Olympia Development | Συμμετέχει με 25% στην Play Πολωνίας

PlayΣτην εταιρία κινητής τηλεφωνίας PLAY συμμετέχει πλέον με ποσοστό 25%, η Olympia Development του Πάνου Γερμανού. Η PLAY, αποτελεί νεοεισερχόμενο παίκτη της πολωνικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας, το 75% του οποίου ανήκει στο Ισλανδικό fund NOVATOR. Ειδικότερα, η PLAY ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα στην πολωνική αγορά στις 15 Μαρτίου του 2007, διαθέτει άδεια κινητής τηλεφωνίας 3ης γενιάς, ενώ μπορεί να παρέχει πλήρεις υπηρεσίες σε επίπεδο εθνικής περιαγωγής.

Σε μικρό χρονικό διάστημα από την έναρξη της δραστηριότητάς της, η εταιρία έχει αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς, καθώς μέσα από ένα Δίκτυο 450 καταστημάτων κατάφερε στο τέλος του 2007, σε εφτά μόλις μήνες, να αριθμεί περισσότερους από 1 εκατ. συνδρομητές. Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι η PLAY κέρδισε μερίδιο 23% στους νέους συνδρομητές λαμβάνοντας πολύ σημαντική θέση στην αγορά.

Σημαντικοί παράγοντες στους οποίους οφείλεται η σημαντική ανάπτυξή της, είναι οι πολύ ανταγωνιστικές τιμές, οι μοναδικές συσκευές multimedia που προσφέρει, αλλά και η ιδιαίτερα επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια που μάλιστα βραβεύτηκε στην πολωνική αγορά με αποτέλεσμα το brand PLAY να χαίρει πολύ μεγάλης αναγνωσιμότητας.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι έως σήμερα τα συνολικά κεφάλαια των μετόχων ανέρχονται στο ύψος των 350 εκατ. ευρώ με στόχο να υπερβούν τα 450 έως το τέλος της τρέχουσας χρήσης, ενώ παράλληλα έχει δοθεί χρηματοδότηση από τη China Development Bank ύψους 630 εκατ. ευρώ.

Ο Βασίλης Μπίλλης, Mέλος Διοικ. Συμβουλίου της Play και Chief Commercial Officer της Olympia Development, δήλωσε σχετικά: «Στόχος της PLAY για τη χρονιά που διανύουμε είναι να διπλασιάσει τον υφιστάμενο αριθμό συνδρομητών και να αυξήσει τα σημεία λιανικής που κατέχει από 450 σε 700. Έχουμε καλύψει την προβλεπόμενη χρηματοδότηση του business plan της PLAY και έτσι η εταιρία επενδύει με στόχο την ταχύτατη ανάπτυξη των υποδομών, αλλά και την προσέλκυση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να κερδίσει γρήγορα σημαντικό μερίδιο της αγοράς. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που ήδη διαθέτει στον τομέα του λιανεμπορίου, την κεφαλαιακή επάρκεια των μετόχων της και με γνώμονα το γεγονός ότι έχει ήδη δώσει δυνατά το στίγμα της στην αγορά, διαθέτει όλα τα εχέγγυα για την επίτευξη των στόχων της».

Σημειώνεται τέλος ότι η πολωνική αγορά τηλεπικοινωνιών αποτελεί μία από τις πλέον οργανωμένες και ανταγωνιστικές αγορές στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας. Οι 3 μεγάλοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας είναι η Era, η Plus, και τέλος, η εταιρία Orange. Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της αγοράς είναι ότι σε επίπεδο μεριδίων το 35% της κινητής αφορά σε συμβόλαια, ενώ το υπόλοιπο 65% στην καρτοκινητή τηλεφωνία. Ταυτόχρονα, υπάρχει η φιλοσοφία του exclusivity, που σημαίνει ότι κάθε έμπορος λιανικής μπορεί να εμπορεύεται-εκπροσωπεί έναν μόνο operator.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Neuralink Elon Musk Science

To πείραμα της Neuralink με τον πίθηκο ξεκινά μια μεγάλη συζήτηση

Η παρουσίαση του συστήματος της Neuralink με έναν πίθηκο να παίζει games με τη σκέψη εγείρει πολλά ερωτήματα.

Business featured

Το “δικαίωμα στην αποσύνδεση” από την εργασία

Θεμελιώδες το δικαίωμα των εργαζομένων να αποσυνδέονται από την εργασία τους και να μην είναι διαθέσιμοι πέραν του εργασιακού τους ωραρίου.

Business Microsoft

Μεγάλο deal της Microsoft για τεχνολογία αναγνώρισης φωνής

Η Microsoft δήλωσε ανοιχτά την πρόθεσή της να εξαγοράσει την εταιρεία δημιουργίας λογισμικού αναγνώρισης φωνής Nuance.

Business Apple Siri iPad 12.9-inch

Τι μας ετοιμάζει η Apple στο event της 20ης Απριλίου;

Σε μια αποκάλυψη που έγινε μέσω… Siri, έγινε γνωστό ότι η Apple έχει προγραμματίσει ένα event στις 20 Απριλίου.