Nintendo: Νέος CEO o πρώην τραπεζίτης Tatsumi Kimishima

Αν και ο πρώην CEO της Nintendo, Satoru Iwata έφυγε από την ζωή σε ηλικία 55 ετών, από τον Ιούλιο, η εταιρεία μόλις σήμερα ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του, ο οποίος προς έκπληξη αρκετών δεν είναι ο θρυλικός σχεδιαστής παιχνιδιών Shigeru Miyamoto, αλλά πρώην τραπεζίτης.

Η Nintendo αποφάσισε να τοποθετήσει στην θέση του CEO τον Tatsumi Kimishima, ένα όνομα το οποίο δεν είναι και τόσο γνωστό στην gaming κοινότητα. Μέχρι τώρα ήταν ο Managing Director της Nintendo, επιβλέποντας τον τομέα διαχείρισης προσωπικού. Εκτός αυτού ήταν από το 2000 ο Chief Financial Officer για την εταιρεία Pokemon, πρόεδρος της Pokemon USA και πρόεδρος της Nintendo Αμερικής.

Ο Kimishima παίρνει τα ηνία της εταιρείας σε μια δύσκολη εποχή, με το Wii να παλεύει για να κρατηθεί ανάμεσα στον ανταγωνισμό, το 3DS να είναι κοντά στο τέλος του κύκλου ζωής του και με την Nintendo να ψάχνεται για να μπει στο mobile gaming για πρώτη φορά. Επιπλέον η εταιρεία δουλεύει πάνω σε μια νέα κονσόλα με την κωδική ονομασία NX και σε μια μυστηριώδη πρωτοβουλία με την ονομασία “quality of life”.

Φυσικά τα τελευταία 2 προϊόντα είχαν ξεκινήσει υπό την ηγεσία του Iwata, με τον Kimishima να καλείται να συνεχίσει το έργο του και να εγγυηθεί την επιτυχία του.

Εν το μεταξύ, στην Nintendo έχουν γίνει κάποιες ακόμη αλλαγές με τον Miyamato και τον Genyo Takeda, από τους πρωτοστάτες του Wii, να παίρνουν νέους ρόλους ως “Creative Fellow””και “Technology Fellow” αντίστοιχα. Και οι δύο αναμένεται να βοηθήσουν τον Kimishima ενεργά κατά την διάρκεια της μεταβατικής περιόδου.

Όπως και να έχει ο Kimishima έχει να ανέβει ένα βουνό για να αποδείξει ότι αξίζει να έχει την θέση και να προσφέρει στους fans της Nintendo νέα προϊόντα τα οποία θα αγαπήσουν. Ο Tatsumi Kimishima αναλαμβάνει τα καθήκοντά του από 16 Σεπτεμβρίου.

(Στην φωτογραφία ο Tatsumi Kimishima είναι αριστερά)

nintendo ceo

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Man

Τα ονόματα εκεί στην Ιαπωνία τα βγάζουν πληκτρολογώντας κάτι σαν αυτό: Hfshbdfbvzv Sdhgsa ?

Νικόλας

Κάπου είχα διαβασει πως η Nintendo έχει καβάτζα φράγκα για να αντέξει πολλές αποτυχίες σε βάθος δεκαετιών. Με τραπεζίτη στην ηγετική θέση θα έχει για μερικά χρόνια… #FAIL

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon

H Amazon αλλάζει το εικονίδιο της εφαρμογής για τις iOS και Android συσκευές

Έντονη ήταν η αντίδραση με τον παραλληλισμό του εικονιδίου λόγω της παρομοίωσης με τον Αδόλφο Χίτλερ γεγονός που συνοδεύτηκε με την αλλαγή του εικονιδίου.

Business Cisco

Cisco Digital Talks: Διάλλογοι στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Business Intel Google 5G

Intel και Google συνεργάζονται για την ταχεία επέκταση του 5G

H Intel και η Google έρχονται σε συνεργασία με σκοπό τους την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ανάπτυξη του 5G.

Business GERMANOS

ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Προσαρμοστικότητα και ευελιξία το 2020 με τον πελάτη στο επίκεντρο

Προσαρμοστικότητα και ευελιξία επέδειξε το 2020 η εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο συνεργατών της, που φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ψηφιακά.