Οι καταναλωτές δικαιούνται αποζημίωση για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις των εταιρειών ταχυμεταφορών

, Οι καταναλωτές δικαιούνται αποζημίωση για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις των εταιρειών ταχυμεταφορών

Λάβρα ήταν η κ. Ευαγγελία Κεκελέκη, Γενική Γραμματέας του ΚΕ.Π.ΚΑ. (Κέντρo Προστασίας Καταναλωτών) κατά των εταιρειών ταχυμεταφορών και των καθυστερήσεων μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ3 τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας έκανε λόγο για απαράδεκτη κατάσταση στις ταχυμεταφορές, κυρίως κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Οι καταναλωτές έχουμε δικαιώματα. Οι καταναλωτές δικαιούνται αποζημίωση για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις.

, Οι καταναλωτές δικαιούνται αποζημίωση για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις των εταιρειών ταχυμεταφορών

Ακολουθεί απόσμασμα από τις δηλώσεις της Γενικής Γραμματέα του ΚΕ.Π.ΚΑ. στην ET3
«Εμείς στο ΚΕΠΚΑ δεν τις δικαιολογούμε καθόλου (σσ. εννοεί τις καθυστερήσεις). Οι καθυστερήσεις στις ταχυμεταφορές είχαν παρουσιαστεί από το προηγούμενο lockdown, από το Μάρτιο. Είχανε το χρόνο να διορθώσουνε τα πράγματα, να προσλάβουν προσωπικό;, να κάνουν τις υποδομές τους καλύτερες; Πάντως είχαν χρόνο να διορθωθούν. Αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα στο δεύτερο lockdown είναι απαράδεκτο».

“Οι καταναλωτές έχουν δικαιώματα έχουν δικαιώματα, το πρόβλημα όμως είναι πως θα μπορέσουν να τα διεκδικήσουν γιατί αυτή τη στιγμή και η κυβέρνηση και η ΕΘνική Επιτροπή Επικοινωνιών και Ταχυδρομίων (ΕΕΤΤ) δεν κάνουν τίποτα για να εφαρμοστούν στην πράξη τα διακαιώματα των καταναλωτών”

Ποιο είναι το ΚΕ.Π.ΚΑ.
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. είναι μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική, πανελλαδική Ένωση Καταναλωτών. Από το 1982, αγωνίζεται για τα δικαιώματα των Καταναλωτών.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
john

θα πρεπει οσοι παραλαμβανουν το δεμα απο την courier αφου πρωτα σε εχουν παρει τηλ και δεν μπορουν να στο παραδωδουν λογω φορτου να πληρωνουν τα μισα μεταφορικα αυτο ειναι το σωστο.

Alex

ύστερα απο 20 !!! μέρες μου έστειλαν σμσ οτι πέρασαν και δεν με βρήκαν , ψεμμα , για ένα πακέτο που η αλυσίδα ηλεκτρονικών που το αγόρασα είναι 8 λεπτά απο το σπίτι μου , ποτέ πιά ελληνική μεταφορική , προτιμώ να πληρώσω ξένη κούριερ και αυτο θα κάνω

John

Και γιατί δεν πάτε να το παραλάβετε εφόσον είναι 8 λεπτά από το σπίτι σας; 😂 ότι να ναι

elve

Προφανώς κατά την παραγγελία δεν υπήρχε “click away” και στάλθηκε με μεταφορική! …ότι να ‘ναι…

Κωνσταντίνος

Παραγγελία από 1/12 με speedex και ακόμα περιμένω!!!
Έστειλα eMail καμια απάντηση, περνώ τηλέφωνο εδώ και τρείς μέρες και δεν σηκώνουν…..
Μάπα το καρπούζι!!!
Και στο τέλος θα βρούμε και μήνυμα στην εξώπορτα ότι πέρασαν και δεν μας βρήκαν… έλεος….
Προστασία καμία για τον καταναλωτή!!!!

merci

Πεθανετεεεε αμαζον ρουλζ

George

Γιατί το amazon πως στα στέλνει?

Βασίλειος Σ.

Πολλά πακέτα εξωτερικού έρχοντα με dhl πολύ καλή οργάνωση και σχεδόν πάντα μέσα στο πλαίσιο ημερών παράδοσης που θέτουνε.Αρίστη κατάσταση πακέτου και ευγενική εξυπηρετηση απο ντελιβεραδες γραμματια και λοιπά.Προσωπικά ψωνίζω χρόνια απο myprotein και στέλνει συνήθως με dhl.Τελευταία παρόλο το χαμό ενημερώθηκα απο την αρχή για τις μέρες που θα καθυστερήση και θέσανε ένα πεθωρίο 3 ημερών προς παραδοση και ήταν μέσα σε αυτό το πλαίσιο.Μου ηρθε μέσα σε συνολικα(εργασιμες και ΣΚ)13 μέρες!

merci

Οχι με acs και speedex

Σοφία

Έστειλα με acs δέμα για Εδιμβούργο στις 10/12 . Έφυγε από Αθήνα 17/12 με GLS. To δέμα έφτασε μέχρι Ουγγαρία και επιστρέφει στον αποστολέα. Ο λόγος; Άγνωστος! Καμμία ενημέρωση όσο και αν ενόχλησα την ACS. Καμμία απάντηση και στο email που έστειλα στην GLS. Περιμένω να παραλάβω το δέμα που επέστρεψε. Τί μπορώ να κάνω;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.