Εξαγορά του mpGreek από την InternetQ

Η InternetQ Α.Ε. και η Greased Networks Inc. ανακοίνωσαν την Δευτέρα 8 Μαρτίου ότι κατέληξαν σε συμφωνία εξαγοράς με βάση την οποία η InternetQ αποκτά τις υπηρεσίες mpGreek, Musicnow, και myStage. Η Greased Networks κατέχει το μεγαλύτερο δίκτυο παροχής ψηφιακών μουσικών υπηρεσιών στην ελληνική αγορά , διαθέτοντας μια συλλογή με περισσότερους από 2 εκατομμύρια ελληνικούς και ξένους τίτλους.

Η εξαγορά περιλαμβάνει περίπου 225.000 εγγεγραμμένους χρήστες ψηφιακής τεχνολογίας της υπηρεσίας mpGreek, την διαδικτυακή πλατφόρμα εξυπηρέτησης πελατών και πρωτοποριακές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι από την έναρξη της λειτουργίας του, το mpGreek έχει αποκτήσει το μεγαλύτερο δίκτυο μουσικής B2B χωρίς να διαθέτει ουσιαστικά κάποιον εγχώριο ανταγωνιστή.

Με την κίνηση αυτή, το γνωστό κοινωνικό δίκτυο on-line επικοινωνίας της InternetQ, το Akazoo.gr, αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και εύχρηστα προϊόντα ψηφιακής ψυχαγωγίας στον χώρο, παρέχοντας στον χρήστη μουσικό περιεχόμενο, την απόκτηση μουσικών συνδρομών, τη δυνατότητα αγοράς μεμονωμένων μουσικών κομματιών, άλμπουμ και εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα.

Η InternetQ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία του mpGreek για να επεκταθεί άμεσα με την παροχή υπηρεσιών σε αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Πολωνία, η Τουρκία, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Σερβία και να συνεχίσει την επέκτασή της στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η InternetQ, που ήδη δραστηριοποιείται σε αυτές τις χώρες, θα μπορέσει να προσελκύσει νέους πελάτες, διαθέτοντας βελτιωμένη εμπειρία στους τομείς της αναζήτησης και της επιλογής μουσικής καθώς και άλλων προϊόντων ψηφιακής ψυχαγωγίας καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό διαφορετικά είδη υπηρεσιών.

Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας που διαθέτουν οι δύο εταιρίες θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση των σχέσεων με τους πελάτες, την αύξηση του αριθμού των συνδρομητών και την επίτευξη επαναλαμβανόμενων εσόδων που εξασφαλίζει η προσφορά υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας μέσα από μια ψηφιακή πλατφόρμα κινητής τηλεφωνίας.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Business Meizu

Η Meizu πουλάει αυτοκίνητα στους εκθεσιακούς χώρους τηλεφώνων της

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προωθήσει την πώληση αυτοκινήτων επέλεξε η Meizu, καθώς τα τοποθετεί στους εκθεσιακούς της χώρους.

Business Business Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση μπορεί σύντομα να είναι τόσο εύκολη όσο η σύνδεση με το Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση είναι μια τεχνολογία που υπάρχει στην αγορά εδώ και μερικά χρόνια. Οι περισσότεροι καταναλωτές την γνωρίζουν λόγω των κινητών τηλεφώνων, πολλά από τα οποία μπορούν να φορτίσουν και χωρίς καλώδια.

Business Apple Business

Apple, 35η θέση στη λίστα με τις ιδανικότερες εταιρείες για απασχόληση

Στην ετήσια λίστα με τις “Καλύτερες Εταιρείες για Εργασία το 2014” που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Glassdoor, οι αναφορές από τους εργαζόμενους στην Apple την τοποθετούν στο νούμερο 35, μια θέση χαμηλότερα σε σχέση με το περσινό έτος, στη λίστα με τις εταιρείες που θεωρούνται σαν ιδανικές για απασχόληση.

Business Business

Innovation Act, Νομοσχέδιο των ΗΠΑ κατά των patent trolls

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ πέρασε ένα νέο νομοσχέδιο, το Innovation Act, για την προάσπιση των εταιριών τεχνολογίας ενάντια στα patent trolls. Το νέο νομοσχέδιο, απαιτεί από τον ενάγων πολλές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς ο εναγόμενος καταπατεί τις πατέντες του πρώτου. Επίσης αναγκάζει τον ενάγων να κατονομάσει όλες τις πλευρές που έχουν […]