Ο Tim Cook για το Emergency SOS, το μέλλον του Twitter και τα σχέδια της Apple

tim cook, Ο Tim Cook για το Emergency SOS, το μέλλον του Twitter και τα σχέδια της Apple

Συνέντευξη στο CBS Mornings παραχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, ο οποίος μίλησε για το Emergency SOS μέσω δορυφόρου του iPhone 14, το μέλλον του Twitter και τι σημαίνει για την εφαρμογή στο App Store, αλλά και τα δικά του σχέδια.

Ο Cook δήλωσε πως η Apple θα είναι προσεκτική με τις προσλήψεις της εν μέσω της οικονομικής αβεβαιότητας. «Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζουμε να προσλαμβάνουμε, αλλά δεν προσλαμβάνουμε παντού στην εταιρεία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, μίλησε για τη λειτουργία έκτακτης ανάγκης SOS του iPhone 14 μέσω δορυφόρου, η οποία κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στους χρήστες του iPhone 14 στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Όπως είπε, είναι ωραίο να έχεις την ευκαιρία να επικοινωνείς μέσω δορυφόρου όταν το τηλέφωνό σου δεν έχει υπηρεσία ή σύνδεση σε δίκτυο.

“I’m a hiker, and so I’m frequently out in places where there is no service, and you don’t want there to be polls out there either. But now, to have the ability to contact in the event of an emergency is huge. You know, if you go to National Parks, the national parks are largely not covered by cellular service, and so this happens to people all the time, and it feels so great to be able to talk to a satellite 100 of miles away traveling at fifteen thousand miles an hour.”

Όσον αφορά τη στάση της Apple σχετικά με το απόρρητο, o Cook σημείωσε ότι η εταιρεία δεν πιστεύει στην απορρόφηση των δεδομένων χρήστη στο cloud. «Πιστεύουμε στη λήψη του ελάχιστου επιπέδου πληροφοριών που χρειαζόμαστε για να παρέχουμε σε κάποιον μια υπηρεσία», πρόσθεσε.

Ο CEO της Apple σχολίασε επίσης, για πρώτη φορά, τις πρόσφατες εξελίξεις στο Twitter μετά την εξαγορά του από τον Elon Musk. Ερωτηθείς για το τι σημαίνουν οι αλλαγές αυτές για τη σχέση μεταξύ Twitter και Apple και την παρουσία της εφαρμογής στο App Store, ο Cook είπε, «λένε ότι θα συνεχίσουν να εξισορροπούν τα πράγματα και έτσι ποντάρω σε αυτούς να το κάνουν επειδή δε νομίζω ότι κανείς πραγματικά θέλει ρητορική μίσους στην πλατφόρμα του».

Όσο για τα επόμενα σχέδια της εταιρείας, ο Cook αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως αλλά αρκέστηκε να πει αόριστα ότι «είναι προνόμιο ζωής να βρίσκομαι εδώ». «Και αρχίζω να δουλεύω με ανθρώπους με τους οποίους μου αρέσει πολύ να συνεργάζομαι και να περνάω χρόνο μαζί τους. Και έτσι, υπάρχει πολλή χαρά στη ζωή μου λόγω της Apple. Και είναι πραγματικά δύσκολο να οραματιστώ τη ζωή χωρίς την Apple», κατέληξε.

 

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.