Πρώτη παγκόσμια οικολογική πιστοποίηση TCO για τους προβολείς NEC

Ο Σουηδικός Οίκος TCO Development έχει θέσει διεθνή πρότυπα για την πιστοποίηση περιβαλλοντολογικής συμβατότητας και εργονομίας των μόνιτορ και πρόσφατα σχεδίασε και αναπτύσσει ένα παρόμοιο κατάλογο κριτηρίων ελέγχου και για τους προβολείς, ο οποίος συμπεριλαμβάνει μια νέα μέτρηση ονομαζόμενη «TCO Image Size».

Οι προβολείς NEC NP215 και NP410 είναι οι πρώτοι που ικανοποιούν τις απαιτήσεις της TCO. Η χαμηλή κατανάλωση ρεύματος των 210W για τον προβολέα NP215, και αντίστοιχα των 195W για τον προβολέα NP410, σε οικονομική λειτουργία (ECO) καθιστά αυτούς τους προβολείς ιδιαίτερα οικονομικούς και φιλικούς προς στο περιβάλλον. Στην οικονομική λειτουργία η διάρκεια ζωής της λυχνίας φθάνει τις 5.000 ώρες. Η λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης επιτρέπει στον προβολέα να τεθεί εκτός λειτουργίας αυτόματα, εάν δεν λαμβάνει σήμα από οποιαδήποτε συσκευή που είναι συνδεδεμένος, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στην λειτουργία αναμονής (standby), η συσκευή καταναλώνει μόνο 0.7W. Αυτό σημαίνει ότι, συμμορφώνονται σύμφωνα με τις επικείμενες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης EuP 2005/32/EC, οι οποίες τίθενται σε ισχύ από τον Ιανουάριο 2010.

Οι προβολείς NEC διαθέτουν μετρητή εξοικονόμησης άνθρακα (Carbon Savings Meter), ο οποίος υπολογίζει την συνολική εξοικονόμηση του CO2 που επιτυγχάνεται όταν ο προβολέας βρίσκεται στη οικονομική λειτουργία. Πριν την εκκίνηση του προβολέα, εμφανίζεται σαν μήνυμα στη οθόνη προβολής, η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, προτρέποντας έτσι τον χρήστη να επιλέξει τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας πατώντας το πράσινο πλήκτρο Eco στο τηλεχειριστήριο. Όταν απενεργοποιείται ο προβολέας, ο χρήστης ενημερώνεται για την εξοικονόμηση ενέργειας κάθε παρουσίασης του.

O κ. Ulf Greiner, Product Line Manager for Business Projectors της NEC αναφέρει «η πράσινη φιλοσοφία του Οίκου NEC συμπίπτει απόλυτα με τα πρότυπα της TCO και η πιστοποίηση TCO για τους προβολείς NEC είναι η επιβεβαίωση και κίνητρο για να συνεχιστούν οι προσπάθειες, για την επίτευξη της βέλτιστης περιβαλλοντικής συμβατότητας σε σχέση ποιότητας και τιμής».

Ο Γενικός Διευθυντής της TCO Development κ. Sören Enholm σημειώνει: «Είμαστε ευτυχείς που μία ηγετική κατασκευάστρια εταιρεία όπως η NEC προσαρμόζει την κατασκευή των προϊόντων της όπως ορίζει η TCO και αποτελεί πρότυπο και για άλλες κατασκευάστριες εταιρείες. Είναι σημαντικό να κατασκευάζονται προβολείς φιλικότεροι προς το περιβάλλον βοηθώντας τους καταναλωτές να αποκτούν προϊόντα με γνώμονα την βέλτιστη ποιότητάς τους και την φιλική προς το περιβάλλον πιστοποίησής τους».

Η Ευρωπαϊκή οδηγία οικολογικού σχεδιασμού (eco-design) EuP 2005/32/EC που θα εφαρμοστεί το 2010, ορίζει ότι η κατανάλωση ρεύματος των προβολέων στη λειτουργία αναμονής (standby) θα πρέπει να είναι λιγότερο από 1 Watt.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

H Huawei μπορούσε να παρακολουθεί το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της KPN στην Ολλανδία

Μία αναφορά από την Ολλανδία ισχυρίζεται ότι η Huawei είχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί συνομιλίες στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της KPN.

Business Science

Άνθρωπος και πίθηκος έρχονται εις σάρκαν μίαν…

Το πρώτο υβρίδιο μεταξύ ανθρώπου και πιθήκου είναι πλέον γεγονός στο πλαίσιο εμβρυϊκής μελέτης από τους ερευνητές.

Business Neuralink Elon Musk Science

To πείραμα της Neuralink με τον πίθηκο ξεκινά μια μεγάλη συζήτηση

Η παρουσίαση του συστήματος της Neuralink με έναν πίθηκο να παίζει games με τη σκέψη εγείρει πολλά ερωτήματα.

Business featured

Το “δικαίωμα στην αποσύνδεση” από την εργασία

Θεμελιώδες το δικαίωμα των εργαζομένων να αποσυνδέονται από την εργασία τους και να μην είναι διαθέσιμοι πέραν του εργασιακού τους ωραρίου.