Οι οθόνες MicroLED για iPhone θα παράγονται μαζικά από την Apple

microled iphone, Οι οθόνες MicroLED για iPhone θα παράγονται μαζικά από την Apple

Η Apple θα παράγει μαζικά τις δικές της οθόνες microLED στο πλαίσιο του σχεδίου της να απεξαρτηθεί σταδιακά από τους προμηθευτές της – στη δεδομένη περίπτωση από τη Samsung.

Σύμφωνα με πηγές του Nikkei Asia, η Apple έχει ξοδέψει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη microLED την τελευταία δεκαετία και μόλις ξεκινήσει η παραγωγή, θα εκτελέσει η ίδια το κρίσιμο βήμα «μαζικής μεταφοράς» της διαδικασίας κατασκευής, που περιλαμβάνει την τοποθέτηση τουλάχιστον δεκάδων χιλιάδων μικροσκοπικών τσιπ microLED σε υποστρώματα.

Η Apple σχεδιάζει να κατασκευάσει τα μικροσκοπικά τσιπ microLED απευθείας σε γκοφρέτες και θα συνεργαστεί με την ams-Osram για τα εξαρτήματα microLED, την LG Display για τα υποστρώματα και την TSMC για τις γκοφρέτες 12 ιντσών. Αυτή η διαδικασία φέρεται να διεξαχθεί στις μυστικές εγκαταστάσεις Ε&Α της Apple στην περιοχή Longtan στην πόλη Taoyuan της βόρειας Ταϊβάν.

Η Apple έχει ομάδες Έρευνας και Ανάπτυξης που εργάζονται στις οθόνες στις ΗΠΑ, την Ταϊβάν και την Ιαπωνία και λέγεται ότι έχει σχεδιάσει όχι μόνο τα ολοκληρωμένα κυκλώματα προγραμμάτων οδήγησης για τις οθόνες microLED, αλλά και μέρος του ίδιου του εξοπλισμού παραγωγής για τον καλύτερο έλεγχο της διαδικασίας μαζικής μεταφοράς.

Kαθώς το κόστος κατασκευής είναι υψηλότερο, η Apple θα αρχίσει να κυκλοφορεί την τεχνολογία με το Apple Watch Ultra πριν φτάσει στη μαζική παραγωγή οθονών microLED για iPhone.

«Το απόλυτο σχέδιο της Apple είναι να εισαγάγει τις τεχνολογίες στο iPhone της, που είναι η βασική πηγή εσόδων της και έχει πολύ μεγαλύτερο όγκο, για να δικαιολογήσει τις επενδύσεις με τα χρόνια», είπε μια από τις πηγές που είδε δείγματα της οθόνης microLED της εταιρείας.

Η τεχνολογία οθόνης θα επιτρέψει υψηλότερη φωτεινότητα, μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, βελτιωμένη αναλογία αντίθεσης και άλλα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα τρέχοντα iPhone με οθόνες OLED.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.