Ν.Κορέα: Εισέρχεται στον “αγώνα” της τεχνητής νοημοσύνης

τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, Ν.Κορέα: Εισέρχεται στον “αγώνα” της τεχνητής νοημοσύνης

Η νεοκορεάτικη startup Rebellions Inc λάνσαρε ένα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης σε μία προσπάθεια να κερδίσει κυβερνητικά συμβόλαια καθώς η Σεούλ αναζητά μια θέση για τοπικές εταιρείες στον συγκεκριμένο κλάδο.

Το τσιπ ATOM είναι η τελευταία προσπάθεια της Rebellions να προκαλέσει την Nvidia, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters, στον τομέα του hardware που θα αποτελέσει τον πυρήνα των μελλοντικών τεχνολογιών AI.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας θέλει να ενισχύσει μια εγχώρια βιομηχανία, επενδύοντας περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια για έρευνα και ανάπτυξη σε μια προσπάθεια να αυξήσει το μερίδιο αγοράς των κορεατικών τσιπ AI στα εγχώρια κέντρα δεδομένων από ουσιαστικά μηδέν σε 80% έως το 2030.

Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί ένα “καυτό” ζήτημα στον κόσμο της τεχνολογίας, καθώς το ChatGPT έχει γίνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη καταναλωτική εφαρμογή στην ιστορία μόλις δύο μήνες μετά την κυκλοφορία.

«Είναι δύσκολο να φτάσουμε στη Nvidia, η οποία είναι τόσο μπροστά σε τσιπ τεχνητής νοημοσύνης γενικής χρήσης», δήλωσε ο Kim Yang-Paeng, ανώτερος ερευνητής στο Κορεατικό Ινστιτούτο Βιομηχανικής Οικονομίας και Εμπορίου. «Αλλά δεν έχει καθοριστεί γιατί τα τσιπ AI μπορούν να εκτελούν διαφορετικές λειτουργίες και δεν υπάρχουν καθορισμένα όρια ή μετρήσεις».

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones AI Apple iPhone

iPhone 16 Pro: Πώς θα αναβαθμιστεί το τσιπ Α18 Pro για να ενισχύσει την τεχνητή νοημοσύνη

Μεγαλύτερο θα είναι το τσιπ A18 Pro επόμενης γενιάς της Apple για μοντέλα iPhone 16 Pro, για ενισχυμένη απόδοση τεχνητής νοημοσύνης.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.

Software AI Apple iOS

H Apple αγόρασε την DarwinAI για τις σημαντικές ενημερώσεις γενετικής νοημοσύνης στο iOS 18

Η Apple εξαγόρασε την εταιρεία DarwinAI με έδρα τον Καναδά νωρίτερα φέτος για να δημιουργήσει την ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της.