Μπαταρία γραφενίου με εξωπραγματικές ταχύτητες φόρτισης

, Μπαταρία γραφενίου με εξωπραγματικές ταχύτητες φόρτισης

Η μπαταρία είναι από τα εξαρτήματα που στα προϊόντα τεχνολογίας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Η βιομηχανία των smartphone έχει καταφέρει να αυξήσει σημαντικά την ταχύτητα φόρτισης αλλά και την χωρητικότητα της μπαταρίας ωστόσο οι μπαταρίες γραφενίου φαίνεται πως είναι αυτές που θα αλλάξουν τα όσο γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

Η αμερικάνικη εταιρεία Real Graphene εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη μίας μπαταρίας γραφενίου όπου σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας της εταιρείας είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στην αγορά. Όπως δήλωσε ο Samuel Gong, CEO της Real Graphene, οι κοινές μπαταρίες των smartphone χρειάζονται περίπου 90 λεπτά φόρτισης, σε αντίθεση με μία μπαταρία γραφενίου χωρητικότητας 3.000mAh η οποία θα χρειάζεται μόλις 20 λεπτά για την πλήρη φόρτιση χρησιμοποιώντας 60W φορτιστή.

Επιπλέον, ο Samuel υποστηρίζει ότι μία τέτοια μπαταρία μπορεί να αντέξει 1500 κύκλους φόρτισης στην ίδια χωρητικότητα ενώ οι κοινές μπαταρίες λιθίου έχουν μόλις 300 – 500 κύκλους φόρτισης. Η Real Graphene θα παρέχει στους συνεργάτες της μπαταρίες αλλά και ειδικά chipset τα οποία θα διαχειρίζονται την φόρτιση.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.