Motorola | Νέα αρχιτεκτονική WLAN

, Motorola | Νέα αρχιτεκτονική WLANΗ διεύθυνση Enterprise Mobility business της Motorola, Inc. παρουσίασε πρόσφατα την ασύρματη λύση adaptive access point (AP), η οποία παρέχει ασφαλή ασύρματη συνδεσιμότητα και υπηρεσίες στους χρήστες φορητών συσκευών μεταξύ απομακρυσμένων κτιρίων και υποστήριξη μελλοντικών 802.11n ασύρματων τοπικών δικτύων (WLANs). Η ασύρματη λύση adaptive AP της Motorola προσφέρει επίσης βελτιωμένη δυνατότητα φορητής διαχείρισης σε εγκαταστάσεις μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, μεμονωμένων τοποθεσιών και WLAN.

Υποκαταστήματα καταστημάτων λιανικής, κλινικές και γραφεία χρηματιστηριακών εταιριών μπορούν να χρησιμοποιούν το adaptive AP για να παρέχουν ένα κεντρικοποιημένο σημείο διαχείρισης των access points σε οποιαδήποτε τοποθεσία μέσω μιας σύνδεσης WAN με ένα wireless switch τοποθετημένο στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας ή σε ένα data center. Στρεφόμενες προς μία αρχιτεκτονική adaptive AP, οι επιχειρήσεις επωφελούνται από την κεντρικοποιημένη διαχείριση και την τοπική δικτύωση. Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις εξοικονομούν χρήματα μειώνοντας την ανάγκη για επιπλέον εξοπλισμό δικτύωσης και για εξειδικευμένο προσωπικό πληροφορικής σε κάθε υποκατάστημα.

Η νέα αρχιτεκτονική ασύρματης τοπικής δικτύωσης της Motorola εγκαθίσταται όπως ένα thin AP αλλά προσφέρει προηγμένες δυνατότητες που συνήθως απαντώνται στα έξυπνα APs, όπως τοπικό τερματισμό της επικοινωνίας πληροφοριών μέσω 802.11, απόκρυψη/ αποκωδικοποίηση πάνω στο ΑΡ και τη δυνατότητα γεφύρωσης της διακίνησης πληροφοριών τοπικά. Στην περίπτωση που η σύνδεση με το Motorola wireless switch χαθεί, μπορεί να εξακολουθήσει να λειτουργεί, παρέχοντας υποστήριξη των απομακρυσμένων τοποθεσιών. Επιπλέον, μπορεί να αποκαταστήσει τη σύνδεση με το wireless switch απρόσκοπτα, χωρίς επανεκκίνηση ή διακοπή συσκευών client, κάτι που κάνει το ΑΡ εξαιρετικά στιβαρό και φιλικό προς το προσωπικό Πληροφορικής.

Διαθέσιμο στο AP-5131, AP-5181 καθώς και σε ανεξάρτητα, πλήρους λειτουργικότητας ΑΡs, ή ασύρματη λύση adaptive AP είναι σχεδιασμένη να ελαχιστοποιεί την επίδραση σε ένα ασύρματο δίκτυο μειώνοντας την κίνηση του δικτύου από και προς το ΑΡ και το wireless switch. Για παράδειγμα, η ασύρματη λύση adaptive AP μπορεί να τμηματοποιήσει την τοπική κίνηση σε ένα απομακρυσμένο υποκατάστημα, κάτι που αποτελεί όφελος για την κλιμάκωση και που ελαφρύνει την αναβάθμιση ενός ολόκληρου υπάρχοντος καλωδιωμένου δικτύου με σκοπό την υποστήριξη μελλοντικών 802.11n εγκαταστάσεων που έχουν πολύ υψηλότερες ταχύτητες από το Fast Ethernet. Τα Adaptive APs επίσης υποστηρίζουν τεχνολογία mesh, η οποία περαιτέρω απλοποιεί ασύρματες εγκαταστάσεις εξαλείφοντας την ανάγκη για καλωδίωση προς κάθε ασύρματο access point στην εταιρική εγκατάσταση.

Οι λύσεις ασύρματης τοπικής δικτύωσης της Motorola επιτρέπουν την απρόσκοπτη φορητή διαχείριση εντός κτιρίων ή μεταξύ απομακρυσμένων εγκαταστάσεων. Τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο εταιρικών WLAN λύσεων περιλαμβάνουν thin, full-function και mesh access points, wireless switches και radio frequency (RF) switches τα οποία μπορούν να διαχειριστούν έως και 3.000 access points.

Οι επιχειρηματικές λύσεις WLAN αποτελούν μέρος του χαρτοφυλακίου της Motorola που περιλαμβάνει καινοτόμες λύσεις ασύρματης ευρυζωνικής επικοινωνίας και υπηρεσίες που συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν τα ΙΡ δίκτυα. Παρέχοντας ΙΡ κάλυψη σε σχεδόν όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει fixed broadband, mesh, broadband over powerline, WiMAX και Enterprise WLAN λύσεις για ιδιωτικά και δημόσια δίκτυα.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Samsung

Η Samsung αυξάνει τις τιμές των καμερών σε smartphones εν μέσω ανάκαμψης της αγοράς

Πηγές του κλάδου αναφέρουν πως η Samsung έχει ειδοποιήσει τους συνεργάτες υλικού της σχετικά με τις αυξήσεις των τιμών των εξαρτημάτων CIS.

Business Apple Apple Card

Η Apple τερματίζει τη συνεργασία της Apple Card με την Goldman Sachs

Η Apple τερματίζει τη συνεργασία της με τη Goldman Sachs όσον αφορά τις πιστωτικές κάρτες, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Business Apple Apple iPhone 5S featured

Foxconn: Ο βασικός προμηθευτής της Apple επενδύει 1,54 δισ. δολάρια στην Ινδία

H Foxconn σχεδιάζει να επεκτείνει τις παραγωγικές της δυνατότητες με μια σημαντική επένδυση 1,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.