Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για την έλευση του 6G [MWC 2022]

6G, Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για την έλευση του 6G [MWC 2022]

6G, Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για την έλευση του 6G [MWC 2022]

Στο πλαίσιο της ομιλίας της στο MWC 2022, η επικεφαλής του αμερικανικού FCC καλεί τους παρόχους να ετοιμάζονται για το 6G. Σύμφωνα με τα όσα είπε η Jessica Rosenworcel, τα δίκτυα νέας γενιάς είναι πιο κοντά από όσο πιστεύουμε.

Σε μια εποχή όπου το 5G αποτελεί ακόμα όνειρο… θερινής νυκτός για τους περισσότερους κατοίκους του πλανήτη, οι ΗΠΑ θέλουν να δείξουν ότι βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας. Αυτό οδήγησε την Jessica Rosenworcel, προέδρου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ (Federal Communications Commission (FCC), στο να τονίσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ότι πρέπει να ξεκινήσουν από τώρα να προετοιμάζονται οι πάροχοι για την εποχή του 6G.

6G, Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για την έλευση του 6G [MWC 2022]

Αυτό δεν πρέπει να μας οδηγήσει στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι το 6G είναι ένα βήμα πριν από την υλοποίησή του στις πόλεις, αφού οι ειδικοί εκτιμούν ότι το 2030 θα είναι το έτος που θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε εξελίξεις σε αυτό το πεδίο. Η FCC εκτιμά ότι από τώρα θα πρέπει να ξεκινήσει η εναρμόνιση των προσπαθειών σε όλο τον κόσμο για τον καθορισμό σημαντικών λεπτομερειών που θα οδηγήσουν στην ταχύτερη υποδοχή του 6G.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Chip Japan USA

Ιαπωνία: Περιορισμός στις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών ως προς τις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip.

Internet Social Media TikTok USA

ΗΠΑ: Επιταχύνουν τον αποκλεισμό του TikTok

Οι ΗΠΑ επιταχύνουν τις διαδικασίες για το νομοσχέδιο που σχετίζεται με το TikTok και τα θέματα εθνικής ασφαλείας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Κέβιν Μακάρθι.

Business Social Media TikTok USA

TikTok: Ο Shou Zi Chew “απολογείται” στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Ενώπιον του αμερικάνικου Κογκρέσου αναμένεται να βρεθεί ο CEO του TikTok, Shou Zi Chew μετά τις κατηγορίες για παραβίαση των δεδομένων των χρηστών και τον αποκλεισμό της εφαρμογής σε αρκετές χώρες του πλανήτη.

Smartphones Facebook Instagram Meta

Meta: Εγκαινιάζει την συνδρομητική υπηρεσία για Facebook και Instagram

Η Meta λανσάρει στις ΗΠΑ τη νέα της συνδρομητική υπηρεσία, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες των Facebook και Instagram να διαθέτουν επαληθευμένους λογαριασμούς, αλλά έναντι πληρωμής.