Motorola, Νέα RFID με το πρότυπο Always-On

, Motorola, Νέα RFID με το πρότυπο Always-OnΗ Motorola παρουσίασε ένα νέο φορητό RFID αναγνώστη, καθώς επίσης και μία νέα, παγκόσμια αναβάθμιση εξοπλισμού του Ευρωπαϊκού μοντέλου σταθερού RFID αναγνώστη. Αμφότερα βελτιώνουν την απόδοση και διευκολύνουν την εγκατάσταση ενός RFID συστήματος με στόχο την απλοποίηση των επιχειρησιακών διαδικασιών και τη μεγιστοποίηση της εταιρικής παραγωγικότητας χάρη στη συμμόρφωση με τα τελευταία πρότυπα ETSI 302.208.

Ο νέος φορητός RFID αναγνώστης και ο αναβαθμισμένος σταθερός RFID αναγνώστης θα είναι πλέον συμβατοί με το νέο πρότυπο ETSI 302.208, το οποίο επιτρέπει στις RFID συσκευές να είναι μόνιμα ενεργοποιημένες. Αυτό το χαρακτηριστικό προσφέρει σημαντικά οφέλη σε σχέση με τους RFID αναγνώστες που λειτουργούν βάσει του προτύπου ETSI 220, οι οποίοι μπορούν να λειτουργήσουν μόνο για 6 λεπτά κάθε ώρα. Στοχευμένο προς κατασκευαστές και εταιρίες μεταφορών και αποθήκευσης, οι οποίες χρειάζονται να σκανάρουν πακέτα, παλέτες και αντικείμενα σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα, οι συσκευές θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις στη βελτίωση της ορατότητας παγίων και στην παρακολούθηση των αποθεμάτων χωρίς να είναι απαραίτητος ο συντονισμός περίπλοκων προγραμμάτων σκαναρίσματος.

Η νέα R1 έκδοση του φορητού αναγνώστη MC9090G-RFID είναι ο πρώτος ενισχυμένος φορητός RFID αναγνώστης που διαθέτει ενσωματωμένη RFID κεραία αντί για ξεχωριστή, προσαρτώμενη. Κατασκευασμένος να αντέχει στις σκληρές συνθήκες της καθημερινής χρήσης, συμπεριλαμβανομένων των συχνών πτώσεων σε τσιμεντένιες επιφάνειες και της έκθεσης σε νερό και σκόνη, ο φορητός RFID αναγνώστης μπορεί να σκανάρει RFID ετικέτες δύσκολα περιβάλλοντα και σε περιβάλλοντα όπου υπάρχει σκόνη, λάσπη κλπ., όπως αποβάθρες φόρτωσης και αποθήκες.
Στα 740g, η συσκευή είναι τόσο φορητή όσο και εργονομική και χάρη στην ενσωματωμένη κεραία, ο MC9090G-R1 είναι σχεδιασμένος να προσφέρει άνετη χρήση καθ’ όλη τη διάρκεια της βάρδιας του εργαζομένου. Ο RFID-enabled υπολογιστής προσφέρει επίσης πλήρη συνδεσιμότητα 802.11a/b/g WLAN, ανάγνωση barcode, σύνδεση Bluetooth, υψηλής ποιότητας οθόνη και λειτουργικό Windows Mobile 5.0.

Συγχρόνως με την έκδοση της Ευρωπαϊκής έκδοσης του φορητού RFID αναγνώστη της Motorola, ο σταθερός RFID αναγνώστης Motorola XR480 έχει επίσης αναβαθμιστεί για να είναι σύμφωνος με το πρότυπο ETSI 302.208. Επιπλέον, η αναβάθμιση της συσκευής θα προσφέρει σε όλη την οικογένεια προϊόντων XR της Motorola διασύνδεση LLRP (low level reader protocol) για αυξημένη ευελιξία. Ενσωματώνοντας τη δυνατότητα LLRP, η οικογένεια προϊόντων της Motorola μπορεί να λειτουργήσει με τρόπο “plug and play” σε οποιοδήποτε προϋπάρχον σύστημα RFID, επιτρέποντας απλούστερη εφαρμογή, βελτιωμένη απόδοση και ευκολότερες προσαρμογές και βελτιώσεις σε συστήματα που έχουν ήδη αναπτυχθεί. Ο αναγνώστης είναι σχεδιασμένος να λειτουργεί σε μία πλειάδα περιβαλλόντων συλλογής δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων λιανεμπορίου για διαχείριση αποθεμάτων και των αεροδρομίων για ιχνηλασία αποσκευών.

Η αναβάθμιση θα παρέχει εκτεταμένη υποστήριξη μνήμης read/write Gen-2 (με 512 bit μέγιστο μέγεθος πακέτου), επιτρέποντας στους XR αναγνώστες να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά μεγάλες ποσότητες πληροφοριών που προέρχονται από τις ετικέτες. Αυτό επιτρέπει στις εταιρίες να αποθηκεύουν και να επικοινωνούν περισσότερες πληροφορίες από ποτέ σχετικά με τη διακίνηση συσκευασιών, παλετών και αποσκευών σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας και σε πολλά άλλα περιβάλλοντα που απαιτούν πληροφορία ιχνηλασίας σε πραγματικό χρόνο. Αυτή η αναβάθμιση του σταθερού αναγνώστη X480 θα είναι διαθέσιμη στα μέσα Οκτωβρίου, μέσω του website της Motorola, δωρεάν.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Motorola

Motorola Moto G73/ G53: Αποκαλύφθηκαν με 5G, οθόνες 120Hz και κάμερες 50MP

Η Motorola μόλις κυκλοφόρησε τέσσερα τηλέφωνα G, μεταξύ των οποίων τα G73 και G53, που υποστηρίζουν συνδεσιμότητα 5G.

Smartphones Moto Moto G Motorola

Moto G53: Πλησιάζει η παγκόσμια κυκλοφορία – Εμφανίζεται σε live φωτογραφίες

Το Moto G53 κυκλοφόρησε στην Κίνα τον Δεκέμβριο με chipset Snapdragon 480+ και δύο κάμερες και τώρα η συσκευή ετοιμάζεται για το παγκόσμιο ταξίδι της.

Smartphones featured Moto Motorola

Moto G53 και G73: Τεράστια διαρροή αποκαλύπτει παγκόσμιες προδιαγραφές και σχεδιασμό

Το Tech Outlook δημοσίευσε μια μεγάλη διαρροή για τα επερχόμενα Moto G53 και G73 – για τις παγκόσμιες εκδόσεις, καθώς το G53 κυκλοφορεί ήδη στην Κίνα.

Smartphones featured Motorola Motorola Moto G

Motorola Moto G13: Αποκαλύφθηκε ο σχεδιασμός από render που διέρρευσε

Το Motorola Moto G13 έλαβε πιστοποίηση NBTC νωρίτερα αυτό το μήνα, ωστόσο δεν έχει γνωστοποιηθεί η ημερομηνία της επίσημης παρουσίασής του.