O Elon Musk αγόρασε το 9,2% του Twitter

Elon Musk, O Elon Musk αγόρασε το 9,2% του Twitter

Κάτοχος του 9,2% του Twitter είναι πλέον ο CEO της Tesla, Elon Musk, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Musk, ο οποίος διαθέτει ένα από τα πιο κραταιά προφίλ στην πλατφόρμα με 80 εκατ. ακόλουθους, αγόρασε το ποσοστό αυτό στις 14 Μαρτίου. Με τη γνωστοποίηση της είδησης, η μετοχή του Twitter σημείωσε άνοδο περίπου 26% στις συναλλαγές.

Ο Musk κατέχει 73.486.938 μετοχές του Twitter, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 9,2% της εταιρείας, σύμφωνα με το έγγραφο που υποβλήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το CNBC αναφέρει ότι οι μετοχές του Musk στο Twitter ήταν αξίας 2,89 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βάση την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής. Οι μετοχές ταξινομούνται ως παθητικό μερίδιο, αλλά ο αναλυτής της Wedbush, Dan Ives, είπε στο CNBC ότι η αγορά «θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιου είδους εξαγορά».

Στις 25 Μαρτίου, ο Elon Musk είχε διενεργήσει δημοσκόπηση αναφορικά με την προσέγγιση του Twitter στο ζήτημα της ελευθερίας του λόγου, με τον ίδιο να αμφισβητεί τη στάση της πλατφόρμας. «Η ελευθερία του λόγου είναι απαραίτητη για μια λειτουργική δημοκρατία. Πιστεύετε ότι το Twitter τηρεί αυστηρά αυτήν την αρχή;», ήταν η ερώτηση του Musk, ο οποίος πρόσθεσε πως «οι συνέπειες αυτής της δημοσκόπησης θα είναι σημαντικές».

Βέβαια, καθώς η αγορά των μετοχών έγινε στις 14 του μήνα, είναι προφανές πως η απόφασή του είχε παρθεί πολύ πριν τη δημοσκόπηση.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.