Οι Λονδρέζοι αντιδρούν στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου από την αστυνομία για την περίοδο των Χριστουγέννων

Λονδρέζοι αντιδρούν τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου αστυνομία Χριστουγέννων, Οι Λονδρέζοι αντιδρούν στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου από την αστυνομία για την περίοδο των Χριστουγέννων
Οι κάτοικοι του Λονδίνου αντιδρούν στη χρήση της αμφιλεγόμενης αναγνώρισης προσώπου για την περίοδο των Χριστουγέννων από τη Μητροπολιτική Αστυνομία, σε μια επιχείρηση που θα λάβει χώρα στα πιο σημαντικά σημεία της πόλης.
Η Χριστουγεννιάτικη βόλτα για ψώνια στο Λονδίνο δε θα είναι και τόσο ξέγνοιαστή για τους κατοίκους της πόλης μιας και η Μητροπολιτική Αστυνομία θα χρησιμοποιήσει το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου για να αναγνωρίσει τους κατοίκους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί για τις περιοχές Soho, Piccadilly Circus και Leicester Square, κάτι για το οποίο θα υπάρξει η σχετική ενημέρωση μέσω φυλλαδίων και παρουσία της ίδιας της αστυνομίας.
Ο Ivan Balhatchet, υπεύθυνος της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου για την Αστυνομία δήλωσε πως η τεχνολογία αναπτύσσεται και μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνουν άλλες δέκα δοκιμές αυτού του προγράμματος μέχρι να φτάσουμε στην τελική έκδοσή του. Η χρήση της τεχνολογίας θα γίνει μέσω σάρωσης από τους ίδιους τους αστυνομικούς οι οποίοι θα ζητούν από όποιον πολίτη επιλέξουν να τον “φωτογραφίσουν” μέσω της ειδικής κάμερας. Η αστυνομία τονίζει επίσης πως όσοι αρνηθούν τη σάρωση του προσώπου τους δε θα θεωρούνται ύποπτοι, ενώ η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει κατακριθεί από πολλούς πως έχει υψηλά ποσοστά αποτυχίας.
Το Μάιο, ακτιβιστές από το Big Brother Watch έκαναν αίτημα μέσω της Ελευθερίας της Πληροφορίας για να πάρουν στα χέρια τους τα στοιχεία από την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και είδαν ότι το 98% των αποτελεσμάτων ήταν λάθος, με το συγκεκριμένο γκρουπ να δηλώνει πως πλέον τα αποτελέσματα θα έχουν φτάσει στο 100% της αποτυχίας, με τον υπεύθυνο του Big Brother Watch να δηλώνει πως η χρήση αυτού του προγράμματος είναι παράνομη και ενάντια στη δημοκρατία.
Η αναγνώριση προσώπου είναι μια μαζική παρακολούθηση η οποία εφόσον συνεχιστεί, θα μετατρέψει τους πολίτες σε κινητές ταυτότητες, ενώ πιο πολύ θα υποφέρουν οι πολίτες από αυτό το μέτρο παρά οι ίδιοι οι εγκληματίες. Τονίζεται επίσης πως η χρήση αυτής της τεχνολογίας είναι στην ουσία χάσιμο χρόνου και χρημάτων από την αστυνομία η οποία χρησιμοποιεί επικίνδυνη και παράνομη τεχνολογία για να παρακολουθεί τους πολίτες.
Η αναγνώριση προσώπου χρησιμοποιεί κάμερες που καταγράφουν live video πολιτών στους οποίους προβάλλει υπέρυθρη ακτινοβολία, ενώ ένας dot projector χρησιμοποιεί 30000 υπέρυθρες κουκίδες, δημιουργώντας ένα τρισδιάστατο μοντέλο του προσώπου των πολιτών, και θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό μας θυμίζει λίγο το πως λειτουργεί το Face ID της Apple στα iPhone.
Μετά τη σάρωση του προσώπου, η τεχνολογία μέσω λογισμικού υπολογίζει την απόσταση μεταξύ των ματιών ή το ύψος των ζυγωματικών και στη συνέχεια γίνεται η ταυτοποίηση μεταξύ 19 εκατομμυρίων φωτογραφιών που βρίσκονται αποθηκευμένες στη βάση δεδομένων της αστυνομίας. Μέχρι σήμερα όμως, θα πρέπει να πούμε πως αυτού του είδους το λογισμικό έχει καταφέρει να προσδιορίσει την ηλικία, το φύλο, συναισθήματα και άλλα χαρακτηριστικά ενώ η ακρίβειά του δεν έχει επιτυχία.
Στις αρχές του 2018 η Επίτροπος Ενημέρωσης, Elizabeth Dunham, δήλωσε πως η χρήση της αναγνώρισης προσώπου μπορεί να γίνει για την επιβολή του νόμου αρκεί η αστυνομία να έχει ξεκάθαρες αποδείξεις ότι η τεχνολογία είναι αποτελεσματική σε αυτό που θέλει να δώσει λύσεις και πως δεν υπάρχει άλλη μέθοδος για να κάνει κάτι τέτοιο, πέραν από τη μαζική παρακολούθηση πολιτών.
Λονδρέζοι αντιδρούν τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου αστυνομία Χριστουγέννων, Οι Λονδρέζοι αντιδρούν στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου από την αστυνομία για την περίοδο των Χριστουγέννων

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.