Οι μετοχές της Meta κατρακύλησαν λόγω της απώλειας κερδών

Meta, Οι μετοχές της Meta κατρακύλησαν λόγω της απώλειας κερδών

Σε “ελεύθερη πτώση” βρίσκονται οι μετοχές της Meta, που παρουσίασαν νέα μείωση 19%, αφού η μητρική του Facebook εξέδωσε αδύναμη πρόβλεψη για το τέταρτο τρίμηνο και ήταν πολύ χαμηλότερη από τις προσδοκίες της Wall Street για κέρδη.

Η Meta αντιμετωπίζει μια ευρεία επιβράδυνση των δαπανών για διαφημίσεις στο διαδίκτυο, προκλήσεις από την Apple και αυξημένο ανταγωνισμό από το TikTok. Ακόμη η Meta σημείωσε συνεχόμενα τρίμηνα μείωσης εσόδων και αναμένεται να σημειώσει την τρίτη συνεχόμενη πτώση της το τέταρτο τρίμηνο.

Η εταιρεία ανέφερε ότι τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο θα είναι 30 έως 32,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 32,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ τα έσοδα μειώθηκαν κατά 4% το τρίτο τρίμηνο, τα έξοδα της Meta αυξήθηκαν κατά 19% σε ετήσια βάση στα 22,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα λειτουργικά έσοδα μειώθηκαν κατά 46% από το προηγούμενο έτος στα 5,66 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το λειτουργικό περιθώριο της Meta, ή τα κέρδη που απομένουν μετά τον υπολογισμό του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης, μειώθηκαν στο 20% από 36% ένα χρόνο νωρίτερα. Τα συνολικά καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 52% στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος που έχει περάσει κατά καιρούς από διάφορους κλάδους μέχρι να καταλήξει στην τεχνολογία, που τον "κέρδισε". Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming. Θέματα που περιλαμβάνουν αθλητισμό και τεχνολογία εμφανίζονται πάντα στο "ρεπερτόριο" του.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook News Social Media

Facebook: Θα αποσύρει το ειδησεογραφικό περιεχόμενο εάν αναγκαστεί να πληρώσει

To Facebook απειλεί ότι αναμένεται να αποσύρει το ειδησεογραφικό περιεχόμενο εάν αναγκαστεί να πληρώσει για την χρήση του.

Business Facebook Meta

Facebook: Πρόστιμο 265 εκατ. ευρώ από την DPC της Ιρλανδίας

Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων (DPC) της Ιρλανδίας επέβαλε στο Facebook πρόστιμο 265 εκατ. ευρώ για δημόσια έκθεση προσωπικών δεδομένων.

Internet Facebook Meta

Facebook: Νέα εργαλεία για την προστασία των εφήβων και του απορρήτου τους

Μεγάλες πιέσεις από ρυθμιστικές αρχές και κυβερνήσεις δέχεται η Meta εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα επειδή δεν προστατεύει τους εφήβους σε Facebook και Instagram.

Internet Facebook Meta Social Media

Το Facebook αφαιρεί πληροφορίες από το προφίλ των χρηστών

Το Facebook αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να αφαιρέσει από το προφίλ των χρηστών τις διευθύνσεις, τη θρησκεία, τις πολιτικές απόψεις και τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.