Ο Elon Musk προσπάθησε και απέτυχε να αναλάβει την OpenAI το 2018

Elon Musk, Ο Elon Musk προσπάθησε και απέτυχε να αναλάβει την OpenAI το 2018

O Elon Musk είναι ένας αρκετά επιτυχημένος επιχειρηματίας, όμως είχε και τις αποτυχίες του, όπως η απόπειρα να αναλάβει την OpenAI το 2018, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Ο Musk ήταν μέλος μιας μικρής ομάδας που ίδρυσε το εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης το 2015 ως μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με σκοπό η εταιρεία να μοιραστεί την έρευνα προς το ευρύτερο όφελος της κοινωνίας. Όμως στις αρχές του 2018 ο Musk ανησυχούσε ότι η εταιρεία υστερούσε από την Google. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσφέρθηκε να αναλάβει τον άμεσο έλεγχο του OpenAI και να το διευθύνει ο ίδιος, αλλά απορρίφθηκε από άλλους ιδρυτές του OpenAI, όπως ο Sam Altman, τώρα διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, και ο Greg Brockman, τώρα ο πρόεδρος της.

Το σημαντικότερο είναι ότι όταν ο Musk αποχώρησε από την εταιρεία, ο Semafor λέει ότι αρνήθηκε επίσης την υπόσχεσή του να παράσχει χρηματοδότηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, συνεισφέροντας μόνο 100 εκατομμύρια δολάρια πριν περπατήσει . Αυτό άφησε το OpenAI με ένα πρόβλημα, καθώς η εργασία του για την ανάπτυξη μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης μεγάλης κλίμακας, όπως η γεννήτρια εικόνας DALL-E και η σειρά GPT που παράγει κείμενο, συγκέντρωνε τεράστιους λογαριασμούς. Έτσι, μέχρι το 2019, η OpenAI ανακοίνωσε ότι δημιουργούσε μια νέα κερδοσκοπική οντότητα για να χρηματοδοτήσει την έρευνά της και γρήγορα μπλέχτηκε στενά με τη Microsoft, η οποία παρείχε δισεκατομμύρια σε χρηματοδότηση και πόρους ενώ εξασφάλιζε αποκλειστικές άδειες χρήσης της τεχνολογίας του OpenAI στα προϊόντα της.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet AI Microsoft Windows 11

Microsoft: Aνακοίνωσε τον βοηθό Copilot ΑΙ στα Windows 11

Στο συνέδριο BUILD 2023, η Microsoft παρουσίασε το Windows Copilot, έναν προσωπικό βοηθό ΑΙ ενσωματωμένο στα Windows 11.

Business AI Bill Gates Microsoft

Bill Gates: Η AI θα “σκοτώσει” το Google Search και το Amazon όπως τα ξέρουμε

Ο Gates πιστεύει ότι η κορυφαία εταιρεία στην ΑΙ θα δημιουργήσει έναν προσωπικό ψηφιακό βοηθό που θα εκτελεί εργασίες για τους ανθρώπους.

Internet Twitter

Twitter: Bug επαναφέρει τυχαία tweets που έχουν διαγραφεί

Πολλοί χρήστες του Twitter αναφέρουν ότι τα διαγραμμένα tweets επανεμφανίζονται στον ιστότοπο με ανησυχητικό ρυθμό.

Business AI Apple featured

Apple: Προσλαμβάνει άτομα για τα δικά της προϊόντα με τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει ανοίξει συνολικά 176 νέες θέσεις που σχετίζονται με το machine learning και την τεχνητή νοημοσύνη.