Ο προμηθευτής τσιπ της Apple TSMC σχεδιάζει εργοστάσιο στη Σιγκαπούρη

apple, Ο προμηθευτής τσιπ της Apple TSMC σχεδιάζει εργοστάσιο στη Σιγκαπούρη

Ο προμηθευτής chip της Apple TSMC σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στη Σιγκαπούρη για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας έλλειψης chip, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Η TSMC είναι ο μοναδικός προμηθευτής chip της Apple, υπεύθυνη για την κατασκευή όλων των προσαρμοσμένων chip πυριτίου της εταιρείας, όπως το A15 Bionic και το M1. Αν και οι παραγγελίες της εταιρείας έχουν προτεραιότητα περιορίζοντας τον αντίκτυπο των ελλείψεων στους πελάτες της Apple, η TSMC δεν έχει σταματήσει να υποφέρει από προβλήματα παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συμβάσεων chip στον κόσμο.

Σύμφωνα με άτομα που λέγεται ότι είναι εξοικειωμένα με το θέμα, η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης μπορεί να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της κατασκευής του εργοστασίου, το οποίο θα χρειαστεί δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι προτεινόμενες γραμμές παραγωγής θα κατασκευάζουν τσιπ με διαδικασίες κατασκευής 7 έως 28nm, οι οποίες είναι παλαιότερες τεχνολογίες παραγωγής. Αφού, λοιπόν, τα τελευταία chip της Apple κατασκευάζονται με τη διαδικασία των 5nm της TSMC, επομένως δεν θα μπορούσαν να κατασκευαστούν στο νέο εργοστάσιο στη Σιγκαπούρη. Βέβαια, η επέκταση θα μπορούσε να απελευθερώσει την παραγωγική ικανότητα σε άλλα εργοστάσια όπου μπορούν να κατασκευαστούν τα chip της Apple και να βοηθήσει με το πρόβλημα των παγκόσμιων ελλείψεων.

Εκτός από τα σχέδια για ένα νέο εργοστάσιο στη Σιγκαπούρη, η TSMC κατασκευάζει επίσης ένα εργοστάσιο 12 δισ. δολαρίων στην Αριζόνα για την κατασκευή chip 5nm και ένα στην Ιαπωνία με τη βοήθεια της ιαπωνικής κυβέρνησης και την επένδυση της Sony.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.