Motorola | Νέα αρχιτεκτονική WLAN

MotorolaΗ διεύθυνση Enterprise Mobility business της Motorola, Inc. παρουσίασε πρόσφατα την ασύρματη λύση adaptive access point (AP), η οποία παρέχει ασφαλή ασύρματη συνδεσιμότητα και υπηρεσίες στους χρήστες φορητών συσκευών μεταξύ απομακρυσμένων κτιρίων και υποστήριξη μελλοντικών 802.11n ασύρματων τοπικών δικτύων (WLANs). Η ασύρματη λύση adaptive AP της Motorola προσφέρει επίσης βελτιωμένη δυνατότητα φορητής διαχείρισης σε εγκαταστάσεις μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, μεμονωμένων τοποθεσιών και WLAN.

Υποκαταστήματα καταστημάτων λιανικής, κλινικές και γραφεία χρηματιστηριακών εταιριών μπορούν να χρησιμοποιούν το adaptive AP για να παρέχουν ένα κεντρικοποιημένο σημείο διαχείρισης των access points σε οποιαδήποτε τοποθεσία μέσω μιας σύνδεσης WAN με ένα wireless switch τοποθετημένο στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας ή σε ένα data center. Στρεφόμενες προς μία αρχιτεκτονική adaptive AP, οι επιχειρήσεις επωφελούνται από την κεντρικοποιημένη διαχείριση και την τοπική δικτύωση. Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις εξοικονομούν χρήματα μειώνοντας την ανάγκη για επιπλέον εξοπλισμό δικτύωσης και για εξειδικευμένο προσωπικό πληροφορικής σε κάθε υποκατάστημα.

Η νέα αρχιτεκτονική ασύρματης τοπικής δικτύωσης της Motorola εγκαθίσταται όπως ένα thin AP αλλά προσφέρει προηγμένες δυνατότητες που συνήθως απαντώνται στα έξυπνα APs, όπως τοπικό τερματισμό της επικοινωνίας πληροφοριών μέσω 802.11, απόκρυψη/ αποκωδικοποίηση πάνω στο ΑΡ και τη δυνατότητα γεφύρωσης της διακίνησης πληροφοριών τοπικά. Στην περίπτωση που η σύνδεση με το Motorola wireless switch χαθεί, μπορεί να εξακολουθήσει να λειτουργεί, παρέχοντας υποστήριξη των απομακρυσμένων τοποθεσιών. Επιπλέον, μπορεί να αποκαταστήσει τη σύνδεση με το wireless switch απρόσκοπτα, χωρίς επανεκκίνηση ή διακοπή συσκευών client, κάτι που κάνει το ΑΡ εξαιρετικά στιβαρό και φιλικό προς το προσωπικό Πληροφορικής.

Διαθέσιμο στο AP-5131, AP-5181 καθώς και σε ανεξάρτητα, πλήρους λειτουργικότητας ΑΡs, ή ασύρματη λύση adaptive AP είναι σχεδιασμένη να ελαχιστοποιεί την επίδραση σε ένα ασύρματο δίκτυο μειώνοντας την κίνηση του δικτύου από και προς το ΑΡ και το wireless switch. Για παράδειγμα, η ασύρματη λύση adaptive AP μπορεί να τμηματοποιήσει την τοπική κίνηση σε ένα απομακρυσμένο υποκατάστημα, κάτι που αποτελεί όφελος για την κλιμάκωση και που ελαφρύνει την αναβάθμιση ενός ολόκληρου υπάρχοντος καλωδιωμένου δικτύου με σκοπό την υποστήριξη μελλοντικών 802.11n εγκαταστάσεων που έχουν πολύ υψηλότερες ταχύτητες από το Fast Ethernet. Τα Adaptive APs επίσης υποστηρίζουν τεχνολογία mesh, η οποία περαιτέρω απλοποιεί ασύρματες εγκαταστάσεις εξαλείφοντας την ανάγκη για καλωδίωση προς κάθε ασύρματο access point στην εταιρική εγκατάσταση.

Οι λύσεις ασύρματης τοπικής δικτύωσης της Motorola επιτρέπουν την απρόσκοπτη φορητή διαχείριση εντός κτιρίων ή μεταξύ απομακρυσμένων εγκαταστάσεων. Τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο εταιρικών WLAN λύσεων περιλαμβάνουν thin, full-function και mesh access points, wireless switches και radio frequency (RF) switches τα οποία μπορούν να διαχειριστούν έως και 3.000 access points.

Οι επιχειρηματικές λύσεις WLAN αποτελούν μέρος του χαρτοφυλακίου της Motorola που περιλαμβάνει καινοτόμες λύσεις ασύρματης ευρυζωνικής επικοινωνίας και υπηρεσίες που συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν τα ΙΡ δίκτυα. Παρέχοντας ΙΡ κάλυψη σε σχεδόν όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει fixed broadband, mesh, broadband over powerline, WiMAX και Enterprise WLAN λύσεις για ιδιωτικά και δημόσια δίκτυα.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Intel Google 5G

Intel και Google συνεργάζονται για την ταχεία επέκταση του 5G

H Intel και η Google έρχονται σε συνεργασία με σκοπό τους την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ανάπτυξη του 5G.

Business GERMANOS

ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Προσαρμοστικότητα και ευελιξία το 2020 με τον πελάτη στο επίκεντρο

Προσαρμοστικότητα και ευελιξία επέδειξε το 2020 η εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο συνεργατών της, που φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ψηφιακά.

Business featured

Βιντεοκάμερες: Η ιστορία τους

Η ιστορία της βιντεοκάμερας ξεκινάει πριν από σχεδόν 100 χρόνια, τη δεκαετία του 1910 όταν υπήρξε η ανάγκη για μια συσκευή η οποία θα είχε τη δυνατότητα λήψης κινούμενης εικόνας.

Business

Η Microsoft ενδιαφέρθηκε για την εξαγορά του Pinterest

Μία σημαντική αποκάλυψη έκαναν οι Financial Times, βγάζοντας την είδηση ότι η Microsoft έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του Pinterest.