Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Nokia Apple, Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple για να αντικαταστήσει την τρέχουσα συμφωνία άδειας χρήσης που υπογράφηκε τον Μάιο του 2017 και η οποία πρόκειται να λήξει στα τέλη του 2023.

Η νέα συμφωνία άδειας χρήσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας καλύπτει τις εφευρέσεις της Nokia στον τομέα του 5G και άλλες τεχνολογίες. Οι όροι αυτής της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών παραμένουν εμπιστευτικοί, αλλά η Nokia είπε ότι θα λάβει πληρωμές από την Apple για μια πολυετή περίοδο και τα έσοδα που σχετίζονται με την τελευταία συμφωνία θα αντικατοπτρίζονται στα κέρδη της Nokia για το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η φινλανδική εταιρεία είπε επίσης ότι η νέα συμφωνία με την Apple είναι συνεπής με τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της στην Οικονομική της Έκθεση που αποκαλύφθηκε στις 20 Απριλίου 2023.

Σχολιάζοντας αυτή τη συμφωνία, η Jenni Lukander, Πρόεδρος της Nokia Technologies, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνάψουμε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία άδειας χρήσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με την Apple σε φιλική βάση. Η συμφωνία αντικατοπτρίζει τη δύναμη του χαρτοφυλακίου διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Nokia, τις επενδύσεις δεκαετιών στην Ε&Α και τη συμβολή στα πρότυπα κινητής τηλεφωνίας και άλλες τεχνολογίες».

Το χαρτοφυλάκιο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Nokia βασίζεται σε περισσότερα από 140 δισεκατομμύρια ευρώ που επενδύθηκαν στην Ε&Α από το 2000. Αποτελείται από περίπου 20.000 πατέντες, συμπεριλαμβανομένων 5.500 ευρεσιτεχνιών που σχετίζονται με την τεχνολογία 5G. Η Nokia προσφέρει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της με δίκαιους, λογικούς και αμερόληπτους όρους (FRAND), επειδή πολλά από αυτά θεωρούνται απαραίτητα. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες μπορούν να αδειοδοτήσουν τεχνολογίες Nokia σε λογική τιμή, αλλά μερικές φορές υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τον ορισμό του λογικού.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.