O CEO της Epic Games θα μιλήσει σε συνέδριο για το ζήτημα με την Apple

, O CEO της Epic Games θα μιλήσει σε συνέδριο για το ζήτημα με την Apple

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney, θα εμφανιστεί την επόμενη εβδομάδα σε ένα συνέδριο στη νότια Κορέα για να συζητήσει για την δικαιοσύνη των πλατφορμών και οικοσυστημάτων εφαρμογών για κινητά, εν μέσω της συνεχιζόμενης έντασης της εταιρείας του με την Apple.

Ο Sweeney θα συνοδεύεται από άλλα μέλη και εκπροσώπους του “Coalition for App Fairness”, μιας ομάδας προγραμματιστών και εταιριών που ασκούν πίεση ενάντια στους “αντιανταγωνιστικούς” κανόνες της Apple στο App Store. Το συνέδριο “Παγκόσμια Διάσκεψη για τη Δικαιοσύνη στα Οικοσυστήματα Εφαρμογών για Κινητα “ξεκινά τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, στη Σεούλ της νότιας Κορέας.

Η νότια Κορέα έχει υποστεί μία πρόσφατη νομοθετική αλλαγή που  θα μπορούσε να αλλάξει το App Store θεμελιωδώς. Νωρίτερα τον Αύγουστο, η νότια Κορέα ψήφισε ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει στην Αpple και σε άλλους κατόχους πλατφορμών διανομής εφαρμογών για κινητά, να αναγκάζουν τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τη δική τους μέθοδο πληρωμής.

Η Apple είπε ότι αυτή η αλλαγή θα θέσει τους χρήστες σε κίνδυνο, θα μειώσει την εμπιστοσύνη των χρηστών στις αγορές που πραγματοποιούνται εντός εφαρμογής και θα δυσκολέψει την εφαρμογή ορισμένων λειτουργιών, όπως ο γονικός έλεγχος. Ο νόμος περί επιχειρήσεων τηλεπικοινωνιών θέτει τους χρήστες που αγοράζουν ψηφιακά αγαθά από άλλες πηγές σε κίνδυνο απάτης, θα υπονομεύσει την προστασία του απορρήτου τους, θα δυσχεράνει τη διαχείριση των αγορών τους και λειτουργίες όπως “ζητήστε να αγοράσετε” και “γονικός έλεγχος” θα καταστούν λιγότερο αποτελεσματικές. Πιστεύουμε ότι η εμπιστοσύνη των χρηστών στις αγορές του App Store θα μειωθεί ως αποτέλεσμα αυτής της νομοθεσίας, οδηγώντας σε λιγότερες ευκαιρίες για τους πάνω από 482.000 εγγεγραμμένους προγραμματιστές στην Κορέα, που έχουν κερδίσει περισσότερα από 8,55 τρισεκατομμύρια KRW μέχρι σήμερα με την Apple.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, η Epic Games ζήτησε από την Apple να επαναφέρει το Fortnite στο App Store στη νότια Κορέα. Το Fortnite αφαιρέθηκε από το App Store τον Αύγουστο του 2020, αφού η Epic εφάρμοσε μία μέθοδο άμεσης πληρωμής για αγορές εντός εφαρμογής, μία σαφή παραβίαση των κανόνων της Apple. Ο νέος νόμος στη νότια Κορέα δεν έχει ακόμα τεθεί σε ισχύ και ακόμη και όταν τεθεί, η Apple έχει πει ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να επαναφέρει τον λογαριασμό προγραμματιστή της Epic, που είχε τερματιστεί πριν από τη στιγμή που έγινε ο νόμος.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.