On Telecoms FoxBox

Το Νοέμβριο του 2008 πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση του πλήρους αυτοματοποιημένου συστήματος των 2 καναλιών της Fox, το βαφτισμένο προϊόν ως FoxBox, στην πλατφόρμα της ON Telecoms στην Αθήνα. Η εγκατάσταση του συστήματος περιελάμβανε ένα απομακρυσμένης διαχείρισης, πλήρως αυτοματοποιημένο Playout 2 καναλιών των FOX Life και FOX Life +1 με δύο βασικούς server και έναν backup server.

Κάθε κανάλι έχει κύριο και εφεδρικό AirBox για το Playout, TitleBox για τα CG και Interactive Graphics, SubtitlePlus για τον υποτιτλισμό στα ελληνικά, ενώ το MEDIA ρυθμίζεται από SafeBox. Το σύστημα περιλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο των SNMP και MEDIA και μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε online τηλεοπτικό κανάλι που έχει Internet, οπουδήποτε στον κόσμο.

Δύο ζωτικής σημασίας στόχοι που απαιτήθηκαν από τη Fox ήταν η πλήρης ενσωμάτωση του συστήματος με τις υπάρχουσες διαδικασίες του Fox playout στη Ρώμη με τη χρήση δημόσιου Διαδικτύου για την παράδοση όλου του περιεχομένου, των playlists και του ελέγχου και η χρήση συστημάτων που ελέγχουν για λάθη στη μεταφορά των αρχείων. Η ενσωμάτωση σημαίνει ότι PlayBox δέχεται τα προγράμματα από το traffic system της Fox, αναζητά το περιεχόμενο των αρχείων και αυτόματα τα κωδικοποιεί στο format παράδοσης έτοιμα για τη μεταφορά τους μέσω του Διαδικτύου για την τοπική μετάδοση οπουδήποτε στον κόσμο.

Ένα σύστημα ελέγχου πιθανών λαθών που ενδέχεται να προκληθούν από την μεταφορά των αρχείων, διασφαλίζει την αξιόπιστη παράδοση του περιεχομένου. Το σύστημα είναι πλήρως ανεξάρτητο με τους κύριους και εφεδρικούς AirBox playout servers στην Αθήνα και για τα δύο τηλεοπτικά κανάλια. Οι servers αναλαμβάνουν την αποστολή των media αρχείων ξεχωριστά για τον κάθε ένα, ώστε αν τυχόν υπάρξει πρόβλημα μεταφοράς δεδομένων, ο δεύτερος server αναλαμβάνει το Playout για να μη διακοπεί η ροή.

Η απομακρυσμένη διαχείριση περιλαμβάνει τον επιτόπιο έλεγχο και την υποβολή αναφοράς σε όλους τους προεπιλεγμένους ενδιαφερόμενους (AMY DV, FOX, PlayBox). Κάθε σφάλμα μπορεί να ελεγχθεί και να αντιμετωπισθεί είτε από τη Ρώμη είτε από το κέντρο αποκατάστασης προβλημάτων της Fox στο Λος Άντζελες, και εάν είναι απαραίτητο, επεμβαίνει η PlayBox ή το AMY DV παίρνοντας remote τους Servers και διορθώνοντας το τυχόν πρόβλημα.

Το FOX Life, στην ελληνική του έκδοση ήδη μεταδίδεται από την 1η Δεκεμβρίου 2008 αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας της ON Telecoms, της μεγαλύτερης καλωδιακής τηλεοπτικής πλατφόρμας στην Ελλάδα με περίπου 100.000 συνδρομητές, πλήρως υποτιτλισμένο στα ελληνικά και εκπέμπει 24/7, ενώ οι συνδρομητές της ON το απολαμβάνουν δωρεάν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2009.

Το σύστημα υποστηρίζεται τεχνικά από το AMY Digital Video, με το οποίο η PlayBox Technology Limited συνεργάζεται για τη διάθεση και υποστήριξη των προϊόντων της στην Ελλάδα.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business SpaceX

DearMoon: Ιάπωνας επιχειρηματίας μας καλεί σε ταξίδι στο φεγγάρι

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa ανακοινώνει το DearMoon με σκοπό να βρει τα μέλη του πληρώματος που θα τον συνοδεύσουν στη Σελήνη.

Business China

O Jack Ma χάνει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στην Κίνα

Ο λόγος είναι ότι οι κινεζικές Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την οικονομική δραστηριότητα του Jack Ma.

Business Amazon

H Amazon αλλάζει το εικονίδιο της εφαρμογής για τις iOS και Android συσκευές

Έντονη ήταν η αντίδραση με τον παραλληλισμό του εικονιδίου λόγω της παρομοίωσης με τον Αδόλφο Χίτλερ γεγονός που συνοδεύτηκε με την αλλαγή του εικονιδίου.

Business Cisco

Cisco Digital Talks: Διάλλογοι στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.