρια Katy Huberty, η Apple θα δει για πρώτη φορά πτώση στις πωλήσεις των iPhone. Εκτιμάται ότι οι πωλήσεις iPhones θα μειωθούν κατά 5.7% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά. Σε πραγματικούς αριθμούς αυτό σημαίνει ότι τα 231 εκατ. iPhone που πούλησε το οικονομικό έτος του 2015 (μέχρι Σεπέμβριο) θα μειωθούν σε 218 εκατ. το 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2014 οι πωλήσεις του iPhone σημείωσαν εντυπωσιακή άνοδο 37% φέτος. Τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus έκαναν νέο ρεκόρ πωλήσεων με 13 εκατ. κομμάτια το πρώτο Σαββατοκύριακο που έγιναν διαθέσιμα.

Η Katy Huberty εκτιμά ότι η μείωση στις πωλήσεις σχετίζεται με τις πολύ υψηλές τιμές σε διεθνείς αγορές όπως η Κίνα αλλά και την ολοκλήρωση τις υιοθέτησης των smartphones σε αναπτυσσόμενες αγορές. Ωστόσο, αν και προβλέπεται μείωση στις πωλήσεις των iPhone, τα κέρδη της Apple αναμένεται να αυξηθούν κατά 2%, με Apple TV και Apple Watch να συμβάλλουν σε αυτό.

iphone sales drop 2016 morgan stanley, Morgan Stanley: Οι πωλήσεις iPhones θα πέσουν για πρώτη φορά το 2016

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasilisA3

Θα εξορθολογισθουν θα έλεγα εγώ δεν θα πέσουν. Όσο και να πέσουν όμως θα έχουν πάλι ταιράστιο μερίδιο κερδών.

Paul

Και πάλι καλά να λέει
Εγώ που έχω το 6αρι δεν βρίσκω λόγο για το S επειδή είναι ένα Δευτ/το ταχύτερο

intr0n

Δεν πειράζει… Μια “αναβάθμιση” και κανει όλα τα παλιότερα να σέρνονται 🙂 Εμπρός για νεότερο μοντέλο….

(Για να μην πέσουν να με φάνε αυτό δεν το κανει μονο η Apple. Όλοι το κάνουν λιγο-πολυ)

DINOS

Εμένα με ενδιαφέρει η Microsoft να είναι δυνατή σε όλα κάνει και έκανε μέχρι τώρα για μας πάντα με αγάπη. Την ευχαριστούμε θερμά.
Καλή συνέχεια.

ΚΝ

Βασικα όσο το μπραντ ειναι τόσο ισχυρό ….οι πωλήσεις θα ειναι υψηλές αφού το αγοράζουν για λογους πρεστίζ και συνήθως ατομα χαμηλών οικονομικών δυνατοτήτων. Η αίγλη του πλούτου που δίνει μέσω της τόσης διαφήμισης εχει κανει να θελουν ολοι να τι αγοράσουν. Αυτο ειναι επιτυχία αναμφίβολα της Apple και μάνατζμεντ που ακολουθεί.

Κassandros

Το περίμενα ότι θα συμβεί, ήταν θέμα χρόνου….ότι ανεβαίνει, κατεβαίνει!

Viel

@Κassandros δεν θα κανει ρεκόρ για 6 συνεχόμενη φορά, όχι ότι θα κλείσει μην χαίρεσαι χαχα

Panos7GR

Όσοι ήτανε να πάρουν, πήρανε. Τι πιο αναμενόμενο

Να σας πω και εγώ την πρόβλεψή μου για το νέο έτος:
Το 2016 θα μπει στις 1/1 και ώρα 00:00:00.

Spiros

Εγώ έχω εδώ και 4 χρόνια το 4s. Είναι το πρώτο κινητό που κράτησα τόσο καιρό, γιατί ήμουν σε γενικά πλαίσια ευχαριστημένος. Και είναι και το τελευταίο iphone που έχω καθώς με έχει εκνευρίσει πάρα πολύ η τακτική τους (πάρε καινούργιο με το ζόρι) που με τα τελευταία updates και μετά από format το κινητό σέρνεται…
Έτσι δυστυχώς μετά από πολύ καιρό επιστροφή στο Android …. και μάλλον στο Samsung S6 edge…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.