Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Νότια Κορέα εισέβαλαν στα γραφεία της Apple

Apple κυβερνητικοί αξιωματούχοι, Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Νότια Κορέα εισέβαλαν στα γραφεία της Apple

Η Apple βλέπει τις πωλήσεις του iPhone X να σημειώνουν ανοδική πορεία, με πολλές αγορές να ξεπουλούν από τις πρώτες ώρες διαθεσιμότητας, ενώ πλέον το απόθεμα μοιάζει να συμβαδίζει, αργά αλλά σταθερά, με την ζήτηση. Φαίνεται όμως πως κάποιοι δεν είναι ευχαριστημένοι από την επιτυχία του X…

Όταν το επετειακό smartphone της Apple κυκλοφόρησε στις 3 Νοεμβρίου, η Νότια Κορέα ήταν μια από τις χώρες στις οποίες η συσκευή ξεπούλησε ταχύτατα. Συγκεκριμένα, χρειάστηκαν μόλις 3 λεπτά για να φύγουν και τα 150 χιλιάδες iPhone x που είχε στις αποθήκες της η SK Telecom, ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στην χώρα. Το Cupertino είχε μόλις πετύχει μια μεγάλη εισοδηματική νίκη και μάλιστα μέσα στην πατρίδα των LG και Samsung. Να σημειωθεί πως τα iPhones κυριαρχούν στην αγορά της Κορέας, με το ποσοστό να φτάνει το 33% δύο χρόνια νωρίτερα.

Μια ημέρα πριν όμως, στις 2 Νοεμβρίου, κυβερνητικοί αξιωματούχοι έκαναν επιδρομή στα κεντρικά γραφεία της Apple, ρωτώντας τους εργαζoμένους για τις επιχειρηματικές πρακτικές του κατασκευαστή. Οι λόγοι για τους οποίους έλαβε χώρα αυτή η αυθαίρετη κίνηση δεν έχουν γίνει γνωστοί. Όσο συνωμοσιολογικό και
αν φαίνεται, η επικρατέστερη εξήγηση είναι πως οι αρχές προσπάθησαν να φοβερίσουν την Apple, θέλοντας προφανώς μόνο την ευημερία των εγχώριων προϊόντων από τις Samsung και LG στην χώρα τους.

Apple κυβερνητικοί αξιωματούχοι, Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Νότια Κορέα εισέβαλαν στα γραφεία της Apple

Ίσως σε μερικές ημέρες να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την εισβολή των κυβερνητικών αξιωματούχων στα κεντρικά γραφεία της Apple στην Νότια Κορέα. Στις επιχειρήσεις, η ευημερία του μεγάλου σου αντιπάλου δεν σε χαροποιεί ποτέ. Αυτό αισθάνονται και οι κατασκευαστές της Κορέας που βλέπουν την Apple να φλερτάρει με το μονοπώλιο μέσα στο σπίτι τους…

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NZ

Την ουρά στα σκέλια τους οι τοπικές εταιρίες.
Η Apple έχει θράσσος και απ ‘ότι φαίνεται πετυχαίνει το στόχο της.

Εχθές ήμουν σ’ ένα κατάστημα της Samsung και κοίταζα το Note 8. Ωραίο και εντυπωσιακό smartphone δε λέω, αλλά ρε φίλε, δεν είναι μήλο.

VasiliS7edge

NZ ακόμα καλύτερα…ειναι Note.

wave

Καλά εισέβαλαν παράνομα στα γραφεία πολυεθνικής εταιρίας για εκφοβισμό!!!.
Ωρε οι σχιστομάτηδες εχέσθησ@ν από το φόβο τους. Ποιόν έχουν σύμβουλο τον Κιμ Γιονγκ Ουν από τη β. Κορέα?
Μήπως να μοιράζουν δωρεάν τα notes στους δρόμους της Κορέας μπας και δουν προκοπή.

bezilys

Μας δουλεύουν μου φαίνεται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.