Nvidia: Μείωση εσόδων κατά 17% – Ισχυρή η ανάπτυξη του κέντρου δεδομένων

Nvidia μείωση εσόδων, Nvidia: Μείωση εσόδων κατά 17% – Ισχυρή η ανάπτυξη του κέντρου δεδομένων

Η Nvidia ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του γ’ τριμήνου, για την περίοδο που έληξε τον Οκτώβριο, με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών. Η μετοχή της Nvidia σημείωσε άνοδο 1% στις εκτεταμένες συναλλαγές.

Η Nvidia ανέφερε ότι ανέμενε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις το τέταρτο τρίμηνο, χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις της Refinitiv για 6,09 δισεκατομμύρια δολάρια. Το μεικτό περιθώριο κέρδους για το τρίτο τρίμηνο μειώθηκε κατά 11,6 ποσοστιαίες μονάδες στο 53,6%, το οποίο η εταιρεία απέδωσε στη λήψη χρέωσης αποθεμάτων λόγω της χαμηλής ζήτησης για τσιπ κέντρων δεδομένων στην Κίνα. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 17% σε ετήσια βάση. Η Nvidia αναμένει ότι το μικτό περιθώριο για το τρέχον τρίμηνο θα ανακάμψει μεταξύ 63,2% και 66,0%.

Η Nvidia παρακολουθείται στενά από αναλυτές και επενδυτές ως κορυφαίος δείκτης για την υγεία της βιομηχανίας τεχνολογίας, επειδή πουλά τσιπ και λογισμικό σε πάρα πολλούς κατασκευαστές υπολογιστών και παρόχους cloud.

Τους τελευταίους μήνες, εταιρείες τσιπ όπως η Nvidia μείωσαν τις προσδοκίες για παραγγελίες και προειδοποιούσαν ότι οι πελάτες τους είναι υπερφορτωμένοι με εξαρτήματα υπολογιστών. Τον Μάιο, η Nvidia είπε ότι θα επιβραδύνει τον ρυθμό των προσλήψεών της.

Το τμήμα παιχνιδιών της Nvidia ανέφερε πωλήσεις 1,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένες κατά 51% από έτος σε έτος. Η Nvidia είπε ότι πουλούσε λιγότερο στους λιανοπωλητές επειδή έχουν μεγαλύτερο απόθεμα από την τρέχουσα ζήτηση. Ανέφερε ότι οι μακροοικονομικές συνθήκες, εκτός από την πολιτική της Κίνας βλάπτουν τη ζήτηση των καταναλωτών.

Ένα πιο φωτεινό σημείο ήταν η δραστηριότητα των κέντρων δεδομένων της Nvidia, η οποία ανέφερε πωλήσεις 3,83 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένες κατά 31% από έτος σε έτος. Η Nvidia απέδωσε την ανάπτυξη στις πωλήσεις σε παρόχους υπηρεσιών cloud των ΗΠΑ και εταιρείες διαδικτύου για καταναλωτές.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.