Pokemon Go: Ανεβάζει κατακόρυφα την αξία της Nintendo

Την τελευταία εβδομάδα το Pokemon Go έχει φέρει πανικό όπου κυκλοφόρησε και είναι το πλέον δημοφιλές mobile game στην ιστορία. Από αυτό κερδίζει και η Nintendo.

Είναι προφανές ότι θα κέρδιζε και η Nintendo αλλά κανείς δεν περίμενε πόσο πολύ μπορεί να αλλάξει την εικόνα μιας εταιρείας, τουλάχιστον σε χρηματιστηριακό επίπεδο, ένα και μόνο παιχνίδι.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της επιτυχίας μέσα σε σχεδόν μία εβδομάδα η αξία της Nintendo στο χρηματιστήριο έχει ανέβει κατά 25% και πλέον η Ιαπωνική εταιρεία έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 7,5 δις δολάρια περισσότερα από ότι πριν μια εβδομάδα.

Από την άλλη η χρηματιστηριακή αξία δεν σημαίνει κέρδη ή περισσότερα διαθέσιμα χρήματα για την εταιρεία, ειδικά για την Nintendo η οποία από το 2011 έως και το 2014 σημείωνε ζημιές. Το θετικό όμως είναι πως πλέον οι επενδυτές δείχνουν να εμπιστεύονται και πάλι την Nintendo.

Η επιτυχία όμως του Pokemon Go δεν φαίνεται να έχει πιάσει ταβάνι ακόμα μιας και τις επόμενες ημέρες το παιχνίδι θα διατεθεί στην Ευρωπαϊκή αγορά, την Ιαπωνική και σε μερικές ακόμα Ασιατικές χώρες. Αυτό μεταφράζεται σε εκατομμύρια ακόμα downloads, άρα πιθανόν και για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στις μετοχές της Nintendo.

Από την άλλη θα πρέπει να σημειώσουμε ότι Nintendo δεν έχει αναπτύξει ούτε έχει κάνει publish το Pokemon Go, αλλά κατέχει σημαντικό μερίδιο της εταιρείας που έχει τα δικαιώματα της σειράς, την The Pokemon Company. Την ανάπτυξη του παιχνιδιού έχει κάνει η Niantic Labs, η οποία και είναι το πρώην τμήμα επαυξημένης πραγματικότητας της Google το οποίο και είχε σχεδιάσει παιχνίδια όπως το Ingress. Οι πληροφορίες δε θέλουν τις Google και Nintendo να έχουν επενδύσει συνολικά 30 εκατομμύρια δολάρια στη Niantic Labs για την ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Κρατήστε την ανάσα σας, η τρέλα του Pokemon Go δεν έχει τελειώσει ακόμα, μάλλον μόλις έχει ξεκινήσει.

Nintendo, Pokemon Go: Ανεβάζει κατακόρυφα την αξία της Nintendo

Nintendo, Pokemon Go: Ανεβάζει κατακόρυφα την αξία της Nintendo

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωστας κορ

Πω πω άλλη μια καινοτομία! Κλαίω!

Agnostos13

Αν και δεν το χουμε δει σαν εφαρμογη στην Ελλαδα, απο αυτα που διαβαζω ισως ειναι η πρωτη φορα που βλεπουμε εφαρμογη που εκμεταλευεται την εννοια mobile gaming στο επακρο!

island

@Agnostos13 αρκετοι ειναι αυτοι που εχουν κατεβασει και δεν υπαρχει κανενα θεμα στο gameplay απο ο,τι ακουσα αν εξαιρεσεις τα προβληματα στους server που υπαρχουν παγκοσμιως.

Alexktz

Γνωριζει κανεις ποτε θα ειναι διαθεσιμο στην Ελλαδα ?

Anakin

@agnostos13 επειδή έχεις iPhone δεν το έχεις δει εμείς με Samsung το είδαμε από όταν βγήκε! Είναι ωραίο παιχνίδι δε λέω αλλά το GPS καταναλώνει πολύ μπαταρία και μερικές φορές η server κλείνουν επειδή έχει πολύ κόσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Nintendo

Επίσημο: Η Nintendo ετοιμάζει live-action ταινία Zelda!

Μετά τo Super Mario Bros., η Nintendo επιβεβαίωσε ότι εργάζεται τώρα σε μια προσαρμογή, live-action αυτή τη φορά, του The Legend of Zelda. 

Games Nintendo Nintendo Switch PlayStation

Nintendo Switch: Τρίτη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε το Nintendo Switch, καθώς σύμφωνα με τη Nintendo έχει πουλήσει 122,55 εκατομμύρια μονάδες ξεπερνώντας θρυλικές παιχνιδομηχανές του Top 10.

Smartphones Nintendo Nintendo Switch

Nintendo: Εντυπωσιακή πτώση στις πωλήσεις των Switch

Κατώτερα των περσινών αριθμών αναμένονται τα οικονομικά στοιχεία της Nintendo για το 2022, με τις χαμηλές πωλήσεις των Nintendo Switch να παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Games Microsoft Nintendo Sony

E3 2023: Απούσες από την έκθεση Microsoft, Nintendo και Sony

Η Nintendo, η Sony και η Microsoft αναμένεται να απουσιάσουν από την ανανεωμένη E3 τον Ιούνιο του 2023, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το IGN.