Beyond 4.0

Olympia Development | Συμμετέχει με 25% στην Play Πολωνίας

PlayΣτην εταιρία κινητής τηλεφωνίας PLAY συμμετέχει πλέον με ποσοστό 25%, η Olympia Development του Πάνου Γερμανού. Η PLAY, αποτελεί νεοεισερχόμενο παίκτη της πολωνικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας, το 75% του οποίου ανήκει στο Ισλανδικό fund NOVATOR. Ειδικότερα, η PLAY ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα στην πολωνική αγορά στις 15 Μαρτίου του 2007, διαθέτει άδεια κινητής τηλεφωνίας 3ης γενιάς, ενώ μπορεί να παρέχει πλήρεις υπηρεσίες σε επίπεδο εθνικής περιαγωγής.

Σε μικρό χρονικό διάστημα από την έναρξη της δραστηριότητάς της, η εταιρία έχει αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς, καθώς μέσα από ένα Δίκτυο 450 καταστημάτων κατάφερε στο τέλος του 2007, σε εφτά μόλις μήνες, να αριθμεί περισσότερους από 1 εκατ. συνδρομητές. Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι η PLAY κέρδισε μερίδιο 23% στους νέους συνδρομητές λαμβάνοντας πολύ σημαντική θέση στην αγορά.

Σημαντικοί παράγοντες στους οποίους οφείλεται η σημαντική ανάπτυξή της, είναι οι πολύ ανταγωνιστικές τιμές, οι μοναδικές συσκευές multimedia που προσφέρει, αλλά και η ιδιαίτερα επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια που μάλιστα βραβεύτηκε στην πολωνική αγορά με αποτέλεσμα το brand PLAY να χαίρει πολύ μεγάλης αναγνωσιμότητας.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι έως σήμερα τα συνολικά κεφάλαια των μετόχων ανέρχονται στο ύψος των 350 εκατ. ευρώ με στόχο να υπερβούν τα 450 έως το τέλος της τρέχουσας χρήσης, ενώ παράλληλα έχει δοθεί χρηματοδότηση από τη China Development Bank ύψους 630 εκατ. ευρώ.

Ο Βασίλης Μπίλλης, Mέλος Διοικ. Συμβουλίου της Play και Chief Commercial Officer της Olympia Development, δήλωσε σχετικά: «Στόχος της PLAY για τη χρονιά που διανύουμε είναι να διπλασιάσει τον υφιστάμενο αριθμό συνδρομητών και να αυξήσει τα σημεία λιανικής που κατέχει από 450 σε 700. Έχουμε καλύψει την προβλεπόμενη χρηματοδότηση του business plan της PLAY και έτσι η εταιρία επενδύει με στόχο την ταχύτατη ανάπτυξη των υποδομών, αλλά και την προσέλκυση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να κερδίσει γρήγορα σημαντικό μερίδιο της αγοράς. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που ήδη διαθέτει στον τομέα του λιανεμπορίου, την κεφαλαιακή επάρκεια των μετόχων της και με γνώμονα το γεγονός ότι έχει ήδη δώσει δυνατά το στίγμα της στην αγορά, διαθέτει όλα τα εχέγγυα για την επίτευξη των στόχων της».

Σημειώνεται τέλος ότι η πολωνική αγορά τηλεπικοινωνιών αποτελεί μία από τις πλέον οργανωμένες και ανταγωνιστικές αγορές στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας. Οι 3 μεγάλοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας είναι η Era, η Plus, και τέλος, η εταιρία Orange. Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της αγοράς είναι ότι σε επίπεδο μεριδίων το 35% της κινητής αφορά σε συμβόλαια, ενώ το υπόλοιπο 65% στην καρτοκινητή τηλεφωνία. Ταυτόχρονα, υπάρχει η φιλοσοφία του exclusivity, που σημαίνει ότι κάθε έμπορος λιανικής μπορεί να εμπορεύεται-εκπροσωπεί έναν μόνο operator.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Samsung

Samsung Life Unstoppable: Μια ξενάγηση στο “house of surprises”

Η Samsung παρουσίασε το “Life Unstoppable 2021”, μια εξελιγμένη ψηφιακή εμπειρία μέσω μίας ταινίας μικρού μήκους γεμάτης χρώμα και στυλ, που ξεναγεί τους θεατές στο “house of surprises”.

Business

Ανοίγει τις πύλες η BEYOND 4.0, η 1η διεθνής έκθεση για την τεχνολογία και την καινοτομία

Το κύριο ζήτημα που θα απασχολήσει την τεχνολογική έκθεση Beyond 4.0 είναι “Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης”, με workshops από startup και μεγάλες εταιρείες του χώρου.

Business

Sitecore: Λανσάρει το πρώτο πακέτο επιχειρηματικών υπηρεσιών SaaS

H Sitecore, ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή λογισμικού πλατφόρμας ψηφιακής εμπειρίας, παρουσιάζει το Experience Manager Cloud, την πρώτη, εξολοκλήρου cloud-native λύση.

Business ΙΒΜ

IBM CodeNet: O προγραμματισμός σε φυσική γλώσσα έρχεται

Το project CodeNet της IBM θέλει να αλλάξει την εικόνα μας για το πώς γίνεται ο προγραμματισμός.