Olympia Development | Συμμετέχει με 25% στην Play Πολωνίας

, Olympia Development | Συμμετέχει με 25% στην Play ΠολωνίαςΣτην εταιρία κινητής τηλεφωνίας PLAY συμμετέχει πλέον με ποσοστό 25%, η Olympia Development του Πάνου Γερμανού. Η PLAY, αποτελεί νεοεισερχόμενο παίκτη της πολωνικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας, το 75% του οποίου ανήκει στο Ισλανδικό fund NOVATOR. Ειδικότερα, η PLAY ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα στην πολωνική αγορά στις 15 Μαρτίου του 2007, διαθέτει άδεια κινητής τηλεφωνίας 3ης γενιάς, ενώ μπορεί να παρέχει πλήρεις υπηρεσίες σε επίπεδο εθνικής περιαγωγής.

Σε μικρό χρονικό διάστημα από την έναρξη της δραστηριότητάς της, η εταιρία έχει αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς, καθώς μέσα από ένα Δίκτυο 450 καταστημάτων κατάφερε στο τέλος του 2007, σε εφτά μόλις μήνες, να αριθμεί περισσότερους από 1 εκατ. συνδρομητές. Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι η PLAY κέρδισε μερίδιο 23% στους νέους συνδρομητές λαμβάνοντας πολύ σημαντική θέση στην αγορά.

Σημαντικοί παράγοντες στους οποίους οφείλεται η σημαντική ανάπτυξή της, είναι οι πολύ ανταγωνιστικές τιμές, οι μοναδικές συσκευές multimedia που προσφέρει, αλλά και η ιδιαίτερα επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια που μάλιστα βραβεύτηκε στην πολωνική αγορά με αποτέλεσμα το brand PLAY να χαίρει πολύ μεγάλης αναγνωσιμότητας.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι έως σήμερα τα συνολικά κεφάλαια των μετόχων ανέρχονται στο ύψος των 350 εκατ. ευρώ με στόχο να υπερβούν τα 450 έως το τέλος της τρέχουσας χρήσης, ενώ παράλληλα έχει δοθεί χρηματοδότηση από τη China Development Bank ύψους 630 εκατ. ευρώ.

Ο Βασίλης Μπίλλης, Mέλος Διοικ. Συμβουλίου της Play και Chief Commercial Officer της Olympia Development, δήλωσε σχετικά: «Στόχος της PLAY για τη χρονιά που διανύουμε είναι να διπλασιάσει τον υφιστάμενο αριθμό συνδρομητών και να αυξήσει τα σημεία λιανικής που κατέχει από 450 σε 700. Έχουμε καλύψει την προβλεπόμενη χρηματοδότηση του business plan της PLAY και έτσι η εταιρία επενδύει με στόχο την ταχύτατη ανάπτυξη των υποδομών, αλλά και την προσέλκυση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να κερδίσει γρήγορα σημαντικό μερίδιο της αγοράς. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που ήδη διαθέτει στον τομέα του λιανεμπορίου, την κεφαλαιακή επάρκεια των μετόχων της και με γνώμονα το γεγονός ότι έχει ήδη δώσει δυνατά το στίγμα της στην αγορά, διαθέτει όλα τα εχέγγυα για την επίτευξη των στόχων της».

Σημειώνεται τέλος ότι η πολωνική αγορά τηλεπικοινωνιών αποτελεί μία από τις πλέον οργανωμένες και ανταγωνιστικές αγορές στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας. Οι 3 μεγάλοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας είναι η Era, η Plus, και τέλος, η εταιρία Orange. Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της αγοράς είναι ότι σε επίπεδο μεριδίων το 35% της κινητής αφορά σε συμβόλαια, ενώ το υπόλοιπο 65% στην καρτοκινητή τηλεφωνία. Ταυτόχρονα, υπάρχει η φιλοσοφία του exclusivity, που σημαίνει ότι κάθε έμπορος λιανικής μπορεί να εμπορεύεται-εκπροσωπεί έναν μόνο operator.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon

Amazon: Πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ από την γαλλική DGCCRF

Πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στην Amazon από την αρμόδια γαλλική αρχή (DGCCRF), επειδή καθυστέρησε να διορθώσει συμβατικές διατάξεις που σχετίζονται με τρίτους πωλητές.

Business Apple Apple Car

Apple Car: Θα κοστίζει κάτω από 100.000 δολάρια – Το 2026 το λανσάρισμα

Το Apple Car είναι ένα project πάνω στο οποίο εργάζεται η εταιρεία εδώ και καιρό και πλέον φαίνεται πως παίρνει το δρόμο του.

Business Apple featured Tim Cook

Ο Tim Cook επιβεβαιώνει ότι η Apple θα αγοράσει chips της TSMC που κατασκευάζονται στην Αριζόνα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook επιβεβαίωσε ότι η Apple σχεδιάζει να αγοράσει τσιπ από τα εργοστάσια της TSMC με έδρα τις ΗΠΑ που κατασκευάζονται στην Αριζόνα, σύμφωνα με το CNBC.

Business Elon Musk featured Neuralink

Στο επίκεντρο ο Elon Musk – Έρευνα στη Neuralink για κακοποίηση ζώων

Σε δυσμενή θέση για ακόμη μία φορά βρίσκεται ο Elon Musk, καθώς η Neuralink βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή έρευνα για κακοποίηση ζώων μέσω πειραμάτων.