Οι απολύσεις της Meta επηρέασαν την τεχνολογική ομάδα

απολύσεις Meta, Οι απολύσεις της Meta επηρέασαν την τεχνολογική ομάδα

Η Meta Platforms είπε στους υπαλλήλους της ότι θα σταματήσει να αναπτύσσει έξυπνες οθόνες και ρολόγια και ότι σχεδόν οι μισές από τις 11.000 θέσεις εργασίας που κατάργησε αυτή την εβδομάδα, σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση μείωσης του κόστους, ήταν ρόλοι τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης εργαζομένων, τα στελέχη της Meta δήλωσαν ότι αναδιοργανώνουν τμήματα της εταιρείας, συνδυάζοντας μια μονάδα φωνητικών και βιντεοκλήσεων με ομάδες ανταλλαγής μηνυμάτων και αναμένεται να δημιουργήσουν ένα νέο τμήμα, το Family Foundations, που επικεντρώνεται σε δύσκολα προβλήματα μηχανικής. Τα στελέχη δήλωσαν ότι η πρώτη μαζική απόλυση στη 18χρονη ιστορία της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης επηρέασε το προσωπικό σε κάθε επίπεδο και σε κάθε ομάδα, συμπεριλαμβανομένων ατόμων σε υψηλόβαθμες θέσεις.

Συνολικά, το 54% των απολυμένων ήταν σε επιχειρηματικές θέσεις και οι υπόλοιποι σε ρόλους τεχνολογίας, δήλωσε η επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της Meta, Λόρι Γκόλερ. Η ομάδα στρατολόγησης του Meta μειώθηκε σχεδόν στο μισό, είπε. Τα στελέχη δήλωσαν ότι δεν αναμένονται περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας. Ωστόσο, άλλα έξοδα θα πρέπει να περικοπούν, σημειώνοντας ότι διεξάγονται αναθεωρήσεις για εργολάβους, ακίνητα, υπολογιστικές υποδομές και διάφορα προϊόντα.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.