Nintendo: Νέος CEO o πρώην τραπεζίτης Tatsumi Kimishima

Αν και ο πρώην CEO της Nintendo, Satoru Iwata έφυγε από την ζωή σε ηλικία 55 ετών, από τον Ιούλιο, η εταιρεία μόλις σήμερα ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του, ο οποίος προς έκπληξη αρκετών δεν είναι ο θρυλικός σχεδιαστής παιχνιδιών Shigeru Miyamoto, αλλά πρώην τραπεζίτης.

Η Nintendo αποφάσισε να τοποθετήσει στην θέση του CEO τον Tatsumi Kimishima, ένα όνομα το οποίο δεν είναι και τόσο γνωστό στην gaming κοινότητα. Μέχρι τώρα ήταν ο Managing Director της Nintendo, επιβλέποντας τον τομέα διαχείρισης προσωπικού. Εκτός αυτού ήταν από το 2000 ο Chief Financial Officer για την εταιρεία Pokemon, πρόεδρος της Pokemon USA και πρόεδρος της Nintendo Αμερικής.

Ο Kimishima παίρνει τα ηνία της εταιρείας σε μια δύσκολη εποχή, με το Wii να παλεύει για να κρατηθεί ανάμεσα στον ανταγωνισμό, το 3DS να είναι κοντά στο τέλος του κύκλου ζωής του και με την Nintendo να ψάχνεται για να μπει στο mobile gaming για πρώτη φορά. Επιπλέον η εταιρεία δουλεύει πάνω σε μια νέα κονσόλα με την κωδική ονομασία NX και σε μια μυστηριώδη πρωτοβουλία με την ονομασία “quality of life”.

Φυσικά τα τελευταία 2 προϊόντα είχαν ξεκινήσει υπό την ηγεσία του Iwata, με τον Kimishima να καλείται να συνεχίσει το έργο του και να εγγυηθεί την επιτυχία του.

Εν το μεταξύ, στην Nintendo έχουν γίνει κάποιες ακόμη αλλαγές με τον Miyamato και τον Genyo Takeda, από τους πρωτοστάτες του Wii, να παίρνουν νέους ρόλους ως “Creative Fellow””και “Technology Fellow” αντίστοιχα. Και οι δύο αναμένεται να βοηθήσουν τον Kimishima ενεργά κατά την διάρκεια της μεταβατικής περιόδου.

Όπως και να έχει ο Kimishima έχει να ανέβει ένα βουνό για να αποδείξει ότι αξίζει να έχει την θέση και να προσφέρει στους fans της Nintendo νέα προϊόντα τα οποία θα αγαπήσουν. Ο Tatsumi Kimishima αναλαμβάνει τα καθήκοντά του από 16 Σεπτεμβρίου.

(Στην φωτογραφία ο Tatsumi Kimishima είναι αριστερά)

Nintendo: Νέος CEO o πρώην τραπεζίτης Tatsumi Kimishima, Nintendo: Νέος CEO o πρώην τραπεζίτης Tatsumi Kimishima

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Man

Τα ονόματα εκεί στην Ιαπωνία τα βγάζουν πληκτρολογώντας κάτι σαν αυτό: Hfshbdfbvzv Sdhgsa ?

Νικόλας

Κάπου είχα διαβασει πως η Nintendo έχει καβάτζα φράγκα για να αντέξει πολλές αποτυχίες σε βάθος δεκαετιών. Με τραπεζίτη στην ηγετική θέση θα έχει για μερικά χρόνια… #FAIL

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Nintendo

Επίσημο: Η Nintendo ετοιμάζει live-action ταινία Zelda!

Μετά τo Super Mario Bros., η Nintendo επιβεβαίωσε ότι εργάζεται τώρα σε μια προσαρμογή, live-action αυτή τη φορά, του The Legend of Zelda. 

Games Nintendo Nintendo Switch PlayStation

Nintendo Switch: Τρίτη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε το Nintendo Switch, καθώς σύμφωνα με τη Nintendo έχει πουλήσει 122,55 εκατομμύρια μονάδες ξεπερνώντας θρυλικές παιχνιδομηχανές του Top 10.

Smartphones Nintendo Nintendo Switch

Nintendo: Εντυπωσιακή πτώση στις πωλήσεις των Switch

Κατώτερα των περσινών αριθμών αναμένονται τα οικονομικά στοιχεία της Nintendo για το 2022, με τις χαμηλές πωλήσεις των Nintendo Switch να παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Games Microsoft Nintendo Sony

E3 2023: Απούσες από την έκθεση Microsoft, Nintendo και Sony

Η Nintendo, η Sony και η Microsoft αναμένεται να απουσιάσουν από την ανανεωμένη E3 τον Ιούνιο του 2023, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το IGN.