Οι πωλήσεις των iPhone μειώθηκαν κατά 77% τον Απρίλιο

iPhone, Οι πωλήσεις των iPhone μειώθηκαν κατά 77% τον Απρίλιο

Η Apple δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα της για το δεύτερο τρίμηνο, που καλύπτει το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, η Apple δήλωσε ότι οι πωλήσεις iPhone μειώθηκαν 6,7% στα 28,96 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την KeyBanc, εταιρεία έρευνας αγοράς,  ο Απρίλιος ήταν ένας κακός μήνας για τα smartphones της Apple. Πρώτον, η συντριπτική πλειοψηφία των Apple Stores εκτός Κίνας έκλεισε μαζί με τα περισσότερα καταστήματα λιανικής. Αλλά το πιο σημαντικό, για πολλούς καταναλωτές των οποίων η ζωή έχει υποστεί μεγάλη αναταραχή και που ξαφνικά έμειναν άνεργοι, η αγορά ενός νέου τηλεφώνου δεν είναι προτεραιότητα.

Οι αναλυτές της KeyBanc έχουν εκτιμήσει ότι οι πωλήσεις των iPhone μειώθηκαν κατά 77% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση. Η μείωση ήταν 56% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020. Σημειώθηκε αύξηση των πωλήσεων iPhone κατά το δεύτερο μισό του Απριλίου λόγω των πληρωμών τόνωσης που δόθηκαν από τις ΗΠΑ για να βοηθήσουν όσους πάσχουν οικονομικά από την πανδημία ωστόσο με την KeyBanc να υποστηρίζει ότι αυτή η ώθηση πιθανότατα δεν θα είναι βιώσιμη.

Ενώ οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Απρίλιο από τον Μάρτιο, η εταιρεία λέει ότι αυτές οι πωλήσεις δεν θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν τις πωλήσεις που χάθηκαν λόγω του κλεισίματος των καταστημάτων λιανικής. Παρόλο που οι πωλήσεις του iPhone υπέφεραν σημαντικά τον περασμένο μήνα λόγω του κορονοϊού, το τμήμα υπηρεσιών της Apple επωφελήθηκε.

iPhone, Οι πωλήσεις των iPhone μειώθηκαν κατά 77% τον Απρίλιο

Αφού οι πωλήσεις iPhone κορυφώθηκαν το 2015, η εταιρεία αποφάσισε να επικεντρωθεί στον μεγάλο αριθμό ενεργών συσκευών iPhone (πάνω από 900 εκατομμύρια στην τελευταία μέτρηση) και να προσφέρει στους κατόχους αυτών των συσκευών περιεχόμενο με επαναλαμβανόμενες χρεώσεις συνδρομής. Οι χρήστες iPhone άρχισαν να εγγράφονται σε υπηρεσίες όπως Apple Music, Apple TV +, Apple News +, Apple Arcade, iCloud και άλλα. Επιπλέον, άλλες υπηρεσίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το τμήμα είναι το App Store, AppleCare + και το Apple Pay. Με το Apple Pay, η Apple κερδίζει 0,15% από κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας την υπηρεσία πληρωμών.

Η Apple έθεσε στόχο να διπλασιάσει τα έσοδα από τις υπηρεσίες από τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια που ανέφερε το οικονομικό έτος 2016 έως το οικονομικό έτος 2020. Για τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2020, η μονάδα υπηρεσιών της Apple συγκέντρωσε έσοδα 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θέτοντάς της σε τροχιά για να επιτύχει τον στόχο. Όμως το iPhone είναι πολύ πιο σημαντικό για την εταιρεία καθώς στο αποκορύφωμά της, η συσκευή αντιπροσώπευε το 69% των εσόδων της Apple και η τριμηνιαία απόδοση της εταιρείας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο καλά τα πήγε η συσκευή.

iPhone, Οι πωλήσεις των iPhone μειώθηκαν κατά 77% τον Απρίλιο

Όμως η Apple έκανε εξαιρετική δουλειά διευρύνοντας την πηγή των εσόδων της. Το ταχύτερα αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό τμήμα της Apple δεν είναι το iPhone. Είναι το τμήμα Wearables, Home και Accessories που τυχαίνει να είναι το σπίτι δύο πολύ δημοφιλών προϊόντων της Apple: το Apple Watch και τα AirPods. Οι πωλήσεις των ασύρματων ακουστικών Bluetooth αυξάνονται σήμερα γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο προϊόν της Apple.

Με τον πρώτο μήνα του τρίτου οικονομικού  τριμήνου της Apple να ξεκινά με μια τόσο άσχημη αρχή σύμφωνα με την KeyBanc, το τρέχον τρίμηνο φαίνεται να είναι το χειρότερο για το iPhone στην ιστορία της συσκευής.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.