Ο επικεφαλής του Instagram λέει ότι θα επαναφέρει τη χρονολογική ροή

, Ο επικεφαλής του Instagram λέει ότι θα επαναφέρει τη χρονολογική ροή

Κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης ενώπιον μιας υποεπιτροπής της Γερουσίας την Τετάρτη, ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri είπε ότι η εταιρεία εργάζεται σε μια έκδοση της ροής της. Η νέα έκδοση θα εμφανίζει τις αναρτήσεις των χρηστών με χρονολογική σειρά, σε αντίθεση με τον τρέχοντα αλγόριθμο κατάταξης που ταξινομεί τις αναρτήσεις με βάση τις προτιμήσεις των χρηστών.

Η αλγοριθμικά ταξινομημένη ροή της εταιρείας, η οποία εισήχθη το 2016 και στη συνέχεια ενημερώθηκε το 2017 για να περιλαμβάνει προτεινόμενες αναρτήσεις, δεν αρέσει στους χρήστες που προτιμούν να εμφανίζονται οι αναρτήσεις τους και οι αναρτήσεις των φίλων τους έγκαιρα. Η τρέχουσα ροή χρησιμοποιεί AI για να δημιουργήσει αυτό που το Instagram θεωρεί πιο εξατομικευμένη ροή, με βάση τη δραστηριότητα των χρηστών. Ωστόσο, παρέμεινε γενικά μη δημοφιλής σε μια μεγάλη μερίδα χρηστών, παρά τους ισχυρισμούς της εταιρείας για το αντίθετο.

Ο Μοσέρι εμφανίστηκε ενώπιον της υποεπιτροπής της Γερουσίας, όπου τον ανέκριναν οι γερουσιαστές σχετικά με ζητήματα ασφάλειας των παιδιών στην εφαρμογή, εν μέρει λόγω των αποκαλύψεων από τον πληροφοριοδότη Φράνσις Χάουγκεν, ο οποίος παρείχε εσωτερικά έγγραφα στη Wall Street Journal που υποστήριζαν ότι η εταιρεία γνώριζε ότι η εφαρμογή της μπορεί να είναι ” τοξική» για τους εφήβους. «Να έχετε λίγη ενσυναίσθηση. Αναλάβετε λίγη ευθύνη», επέπληξε ο γερουσιαστής Marsha Blackburn (R-TN) τον Mosseri καθώς η ακρόαση τελείωσε.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο Mosseri πρότεινε τη δημιουργία ενός «φορέα βιομηχανίας» που θα καθόριζε τις βέλτιστες πρακτικές σχετικά με το χειρισμό των δεδομένων των παιδιών και τους γονικούς ελέγχους για να βοηθήσουν τα παιδιά να διατηρούνται ασφαλή στο διαδίκτυο. Το σώμα θα λάμβανε τη συμβολή των γονέων, των ρυθμιστικών αρχών και της κοινωνίας των πολιτών, για να δημιουργήσει καθολικά πρότυπα και προστασίες. Ο Mosseri είπε ότι οι πλατφόρμες θα πρέπει να κερδίσουν την προστασία του Άρθρου 230 του Communications Decency Act ακολουθώντας αυτά τα πρότυπα.

Οι γερουσιαστές φάνηκαν δύσπιστοι ότι ένας τέτοιος «φορέας βιομηχανίας» θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικός. «Ο χρόνος της αυτοαστυνόμευσης έχει τελειώσει», δήλωσε ο γερουσιαστής Richard Blumenthal (D-CT), ο οποίος ζήτησε τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο για την αντιμετώπιση των ανησυχιών σχετικά με το Instagram.

Την Τρίτη, το Instagram κυκλοφόρησε τη λειτουργία “Take a Break” που άρχισε να δοκιμάζει τον περασμένο μήνα σε χρήστες στις ΗΠΑ και σε άλλες αγγλόφωνες χώρες. Η δυνατότητα συμμετοχής προτρέπει τους χρήστες να διακόψουν τη χρήση της εφαρμογής αφού τη χρησιμοποιήσουν για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Περισσότεροι γονικοί έλεγχοι σχετικά με τη χρήση του Instagram από τους εφήβους θα κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος, δήλωσε ο Μοσέρι την Τρίτη.

«Αυτό που έχετε προτείνει μέχρι στιγμής είναι ανυπόφορο», είπε ο Blumenthal στον Mosseri πριν ολοκληρώσει την ακρόαση της Τετάρτης, αναφερόμενος στο Take a Break και τις άλλες ενημερώσεις. “Αυτό δεν θα σώσει τα παιδιά από τα εθιστικά αποτελέσματα … της πλατφόρμας σας.”

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Instagram

Instagram: Θα θολώνει τις γυμνές φωτογραφίες που στέλνονται σε ανηλίκους

Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα λειτουργία ασφαλείας που θολώνει τις γυμνές εικόνες στα μηνύματα.

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.

Software featured Instagram Meta

Instagram: Πλέον μπορείτε να επεξεργαστείτε τα DMs σας

To Instagram ανακοίνωσε ενημερώσεις για την πλατφόρμα που αφορούν τη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.