Πρώτη παγκόσμια οικολογική πιστοποίηση TCO για τους προβολείς NEC

Ο Σουηδικός Οίκος TCO Development έχει θέσει διεθνή πρότυπα για την πιστοποίηση περιβαλλοντολογικής συμβατότητας και εργονομίας των μόνιτορ και πρόσφατα σχεδίασε και αναπτύσσει ένα παρόμοιο κατάλογο κριτηρίων ελέγχου και για τους προβολείς, ο οποίος συμπεριλαμβάνει μια νέα μέτρηση ονομαζόμενη «TCO Image Size».

Οι προβολείς NEC NP215 και NP410 είναι οι πρώτοι που ικανοποιούν τις απαιτήσεις της TCO. Η χαμηλή κατανάλωση ρεύματος των 210W για τον προβολέα NP215, και αντίστοιχα των 195W για τον προβολέα NP410, σε οικονομική λειτουργία (ECO) καθιστά αυτούς τους προβολείς ιδιαίτερα οικονομικούς και φιλικούς προς στο περιβάλλον. Στην οικονομική λειτουργία η διάρκεια ζωής της λυχνίας φθάνει τις 5.000 ώρες. Η λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης επιτρέπει στον προβολέα να τεθεί εκτός λειτουργίας αυτόματα, εάν δεν λαμβάνει σήμα από οποιαδήποτε συσκευή που είναι συνδεδεμένος, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στην λειτουργία αναμονής (standby), η συσκευή καταναλώνει μόνο 0.7W. Αυτό σημαίνει ότι, συμμορφώνονται σύμφωνα με τις επικείμενες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης EuP 2005/32/EC, οι οποίες τίθενται σε ισχύ από τον Ιανουάριο 2010.

Οι προβολείς NEC διαθέτουν μετρητή εξοικονόμησης άνθρακα (Carbon Savings Meter), ο οποίος υπολογίζει την συνολική εξοικονόμηση του CO2 που επιτυγχάνεται όταν ο προβολέας βρίσκεται στη οικονομική λειτουργία. Πριν την εκκίνηση του προβολέα, εμφανίζεται σαν μήνυμα στη οθόνη προβολής, η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, προτρέποντας έτσι τον χρήστη να επιλέξει τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας πατώντας το πράσινο πλήκτρο Eco στο τηλεχειριστήριο. Όταν απενεργοποιείται ο προβολέας, ο χρήστης ενημερώνεται για την εξοικονόμηση ενέργειας κάθε παρουσίασης του.

O κ. Ulf Greiner, Product Line Manager for Business Projectors της NEC αναφέρει «η πράσινη φιλοσοφία του Οίκου NEC συμπίπτει απόλυτα με τα πρότυπα της TCO και η πιστοποίηση TCO για τους προβολείς NEC είναι η επιβεβαίωση και κίνητρο για να συνεχιστούν οι προσπάθειες, για την επίτευξη της βέλτιστης περιβαλλοντικής συμβατότητας σε σχέση ποιότητας και τιμής».

Ο Γενικός Διευθυντής της TCO Development κ. Sören Enholm σημειώνει: «Είμαστε ευτυχείς που μία ηγετική κατασκευάστρια εταιρεία όπως η NEC προσαρμόζει την κατασκευή των προϊόντων της όπως ορίζει η TCO και αποτελεί πρότυπο και για άλλες κατασκευάστριες εταιρείες. Είναι σημαντικό να κατασκευάζονται προβολείς φιλικότεροι προς το περιβάλλον βοηθώντας τους καταναλωτές να αποκτούν προϊόντα με γνώμονα την βέλτιστη ποιότητάς τους και την φιλική προς το περιβάλλον πιστοποίησής τους».

Η Ευρωπαϊκή οδηγία οικολογικού σχεδιασμού (eco-design) EuP 2005/32/EC που θα εφαρμοστεί το 2010, ορίζει ότι η κατανάλωση ρεύματος των προβολέων στη λειτουργία αναμονής (standby) θα πρέπει να είναι λιγότερο από 1 Watt.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business

Beyond 4.0: Τέθηκαν οι βάσεις για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε κόμβο τεχνολογίας

Τις βάσεις για την ανάδειξή της ως της κορυφαίας έκθεσης καινοτομίας και τεχνολογίας στη χώρα έθεσε η πρώτη Beyond 4.0, που διοργανώθηκε από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Business PayPal Pinterest

Το PayPal ενδιαφέρεται για την εξαγορά του Pinterest

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το PayPal ενδιαφέρεται να αποκτήσει έναντι 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων την πλατφόρμα του Pinterest.

Business Samsung Qualcomm Verizon 5G

Samsung, Qualcomm και Verizon σπάνε τα κοντέρ του 5G

H συνδυαστική προσπάθεια των Samsung, Qualcomm και Verizon στις ΗΠΑ έφερε ταχύτητες ρεκόρ στη σύνδεση 5G.

Business Samsung

Samsung Life Unstoppable: Μια ξενάγηση στο “house of surprises”

Η Samsung παρουσίασε το “Life Unstoppable 2021”, μια εξελιγμένη ψηφιακή εμπειρία μέσω μίας ταινίας μικρού μήκους γεμάτης χρώμα και στυλ, που ξεναγεί τους θεατές στο “house of surprises”.