Nokia: Επιστρέφει με smartphones και μηνύσεις κατά της Apple

Η Nokia έχει επιβεβαιώσει πολλές φορές με όλους τους τρόπους, την επιστροφή της στα smartphones μέσω της HMD Global. Ωστόσο, το comeback δεν θα μπορούσε να περιλαμβάνει μόνο κινητά, αλλά και τις απαραίτητες μηνύσεις για παραβιάσεις πατεντών.

Η φινλανδική εταιρεία μηνύει την Apple σε ΗΠΑ και Γερμανία. Στην μήνυση η Nokia ισχυρίζεται ότι η Apple έχει παραβιάσει 32 από τις πατέντες της που αφορούν σε οθόνη, user interface, software, κεραίες, chipsets και τεχνολογίες video coding.

Η επίσημη ανακοίνωση δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πως παραβιάζει η Apple τις πατέντες αυτές. Επιπλέον, η Nokia αναφέρει ότι από την συμφωνία που έκανε με την Apple το 2011 και η οποία κάλυπτε κάποιες από τις πατέντες, η Apple έχει απορρίψει νέες προσφορές της Nokia για συμφωνίες που αφορούν σε πατέντες τις οποίες χρησιμοποιεί σε προϊόντα της. Αυτός είναι και ο λόγος που προβαίνει σε μηνύσεις.

Ο Ilkka Rahnasto, επικεφαλής του τμήματος Nokia Patent Business, δήλωσε: “Through our sustained investment in research and development, Nokia has created or contributed to many of the fundamental technologies used in today’s mobile devices, including Apple products. After several years of negotiations trying to reach agreement to cover Apple’s use of these patents, we are now taking action to defend our rights”.

nokia suits apple, Nokia: Επιστρέφει με smartphones και μηνύσεις κατά της Apple
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Όπως λέει και η δήλωση “μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων”, που σημαίνει ότι ψάχνουν χρηματοδότη. Εξάλλου η πλειοψηφία των πατεντών της Νοκια πλέον ανήκει στην MS.

Dimitrisdim14

Όλες οι πατέντες ανήκουν στην νοκια…. πολύ λίγες παραχώρησε στην Microsoft. Η νοκια έχει τεράστιο πορτοφόλι πορτοφολιο πατεντων… οπότε καλά θα κάνει στην Apple . Σίγουρα έχει παραβιάσεις τα πάντα

manosz

Καλά θα της κάνει.. άντε να βγάλει και Αυτή σμαρτφον να δούμε αν είναι αντάξια του παρελθόντος!

Gvirginia

10-ετή άδεια χρήσης των πατεντών της πούλησε η Nokia στη Microsoft, όχι την ιδιοκτησία…
Αν τις πούλαγε και αυτές τότε η τιμή της θα εκτοξευόταν και θα έμπαιναν και άλλοι παίχτες στο παιχνίδι της εξαγοράς..

Στο θέμα. Καλά κάνει και κοιτάει τα συμφέροντά της. Είναι ένα πολύ καλό εισόδημα, αν συγκρίνουμε και τα ποσά που βγάζει η Microsoft από τους κατασκευαστές Android.

giannis

Διορθώνοντας το προηγούμενο μου σχόλιο, με ένα γρήγορο ψάξιμο διαππιστωσα οτι οι δύο εταιρείες αλληλομηνύθηκαν και αφορά υπόθεση πατεντων από το 2011 στην οποία είχαν καταλήξει σε συμφωνία. Το gsmarena που είναι η πηγή, για άγνωστους λόγους, παρέλειψε να το αναφέρει. Μάλιστα η μήνυση της apple προηγήθηκε αυτή της Νόκια, την οποια κατηγορεί για patent troll. Ποιος έχει δίκιο μένει να φανεί όταν εκδικαστούν οι υποθέσεις.

Gvirginia

Μα και τα δύο άρθρα αναφέρουν ότι οι μηνύσεις αφορούν παραβίαση της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών το 2011…

One

Δηλαδη η Νοκια επέστρεψε στα smartphones για να βγαζει λεφτα από τις πατέντες…Σιγα μην επεστρεφε για τον ανταγωνισμό…

fotis

Αχαχα καλα ενταξει νοκια η apple εχεθ 232 δισ αποθευμα

giannis

@GVirginia όταν λέω παρέλειψε εννοοώ ότι δεν αναφέρεται πουθενά ότι οι εταιρείες αλληλομηνύθηκαν, Αναφέρεται ότι η Νοκια έκανε μήνυση στην apple για παραβίαση πατεντών που εδώ που τα λέμε είναι και πιο πιασάρικο. Σωστά?

Kostas

Και γιαντα δεν βγήκε μία συσκευή μ αυτές ις 32 πατέντες να σωθεί η εταιρεία;

John

Άντε να παίρνει σειρά και η Motorola με την Ericsson που τις έχει κατακλέψει και αυτές το μήλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.