Οι πολίτες της ΕΕ δεν θα έχουν τέλη περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας τουλάχιστον έως το 2032

τέλη περιαγωγής, Οι πολίτες της ΕΕ δεν θα έχουν τέλη περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας τουλάχιστον έως το 2032

Οι πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχίσουν να μην πληρώνουν τα τέλη περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας όταν χρησιμοποιούν τις συσκευές τους διασυνοριακά εντός του μπλοκ. Οι νομοθέτες παρέτειναν τον κανονισμό ώστε να διαρκέσει τουλάχιστον έως το 2032.

Από το 2017 τα περισσότερα τιμολόγια τηλεφώνου υπολογίζουν τις κλήσεις, τα μηνύματα και τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται στις χώρες της ΕΕ ως ισοδύναμα με οικιακή χρήση. Ο κανονισμός επρόκειτο να λήξει την 1η Ιουλίου, ωστόσο η ΕΕ τον παρέτεινε για μια δεκαετία. Έτσι, οι ευρωπαίοι καταναλωτές μπορούν να συνεχίσουν να αποφεύγουν τις περισσότερες πρόσθετες χρεώσεις όταν ταξιδεύουν σε ένα άλλο από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

Στον κανονισμό υπάρχουν νέες προσθήκες, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης να έχουν οι πολίτες πρόσβαση στις ίδιες υπηρεσίες στο εξωτερικό στην ΕΕ με το σπίτι τους, όταν είναι διαθέσιμα τα ίδια δίκτυα και τεχνολογίες.

Σύμφωνα με το TechCrunch, ενώ αυτή η παροχή υπηρεσιών ποιότητας καλύπτει το 5G, δεν εγγυάται την ίδια ταχύτητα δικτύου κινητής τηλεφωνίας κατά την περιαγωγή. Η Επιτροπή λέει ότι οι νέοι κανόνες «στοχεύουν να διασφαλίσουν ότι όταν παρόμοια ποιότητα ή ταχύτητες είναι διαθέσιμες στο δίκτυο επίσκεψης, ο εγχώριος πάροχος θα πρέπει να διασφαλίζει την ίδια ποιότητα της υπηρεσίας περιαγωγής.”

Επιπλέον, ο ενημερωμένος κανονισμός στοχεύει στην αύξηση της διαφάνειας απαιτώντας από τους παρόχους δικτύων να ενημερώνουν καλύτερα τους πελάτες για τους τύπους υπηρεσιών που ενδέχεται να επιφέρουν επιπλέον κόστος κατά την περιαγωγή, όπως η κλήση αριθμών εξυπηρέτησης πελατών, γραφείων υποστήριξης και ασφαλιστικών εταιρειών. Οι πελάτες θα πρέπει να λαμβάνουν ένα μήνυμα SMS σχετικά με τυχόν πρόσθετες χρεώσεις περιαγωγής.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Note 12 Turbo: Teaser εικόνες αποκαλύπτουν ακόμα περισσότερα specs

To Redmi Note 12 Turbo γνωρίζουμε ήδη πως είναι καθ’ οδόν με αναμενόμενη ημερομηνία ανακοίνωσης την 28η Μαρτίου. 

Smartphones featured

Πως θα κάνω το κινητό μου πιο γρήγορο; Απλά βήματα-tips

Αντί να αγοράσετε ένα νέο κινητό για να τρέχει πιο γρήγορα, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ταχύτητα του.

Smartphones featured Greek Menu Samsung Galaxy A54

Samsung Galaxy A54 5G: Ολόκληρο το μενού στα ελληνικά [video]

Αναλυτικά το μενού του Samsung Galaxy A54 5G. Τρέχει Android 13 με One UI 5.1. Ανακαλύψτε βήμα βήμα τι περιλαμβάνει το κινητό που σκέφτεστε να αγοράσετε.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung: Έρχεται συσκευή Tri-Fold μέσα στη χρονιά;

Καινούργιες φήμες κυκλοφόρησαν για το φημολογούμενο Galaxy S23 FE και μια συσκευή “Tri-Fold” από τη Samsung.