Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια κατασκευής ηλεκτρονικών θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους

, Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια κατασκευής ηλεκτρονικών θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους

Οι υπερβολικές ώρες εργασίας, η καταναγκαστική εργασία και οι διακρίσεις είναι μερικά από τα προβλήματα που επηρεάζουν και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων στον τομέα της πληροφορικής. Ωστόσο, μπορούν να γίνουν αλλαγές με σκοπό την βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας των εργαζομένων.

Οι περισσότερες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών προτιμούν ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής προϊόντων τους να γίνεται σε χώρες “χαμηλού κόστους”, με σκοπό την μείωση των εξόδων. Συνήθως αυτές οι χώρες έχουν χαμηλούς μισθούς και οι εργαζόμενοι είναι λιγότερο προστατευμένοι. Οι αλυσίδες ανεφοδιασμού είναι πολύπλοκες και βρίσκονται σε πολλές διαφορετικές χώρες. Επιπλέον, είναι αδύνατον για έναν οργανισμό να γνωρίζει ποια ακριβώς εργοστάσια χρησιμοποιούνται για την παραγωγή συγκεκριμένων προϊόντων, ενώ για την παρακολούθηση των συνθηκών εργασίας απαιτούνται ειδικές γνώσεις, πόροι και πρόσβαση στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των εργοστασίων.

Η Helena Babelon, Head of IT Sustainability & Continuous Improvement στην Electrolux Group δήλωσε:

Η βιώσιμη προμήθεια προϊόντων πληροφορικής είναι μία πρόκληση. Η επαλήθευση ότι οι εταιρείας έχουν συμμορφωθεί είναι ζωτικής σημασίας για ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα. Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την πιστοποίηση TCO, η οποία καθιστά την διαδικασία προμηθειών πιο αποτελεσματική και μας βοηθά να ορίσουμε τα κριτήρια με πιο απλό τρόπο.

Μία νέα έκθεση ονόματι Impacts and Insights 2019, από την TCO Development παρουσιάζει μερικές λύσεις για τα προβλήματα στον τομέα της πληροφορικής. Τα εργοστάσια πρέπει να ελέγχονται από έναν φορέα ώστε να εφαρμόζονται οι αλλαγές που θα διορθώσουν τα προβλήματα ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να γίνονται συχνοί έλεγχοι. Συχνά όμως υπάρχει σύγκρουση καθώς οι δίκαιες και καλές συνθήκες εργασίας αυξάνουν τα έξοδα των εταιρειών. Ωστόσο, πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα το οποίο θα τιμωρεί τις ανάρμοστες συμπεριφορές και τις κακές συνθήκες εργασίας.

Ο Sören Enholm, CEO της TCO Development, δήλωσε ότι, η πραγματική αλλαγή απαιτεί και την συνεισφορά των εταιρειών. Αν δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις της πιστοποίησης TCO μπορούμε να κάνουμε άρση των πιστοποιητικών αλλά και να απαγορεύσουμε την παραγωγή προϊόντων.

Η αναφορά Impacts and Insights 2019, ελέγχει την πρόοδο των εταιρειών που έχουν πιστοποίηση TCO, όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας μεταξύ του 2015 έως το 2018. Η αναφορά καλύπτει την κοινωνική ευθύνη των εργοστασίων συναρμολόγησης, τις επικίνδυνες ουσίες αλλά και τα ανόργανα στοιχεία.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.