Και ο Tim Cook αμφισβητεί το “metaverse”

tim cook, Και ο Tim Cook αμφισβητεί το “metaverse”

Ο CEO της Apple, Tim Cook, θεωρεί πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να ορίσουν το “metaverse” πόσο μάλλον να περάσουν πολύ χρόνο ζώντας τη ζωή τους μέσα σε αυτό.

«Πάντα πιστεύω ότι είναι σημαντικό οι άνθρωποι να καταλαβαίνουν τι είναι κάτι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Cook στην ολλανδική έκδοση Bright. «Και πραγματικά δεν είμαι σίγουρος ότι ο μέσος άνθρωπος μπορεί να σας πει τι είναι το metaverse», πρόσθεσε.

Αυτό σημαίνει πως, παρά τα πολλά δημοσιεύματα που θέλουν την Apple να εργάζεται εντατικά πάνω σε AR και VR hardware, ο Cook δεν ασπάζεται τη θέση ότι η εταιρεία θέλει να στραφεί προς το “metaverse”.

Από την πλευρά του, ο CEO της Meta, Mark Zuckerberg, απευθυνόμενος στους υπαλλήλους του, είπε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε έναν «πολύ βαθύ, φιλοσοφικό ανταγωνισμό» με την Apple για την κατασκευή του metaverse.

Επίσης, ο Cook ήταν σκεπτικός και για το αν οι άνθρωποι θέλουν να περνούν εκτεταμένες χρονικές περιόδους στο VR στο μέλλον. «Το [VR είναι] κάτι στο οποίο μπορείτε πραγματικά να βυθιστείτε. Και αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με καλό τρόπο. Αλλά δεν νομίζω ότι θέλεις να ζήσεις όλη σου τη ζωή έτσι. Είναι για ορισμένες περιόδους και δεν προσφέρει καλή επικοινωνία», δήλωσε στο Bright.

O Cook δεν είναι ο μόνος που κρατά αυτή τη στάση απέναντι στο metaverse. Ο CEO του Snap, Evan Spiegel, είπε στον Guardian ότι η εταιρεία αποφεύγει να χρησιμοποιήσει τον όρο επειδή είναι «αρκετά διφορούμενος και υποθετικός» και ότι αν ζητούσατε από ένα δωμάτιο ανθρώπων να τον ορίσουν, όλοι οι ορισμοί τους θα ήταν «εντελώς διαφορετικοί». Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής συσκευών της Amazon, David Limp, δήλωσε πρόσφατα ότι αν ρωτούσε «μερικές εκατοντάδες άτομα τι νόμιζαν ότι ήταν το metaverse, θα λάμβανε 205 διαφορετικές απαντήσεις» και ότι δεν υπάρχει «κοινός ορισμός» του όρου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.