Ο chip guru της Apple, Johny Srouji φαίνεται να "έριξε άκυρο" στην Intel

chip guru της Apple, Ο chip guru της Apple, Johny Srouji φαίνεται να "έριξε άκυρο" στην Intel
Την περασμένη εβδομάδα, ένα ρεπορτάζ ανέφερε ότι ο γκουρού της Apple, Johny Srouji, ήταν στη λίστα των υποψηφίων γενικών διευθυντών της Intel. Ωστόσο, ο Ashraf Eassa από την ιστοσελίδα Motley Fool είπε ότι ο Srouji δεν θα είναι υποψήφιος για τη θέση του CEO και ότι έχει ενημερώσει το προσωπικό του στην Apple ότι δεν πηγαίνει πουθενά.
Ο Eassa δεν μοιράζεται καμία επιπλέον λεπτομέρεια, αλλά καλύπτει τακτικά τα νέα της Intel για το “Motley Fool” και έχει αρκετά καλές διασυνδέσεις. Η Intel ανακοίνωσε τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο του 2018 την Πέμπτη, αλλά δεν έκανε καμία ανακοίνωση σχετικά με την κενή θέση του CEO. Ο Srouji προσχώρησε στην Apple το 2008 και εργάζεται ως SVP της εταιρείας Hardware Technologies. Ξεκίνησε την ανάπτυξη του πρώτου προσαρμοσμένου τσιπ για την Apple, του A4, και εξακολουθεί να το κάνει από τότε κάθε φορά.
Η έκθεση της περασμένης εβδομάδας από την Axios ισχυριζόταν ότι ο Srouji ήταν στην λίστα για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Intel, αλλά δεν ονόμασε άλλους πιθανούς υποψηφίους. Η Intel έκοψε τις επαφές της με τον Brian Krzanich, τον προηγούμενο CEO, τον Ιούνιο του 2018 λόγω μιας συναινετικής σχέσης με μία υφιστάμενο καθότι κάτι τέτοιο παραβιάζει όρο της πολιτικής της εταιρείας. Από τότε, ο CFO της Intel, Bob Swan, εκτελεί χρέη προσωρινού Διευθύνοντα Συμβούλου της Εταιρείας, αλλά δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος για την θέση.
Ο Srouji έχει καταφέρει να συμβάλει σημαντικά στην Apple από τότε που εντάχθηκε στην εταιρεία, ειδικά από τότε που η Apple έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό περισσότερων δικών της ανταλλακτικών. Αυτή είναι μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί, με αναφορές να υποστηρίζουν ότι η Apple θα ξεκινήσει την μετάβαση από το hardware της Intel σε ειδικά προσαρμοσμένα chips για αυτήν, μόλις το 2020 στη νέα σειρά των Mac προϊόντων.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.