Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Twitter θέλει την εταιρεία να κινείται πολύ πιο γρήγορα

, Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Twitter θέλει την εταιρεία να κινείται πολύ πιο γρήγορα

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal, έχει ένα σαφές μήνυμα: να περιμένετε το κοινωνικό δίκτυο να κινηθεί πολύ πιο γρήγορα από ό,τι στο παρελθόν.

Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση από τότε που ανέλαβε τα ηνία του Twitter από τον συνιδρυτή Jack Dorsey, ο Agrawal λέει ότι η πρώτη του προτεραιότητα είναι «να βελτιώσει την εκτέλεσή τους» και να εξορθολογίσει τον τρόπο λειτουργίας του Twitter. Τα σχόλιά του, που έγιναν στο τεχνολογικό συνέδριο της Barclays, έρχονται αφότου ο ακτιβιστής επενδυτής Elliott Management ταρακούνησε το διοικητικό συμβούλιο του Twitter πέρυσι και πίεσε τον Dorsey να παραιτηθεί από τη θέση του ως διευθύνοντας συμβούλος μερικής απασχόλησης. Ο Dorsey παραμένει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Block (παλαιότερα ονομαζόταν Square).

Παρά το γεγονός ότι είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter μόνο για εννέα ημέρες, ο Agrawal έχει ήδη κάνει μεγάλες αλλαγές στις ανώτερες βαθμίδες του. Αναδιοργάνωσε την εταιρεία την περασμένη Παρασκευή κάτω από τους βασικούς πυλώνες του Καταναλωτή, των εσόδων και της Core Tech, με έναν γενικό διευθυντή να διευθύνει κάθε τμήμα. «Πιστεύω ότι τα έχουμε στήσει ώστε να μπορούν πραγματικά να κινούνται γρήγορα», λέει τώρα. Ως μέρος της αλλαγής, δύο στελέχη που είχαν αναφερθεί προηγουμένως στον Dorsey – ο επικεφαλής μηχανικός Michael Montano και ο Dantley Davis, ο επικεφαλής σχεδιασμού και έρευνας – σχεδιάζουν να αποχωρήσουν στα τέλη Δεκεμβρίου.

«Λειτουργούσαμε προηγουμένως σε μια λειτουργική δομή όπου είχαμε έναν ενιαίο μηχανικό οργανισμό, έναν ενιαίο ερευνητικό οργανισμό σχεδιασμού και ομάδες προϊόντων που είχαν ενσωματωθεί σε αυτά», λέει ο Agrawal, υπονοώντας ότι η εγκατάσταση επιβράδυνε την εταιρεία. Μαζί με τους τρεις νέους γενικούς διευθυντές – που είναι οι Kayvon Beykpour, Bruce Falck και Nick Caldwell – ο Lindsey Iannucci διορίστηκε Αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων. «Θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη λειτουργική μας αυστηρότητα σε αυτή τη νέα δομή για να μας οδηγήσει πραγματικά σε ταχύτερη λήψη αποφάσεων, σαφέστερη ιδιοκτησία, αυξημένη υπευθυνότητα, βελτιωμένες λειτουργίες, που θα οδηγήσουν σε ταχύτερη εκτέλεση συνολικά και καλύτερα αποτελέσματα», σύμφωνα με τον Agrawal.

Η επιμονή του ταχύτητα ήταν ένα θέμα σε όλη τη διάρκεια των περίπου 30 λεπτών της συνέντευξης. Εξήγησε πώς, στον προηγούμενο ρόλο του ως επικεφαλής τεχνολογίας, επικεντρώθηκε στην ανακατασκευή της παλιάς τεχνικής στοίβας της εταιρείας, έτσι ώστε τα προϊόντα να μπορούν να αποστέλλονται ταχύτερα. Παραδέχτηκε ότι υπήρξε “αργή λήψη αποφάσεων λόγω του μεγάλου συντονισμού που έπρεπε να συμβεί” μεταξύ των ομάδων για να γίνουν οι αλλαγές. Τα σχόλιά του ισοδυναμούσαν με μια άμεση παραδοχή ότι το Twitter δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των επενδυτών από τότε που βγήκε στο χρηματιστήριο και ότι η εταιρεία άργησε να αντιμετωπίσει τις αλλαγές στη συμπεριφορά των χρηστών όλα αυτά τα χρόνια.

Όταν ρωτήθηκε για την μόλις ανακοινωθείσα απόκτηση της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Quill από το Twitter, ο Agrawal χαρακτήρισε τα άμεσα μηνύματα “ένα βασικό στοίχημα προϊόντος” – ένα αναζωογονητικό συναίσθημα δεδομένου ότι τα DM ήταν θλιβερά υπανάπτυκτα για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Η ευκαιρία γύρω από τα DM είναι πραγματικά σημαντική», είπε, προσθέτοντας ότι «είναι ένας τρόπος που μπορείς να συνδεθείς με οποιονδήποτε στον κόσμο και περιμένεις να ακούσεις νέα από αυτούς».

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.